İstanbul’da yaşayan biriyseniz Akmar pasajına bakabilirsiniz. Alt katında albüm CD’leri, kasetleri, plakları satan metal shoplar var. Bu arada koleksiyonunuz güzelmiş.
Gitmeyi çok istediğim yerlerden birisi Akmar Pasajı ama maalesef Ankara’dayım. Kitap fuarı olunca sahaflara falan bakıyorum ama toplu alışveriş yapmak benim için çok mümkün olmuyor maalesef.
Teşekkürler yorumunuz için. 
Benimkiler tam olarak koleksiyon sayılmaz, genelde anısı olan şeyleri biriktirmeyi seviyorum.
Bir zamanlar değişik tarzda yüzükler biriktirmeyi seviyordum. Bir sürü yüzüğüm vardı lakin bazılarını çevreme dağıttım bazılarını kaybettim. Bunlar da elimin altındaydı.
Bundan 3 yıl önce internetten tanıştığım ressam bir kız, bir kutu dolusu fanzin gönderecekti. Lemmy Kilmister hayranı olduğumu bildiği içinde böyle bir Lemmy Kilmister çalışması göndermişti.
Not kağıtlarında Deep Purple ve Rainbow gruplarının birkaç şarkısı yazıyor. Bundan 10 yıl evvel, üstümde Hard Rock yazılı bir tişörtle dolaşırken, yaşça büyük ve metal müzikle ilgiliymiş gibi durmayan (Takım elbiseli falan) bir adam yolumu kesmiş ve rock müziği hakkında konuşmuştuk. Deep Purple ve Rainbow gruplarını pek dinlemediğimi söyleyince, hiç dinlemediğimi düşünerek iki not kağıdına bu grupların şarkılarını yazıp vermişti.
Şarkılar;
Depp Purple
Smoke On The Water
Child In Time
Strange Kind Of Woman
Rainbow
Sixteenth Century Greensleeves
Man On The Silver Mountain
Kill The King
Not: O adamla hala arada sırada denk gelir ve salamlaşırız
Metal dinleyenler bilirler motor kulüplerinde olduğu gibi yelek kültürü vardır; sevdikleri grupların yamaları yeleklere dikilir vs. Eskiden bu tarz birçok yelek yapmıştım kendime, Metallica yaması da o dönemlerden kalma.
Zeigarnik ise toplumsal mesajlar içerikli şarkılar yapan, rap müzikle ilgilenen bir arkadaşımın fiziksel olarak dağıtmak için bastığı albümü (Bilenler varsa Saian, K"st gibi isimlerle çalışmıştı)
Hocam bunları nerden edindiniz yada ediniyorsunuz?
Sanırım benim en eski ve koleksiyonluk parçalar diyebileceğim kalitedeki eşyalarım Shell’in 2007 yılında - Yani ben 4 yaşımdayken - 100 YTL üzeri alışverişe hediye olarak verdiği bu Ferrari araçlar (Reklamını izledim geçen gün bu kadar ayrıntıyı yıllarca aklımda tutmadım tabii ki) . Bana kutusuyla verilenleri her oynamak istediğimde dikkatlice kutusundan çıkarıp oynadığımı çok iyi hatırlıyorum. Kutusu olmayanları da bana verdiklerinde neden kutusuz diye küsmüştüm galiba
. Kutuların arkasındaki araçların hepsi bende mevcut neyse ki onlar da olmasa 2. el sitelerinde aramaktan ömrümü tüketirdim herhalde. Bu arada bu araçlar benim bir Ferrari taraftarı olmamım da en büyük sebeplerinden biridir, aralarında en sevdiğim Schumacher’ın 1 Numaralı (1 numarayı sadece önceki senenin şampiyonları kullanabilir yani önemi büyük) F1 aracı. Onunla o kadar oynamışım ki üstündeki sponsor logoları soyulmuş 
Yaklaşık 3’te 1’ine sahibim ben de Altyazı dergilerinin. Geçmişe dönük sayılarını zaman zaman tamamlamaya çalışıyorum. Gerçekten çok özel ve güzel bir dergiydi. Ekonomi onları da vurdu tabii bir süredir. Bir de Sinema dergisi arşivim vardır. Altyazı kadar olmasa da kaliteli ve güzel bir dergiyi o da. ^^
Ekonomi vurdu evet ama başka bir sorun daha var. Bu ülkede artık neredeyse basılı sinema dergisi kalmadı çünkü sinema dergisi alan insan kalmadı. Bence son 5-10 yıldır ülkeyi terkedenler nedeniyle büyük müşteri kaybına uğradı bu mecra, ülke çölleşti.
Abi sen nasıl bir kafasın ya
Şunları dinle, sonra rap yap 
Berber bir arkadaşımda da ciddi bir koleksiyoner genelde de Amerikan arabalarını topluyor. Sizde de güzel arabalar varmış… Tebrik ediyorum…
Servet yatıyor resmen. Bende naçizane şu dergi işine bir türlü ısınamadım ve alıp elime okumak bile gelmiyor. Yoksa zamanında da dergilerim olmadı değil. Bir filmsever olarak takdir ettim…
Haha
Hocam rock / metal dinlediğim kadar rap müzikte dinledim. Müzik anlamında bu iki kültürle yoğruldum diyebilirim
Çok doğru. Ben hâlâ alan kesimdendim ve bu duruma çok üzülüyorum. PDF formatında kitap, dergi vesaire okuyamıyorum, bu sebeple benim için devir kapandı.
Antik Roma. Koleksiyonumun yarıdan fazlası kolilerde olduğundan küçük bir kısmını paylaşmak istedim.
Roma’nın tarihine hangisinden başlamak gerek acaba?
Mary Beard’ın S.P.Q.R.'ını tavsiye ederim şahsen.
Sadece bunlar var sayılır mı?
Kırmızı vosvos toplarken hotwheels sadece bunları bulabilmiştim. Ortadaki beyaz renkliydi (Herbie filmi sanırım) onu ojeyle kendim boyadım.![]()
Neden sayılmasın…Bende de bi ara bunlar vardı arkadaşıma verdim. Bi daha da bulamadım
Her şey gibi pahalandı tabi bunlarda 8-10 TL’ye aldığımız hotwheels’ler 30 TL olmuş maalesef…
Bu filmi izlemek istiyordum tekrar, iyi denk geldi. ![]()