Kitaplıklarımız

Büyük bir felsefe tutkunuyuz sanırım?

2 Beğeni

Büyük demek çok az kalır . Baya baya ilgi alanım haline geldi.

Boş vaktimde Jung’un Freud’a laf sokmalarını falan okuyorum :face_with_hand_over_mouth::roll_eyes::grin::grin: Yerin yettiği kadarıyla kategorize etmeye çalıştım, diğerleri kitaplıkta. Allah güç versin LİTTLE IMPALA’ma (kitaplığımın ismi) :joy:

1 Beğeni

Ben ise tam tersi,nefret ederim.Çok denedim ama beni boğuyor.YKS deki 5 sorudan sonra ilişkimi tamamen kestim kendileriyle zaten zkjfksdef.Üstte zaten kitaplığım var,kafamın farklı şeyleri sevdiği oradan çok belli zaten.

2 Beğeni

Elbette herkesin bir tarzı olmalı. Zamanla ve yaş ilerledikçe insan hep farklı tarzlar istiyor. Ben de okuyorum İthaki, Pegasus, Akılçelen vs. vs. ama vazgeçilmezim Hay, felsefe, Everest, Yky :slight_smile: İçerideki kitaplıklar doldu, buraya da kaçak kat çıkmaya başladım Allah affetsin

35 Beğeni

Şişşttt,benim de kaçak katım var ama fotodan kestim fjyfyjfkf.

2 Beğeni

Hocam Jung için şundan başla diyebileceğiniz kitap var mı? Elimde Anılar,düşler ve düşünceler diye bir kitabı var o kitap ile yazara başlasam uygun mudur sizce?

1 Beğeni

Hayır hocam aşağıdaki resimde soldan sağa başlayıp okuyabilirsiniz. Say Yayınları’ndan olan kitap kesinlikle Jungu anlamada büyük yardımcı.
En son “Rüyalar, Anılar, Düşler” ve Kırmızı Kitap’ı okumanızı öneririm. Taşlar yerine oturmuş olur.

k

10 Beğeni

Teşekkür ederim. 202

2 Beğeni

Ahmet Cevizci hocadan üniversitede seçmeli olarak felsefe dersi almıştım, tıp harici bir seçmeli almamız lazımdı, diğer seçenek de uygarlık tarihiydi (ki daha fazla ilgi alanıma giriyordu) ama sırf Cevizci hocamız için felsefe almıştım ve aramız çok iyiydi rahmetli ile. Çok çok kaliteli bir isimdir ve de felsefe tarihi ve genel hatları açısından ‘bence’ okunabilecek en başarılı eserlerdendir hocamızın kitapları. Görünce duygulandım biraz. :slight_smile: Güzel günlerde okumanız dileğiyle. (Bu arada kendisi Ord.Prof.Dr. Aydın Sayılı’nın öğrencisidir. Bu dipnotu da ekleyelim.)

4 Beğeni

Dipnot için çok teşekkür ederim, hemen inceleyecegim. Ve Ahmet hocanın yeri bambaşka okudukça anlıyorum :slight_smile:

2 Beğeni

Alt raflarda ki kitaplar biraz dengesiz dizilmiş durumda. Henüz onlara el atamadım. Bir kaç tane de figür eksik, koymadığım kutusunda olanlar var. Sevdiğim için böyle tematik yapmaya çalıştım, pek olmasa da. :blush:

Bunlar okumaya devam ettiğim veya okuma sırasında olanlar.

53 Beğeni

Arkadaşlar, asıl kütüphanemi sizinle paylaşmadan önce, bugün gelen siparişimi, mini kütüphanemi paylaşmak istedim. Kitapyurdu Sitesi’nin kampanyasında, ‘koyu meşe kitaplık’, Karbon Yayınları’ndan 50 cep boyu kitap almak şartıyla normalde 70 TL iken 35 TL’ye geliyordu. Tanesi 2.90 liradan olan kitaplardan toplam 65 kitap seçtim, kitaplardan iyi bir seçim yaptığıma inanıyorum…
Hamiş: Yandaki kolonlar hâlâ canavar gibi çalışan Dual pikabımın kuadrafonik arka kolonlarıdır. Mini kitaplığı duvara asmak için düzeneği de mevcuttu ama bu şekilde dizayn ettim.

35 Beğeni

2 adet gönderi şu konuya taşındı: Kitap İçerikleri Paylaşım ve İstek Bölümü

Gözümü İBKY’nın cilti baskılarından alamadım :smiley:

2 Beğeni

Herkese merhaba!
Bugün hayattaki amaçlarımdan birini daha gerçekleştirip sonunda kitaplığımı büyüttüm ve dörtledim. :heart_eyes: Bu konuyu çok sıkı takip ediyordum ve ne zaman girip herkesin muhteşem kitaplıklarını görsem içim burkulurdu. Sonunda ben de bir adım atıp son haline getireyim dedim. Kitaplıkları kurup tamamen düzenlemek üç saate mal oldu ama sanırım değdi. Baktıkça içim açılıyor. :upside_down_face:

83 Beğeni

Her zaman söylerim kitaplıklarda beyaz iyidir. Elinize sağlık çok güzel olmuş. İyi okumalar

2 Beğeni

Harika bir kütüphanen var, bilinçli bir sıralama ve kategori…ama kütüphanen açık bir kütüphane, Lütfen üşenme ve kitaplarını doğru ebatlarıyla tek tek yapışkanlı jelatin içerisine yerleştir ve böylece kitaplarini muhafaza et, kitapların hem tozlanıp sararmaz, kararmaz hem de sırtları ışıl ışıl bir görüntüye sahip olur ki bütüncül olarak gözünü kütüphanenden alamazsın ve kitaplarının seyrine doyamazsın…

1 Beğeni

7 adet gönderi şu konuya taşındı: Kitaplarınızı Nasıl Koruyorsunuz?

Bunu biri gelip bana bedava yapsa yine kabul etmem. Herkesin o şekilde seveceğine dair bir kural yok neticede.

Tozlanınca toz alınır, sararma da bir oda içinde uzun yıllar sonra olabilir ancak. Zira 15 yıldır sararmadan aynı yerinde duran kitaplarım var.

Ömür kısa zaten, bir ömürden sonra sararmasını veya tozlanmasını neyleyeyim? Evlenip çocuğa karışmak gibi bir niyetim de olmadığı için, benden sonrasını açıkçası pek umursamıyorum.

Neyse, kısaca jelatinin itici olduğunu belirtmek istemiştim. Herkesin kendi zevki tabii.

9 Beğeni

Aslında yer müsait gibi, raylı sistemle öne aynısından iki tane daha çok hoş olur :thinking:

2 Beğeni