Kitaplıklarımız

Merhaba, daha ayrıntılı ölçülerini biliyor musunuz acaba. Öğrenebilir miyim?

1 Beğeni

Öncelikle tebrik ederim. Yaş grubunuza göre en azından kitaplık kurmaya başlamış olmanız çok önemli.

Bu zamanlar sizin “ben oldum” havasına girmeye çok müsait olduğunuz yıllar. Kitap seçimlerinde ve kitaplık yönetiminizde tavsiyelere açık kalırsanız çok daha mükemmel bir kitaplığınız olacaktır.

Öncelikle kitaplığınızın önündeki bazı çok gereksiz eklentileri kaldırmakla başlayabilirsiniz. Bir gözlük bile görüyorum sanırım. Yeriniz daha geniş olsa sorun olmazdı ama bu kadar bir alanda bu kadar figür, oyuncak sizin kitaplara ulaşmanızı bile engelliyordur eminim.

Peluşlar bence kitaplıklar için çok uygun değil. Çok toz tutuyorlar bir defa. Tüm peluşlardan kurtulun. Sergiler gibi koyduğunuz birkaç ayraç var onları da kaldırın.

Kitapların önünü biraz sadeleştirdikten sonra kitaplara geçebilirsiniz. Her şeyden önce bir örnek vereyim. Kitaplığınızın sol üst köşesindeki rafta en büyük ciltli kitap olan Viking o rafta en kenarda olmalı. Öyle ortada kalınca sanki ortodonti tedavisi bekleyen diş gibi durmuş.(daha kabalaşmamak için böyle açıkladım :smiley:) Onu kenara yasladıktan sonra yanına sığdığı kadar yapıştırın ciltlileri. Aşağıda da var biraz ciltli Yabancı Yayınları kitaplarınız. Onları falan oraya taşıyabilirsiniz. Orta dünya gibi daha ufak kitapları başka daha uyumlu bir yere koyun.

Sağ üst raftaki tüm kitapları indirip bir Guy Montag edasıyla kibriti ça… ehem… yok yok. Şaka tabi ki. O kitaplar çok karışık onları indirin. Başka yere koyun. Yok illa bu kitaplıkta olacaklarsa boyut sırasına göre alta bir yere istifleyin gitsinler. Yabancı dil bölümü olmuş orası sanırım. Sağ üst köşeye İThaki BKK, Taht oyunları ve amerikan tanrıları gelebilir. Güzel olur.

Sol üstten ikinci raf belki de en düzenli görünen rafınız. Oradaki yatay olanları oradan yok edin. Romanov Hürrem falan baya alakasız kaçmış oraya. Üstlerine yatık kitap koymak istiyorsanız bir derece cam şato girebilir o rafa.

Bir de Masumiyet Müzesi ile Robin Hood bu kitaplığa belki de kitaplıkta şu anda bulunan kitapların yüzde 80’inden falan daha çok yakışır. Onlara mutlaka bir yer bulmanız lazım bu tarafta. Kitaplığınızdaki seri olmayan tekil ya da serisi eksik tuhaf tuhaf kitaplar var onları atın o çocukluk rafına gitsin. Orhan Pamuk’ları buraya çekin.

6 Beğeni

Düzenledim bu arada. Şu an böyle gözüküyor, tek bi’ çizgi romanları düzenlemem lazım sanırım. Belki de sizin dediğiniz gibi bazı süsleri kaldırmalıyım.

Gözlük şey bu arada, ya orasını dvd köşesi yaptım diye IMAX gözlüğü koydum fjfj. Bu arada bu kadar şey yazmaya üşenmediğiniz için sağ olun. Üniversiteye başlayınca bazı serilerim eksik kaldı üni masraflarından, seriler ondan tamamlanamadı maalesef ve kaldılar öyle eksik. Ondan diğer alakasız kitaplarla takılmak zorunda kaldılar.

15 Beğeni

İlk halinden çok daha iyi. Daha da iyi olacaktır.

2 Beğeni

Sağolun.Bu arada kitaplık kurmaya başlamanız iyi olmuş demişsiniz ama benim daha küçükken de vardı ama çocuk kitapları diye çoğunu dağıttım.Bu ben lisedeyken alındı,ondan beri doldurmaya çalışıyorum işte elimden geldiğince teen-adult kitaplarla daha çok.

2 Beğeni

Anladım. Daha önce başladıysanız iki defa tebrik o zaman :slight_smile: benim hatam.

2 Beğeni

Elbette. Müsveddesini de bulup tam ölçülerini paylaşırım en kısa zamanda.

1 Beğeni

Bu kitaplığın şimdiki halinin daha net bir fotosu var mı? Okuyamadım ve çok merak ettim kitapları :slight_smile:

1 Beğeni

Sağ tarafa yeni kitaplar eklendi.
Ciltli ve kalın kitapları artık yatay konumda muhafaza etmeye karar verdim. İç kısım zemine temas etmediği için bazı kitaplarda zamanla sırt kısımlarında açılmalar oluşmaya başlamış.
Sol kısım hala dağınık. 3. Kitaplık şart oldu.
Hala düzenleme bitmiş sayılmaz. Yer olmadığı için şimdilik böyle bıraktım.
Ciltli yüzüklerin efendisinin üstünde karton kutu içinde Ciltli Homo Deus ve Sapiens var. :slight_smile:

33 Beğeni

Paylaşırım hocam. Ahım şahım olmadığı için paylaşmadım hiç bit pazarı gibidir. :slight_smile:

2 Beğeni

Sonunda yeni kitaplıklarımı kurdum. Sırf “Zaman Çarkı alacağım, onlar gelince kurayım.” diye 10 gündür bekliyorum :smiley::smiley::smiley:

Kitaplığa koyunca içime sinmedi, buraya koyunca da içime sinmedi. Ne yapağım bilmiyorum… :frowning::frowning::frowning:

45 Beğeni

Kesim kağıdını bulmayı başardım, geç oldu kusura bakmayın. Alt resimdeki 3 kitaplık toplamda bir tabaka mdfden yapıldı. Arkaları için de bir tabaka kontrplak kullanıldı. Bir miktar da arttı.
Bunları yaptırdığım tarihte bilmediğim ufak bir detay. Kenar bantlarını kendiniz yapabilirsiniz ve çok daha ucuza gelir. PVC kenar bandı şeklinde aratırsanız hem fiyatları hem de yapılışları ile ilgili bilgi bolca mevcut. Ben mdfyi aldığım yere yaptırmıştım ve kenar bantları mdfden daha pahalıya geldi.
Ben size benim kestirdiğim boyutları veriyim, siz dilediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz.
Kitaplık boyutu 190x64 cm. Raf genişliği 60 cm. Derinliği 20 cm.
Raf aralıklarını 24 cm olarak ayarladım ve en alt rafı daha büyük kitaplar için daha uzun bıraktım.
MDF kesim ebatları:
190x20 6 adet.
60x20 24 adet.
60x10 3 adet.
Kontrplak kesim ebatları: 63.5x95 8 adet.

Kapaklı kitaplık hayalim Billy çok pahalandığı için hibrid modele dönüştü. Kitaplıkları yapıp sadece kapakları Ikea’dan almayı planlıyorum. O zaman detaylı bir anlatım hzırlayacağım ama yazdan önce zor gibi.
Aklınıza takılan, öğrenmek istediğiniz bir şey olursa sormaya çekinmeyin lütfen.

@isos81 Bit pazarımla tanışın. :slight_smile:

69 Beğeni

Şimdi detay inceledim. Ne çok ortak zevkimiz varmış :slight_smile: Baktıkça içim açıldı.

2 Beğeni

Fantastik kurgu meraklısıyız ağırlıklı olarak ikimiz de :slight_smile: Yakın yaşlardayız tahminimce, aynı seriler ilk göz ağrılarımız, ilk tanışmalarımız olmuştur muhtemelen.

2 Beğeni

Ne? Eso Babil Kitaplığını sonunda tamamlamış mı? :partying_face:

Kelebeğimi de görün istedim. Okuldayken yapmıştık. Işıktan enerji toplayıp karanlıkta parlıyor, ışık oluyor bana. :dizzy: :sparkles:
(Bir numarası yok aslında. Fosforlu boyayla boyadım ondan :stuck_out_tongue:)

37 Beğeni

Bu köşe pek güzel olmadı mı yahu :heart_eyes::heart_eyes::revolving_hearts:

38 Beğeni

Bence kamufle etmek için duvar rengine benzer bir kepenk yaptırın ne olur ne olmaz. :joy: Çok güzel duruyor ama.

1 Beğeni

Hay maşallah Ahmet Cevizci’nin kitabı o kadar kalınmıymış? Bu arada çok güzel görünüyor.

2 Beğeni

Jack, ev sahibi böyle oymuş buraları.
Resim falan koyacakmışız :smirk::smirk::roll_eyes:
Böyle muazzam oldu. Teşekkürler :heart_eyes:

1 Beğeni

Evet kalın ve öyle dolu dolu bir kitap ki dostlar başına :relieved::face_with_hand_over_mouth:
Ne zamandır yazara göre kategori etmek aklımda idi. Teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni