Koronavirüs Gündemi

Yanlış anlaşılmak istemiyorum ama ölü sayısı ve vaka sayısının gösterildiği bu rakamlar gerçeği kesinlikle yansıtmıyor. Askerlerimizin çoğu şehit olduğunda da sayıyı düşük tutmuşlardı. Yine aynı şekilde rakamları düşük tutuyorlar. Sokağa çıkma yasağının geleceğini de sanmıyorum. Bir şeylerden kaçıyorlar ama neyden tahmin etmemek zor değil.

5 Beğeni

9 Beğeni
2 Beğeni

Düşündüklerim hakkında da yorum yapma gibi bir hakkınız tabiki mevcut. Ama iş siyasete gelince kimse kimseyi ikna edemiyor. O yüzden uzak durmaya çalışıyorum. Bugüne kadar devlet hangi konu olursa olsun bana güven vermedi. Kaldı ki haber kanallarının ve devletin halkı uyutma politikasını görmemek elde değil. Bu uyutma polotikasını da birkaç örnekle açıklayabilirim. Mesela yerli otomobil vardı bir ara. Ne oldu? Bilmiyoruz. Sınırları açmıştık ne oldu? Bilmiyoruz. Vs vs. O yüzden devletin hiçbir kurumuna ve kademesine ben güvenmiyorum. Sayılar tamamen tansiyon ölçme amaçlı veriliyor.

Dipnot: Kademe ve kurumdan kastım siyasi ayak yani.

10 Beğeni

Siyasi olarak yaklaşmıyorum zaten konuya. Hiç de sevmem siyaset konuşmayı ama insanlar hastalanırken,ölürken ve durum ciddiyken bazı şeyleri speküle etmemek gerekiyor diye düşünüyorum.Bazı konularda duyulan antipati bence objektifliğin önüne geçiyor.Şu an vaka sayısını saklasalar bile bunu konuşmanın kazandıracağı bir şey yok.Üstüne düşeni yapması gerekiyor herkesin.Karar alması gerekenlerinde.
@Waxillium Dediklerine katılıyorum ama konuyu buraya getirme niyetim yoktu.

3 Beğeni

Nasıl düşünürsünüz bilmem ama bu konuda en büyük yanlışı üsttekiler yapıyor. Vatandaşımız hastalanıp ölüyor ama büyüklerimiz gereken kararın alınması yönünde bir durumun olmadığını milletimize yedirmeye çalışıyor. Onu da rakamları düşük göstererek başarıyor.

Neyse fazla uzatmamak gerekiyor. Umarım en kısa sürede atlatırız bu durumu. Ben sadece kendi düşündüklerimi söyledim burada. Mantıklı bulan inanır. Bunlar içi boş laflar diyen olursa da saygı duyarım. :slight_smile:

6 Beğeni

Rakamlar konusunda anlaşamadık ama ben de şu günlerin stresiyle cevap verdim.Uzatmamak gerekiyor,katılıyorum.Düşüncenizde serbestsiniz.İşi de siyasete dökmek istememiştim ama kıvılcım hazır.Herkes gergin.Umarım bu belaları bir an önce atlatırız da biraz olsun normale döneriz.

4 Beğeni

2020 çok kötü geldi. Bir an önce gitse de kurtulsak.

3 Beğeni

Bayılıyorum bu foruma. Başka yer olsa şu cümledeki sebep yüzünden millet birbirini yemişti. Medeniyetiniz için gerçekten ben teşekkür ederim ya.

5 Beğeni

Çok doluyum kusura bakmayın yorumlarım kendini imha edecektir.

2 Beğeni

Siz kullandığınız için direkt olrak sizden alıntıladım ama diyeceklerim bu cümleyi ve buna benzer cümleleri kullanan herkese.

Arkadaşlar, biz toplumsal bir düzeni olmayan barbar bir insan topluluğu değiliz; toplumun işlevselliğini ve de bireyi korumak için kendimize bir devlet kurmuş medeni bir toplumuz. Bu kurduğumuz devlet monarşi ile de yönetilmiyor; yönetenleri ve onların sınırlarını belirleyen bizleriz, yani bireylerden meydana gelen toplumuz. Başımıza bir felaket geldiğinde, canımız yandığında veyahut canımızın yanacağından korktuğumuzda veya şüpheye düştüğümüzde sorgulamak, soru sormak, hesap sormak bizim en doğal hakkımız. Burada Yan Lianke’nin de çok güzel bir şekilde üstünde durduğu gibi bizler unutmaya ya da unutturulmaya yatkınız ki yıllardır bitmek bilmeyen büyük acılar yaşamış, çok büyük yanlışlara şahit olmuşken üstüne bir de şu art arda büyük felaketler yaşadığımız bu gibi dönemlerde sormamız, siyasetini yapmamız gerekiyor. Çünkü biliyoruz ki yarın hiçbir acı yaşanmamış gibi belki bir mevlit ile ile ya da saatlerce sürecek zafer konuşmaları arasında bir fatiha ile geçiştirilecek bütün bu yaşananlar.

Bu gibi acılarımız üzerinden siyaset yapmayalım söylemi sadece bizimkisi gibi otokrat hükümetin ekmeğine yağ sürer ki bu zaten kendilerinin söylemidir; hesap sormayın, boyun eğin, kafanızı çevirin demektir. Acılarımızdan, kayıplarımızdan hatalarımızı görüp onlardan ders çıkarmamız şart. Çok değil daha 2 ay evvel büyük bir deprem yaşadık. Belki de o zaman siyasetini yapmayıp sorular sormuş olmasaydık Kızılay gibi asırlık bir kurum üzerinden yapılmış hiç açığa çıkmayacak olan bir sürü yolsuzluk gölgede kalmış olacaktı.

Hastalığın siyasetini yapmayın, hasta sayısının doğruluğu hakkında endişelerinizi dile getirmeyin demek sizi ölüme terkeden hükümete ses çıkarmayın demektir. Bu virüsün resmi olarak görülmesinden önce de yayılımda olduğu şüphesi her geçen gün daha da artıyor. Bu durumda bu, “siyaset yapmayın” söylemi şu anlama geliyor:

Virüsün Avrupa’da en son ortaya çıktığı yerlerden biri olduğu iddia edilen Türkiye’de virüs yetersiz denetimden yani hükümetin beceriksizliğinden dolayı çok daha önceden dağılıma girmiş olabilir; yarın seni, anneni, babanı, sevdiklerini öldürebilir, bu şüpheye rağmen henüz hiçbir şekilde bir açıklama yapılmamış, herhangi bir şeffaflık gösterilmemiş, virüsün hangi bölgelerde görüldüğü dahi açıklanmamış olabilir ama sen bunları konuşma çünkü birileri korkup panikliyor.

9 Beğeni

Evden çıkmayışım 2 hafta olmak üzere. Arada markete gidiyorum yalnızca. Hareketsizlik yüzünden bacaklarım ağrıyor ve bilen bilir, hareketsizlik nedeniyle oluşan tromboembolizm azımsanmayacak kadar çoktur. Dikkatli olun, evde kalın evet fakat evde mutlaka hareket edin. Koridorda yürüyüş yapın, kendi kendinize ufak egzersizler yapın. Şu zorlu günlerin bir an önce bitmesini diliyorum.

8 Beğeni

Okumayı seven bir millet olsaydık evde hiç canımız sıkılmazdı ve kendimizi geliştirmiş olurduk. Bak okumayı sevmenin bir avantajı daha

4 Beğeni

Şuan ülkemizin %52’lik bir kısmına hitap eden Cumhurbaşkanımız varken biz neye ve nasıl inanalım? En basitinden açıklamak gerekirse; henüz Türkiye’ye virüs gelememiştir diyen Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ilk vakalar açıklanmadan önce çıkıp neden ‘‘ülkemizde korona yok diyemem’’ dedi? Çünkü vaka vardı. Ülkemizde virüs yok dediğinde bile vardı. Gelelim neden siyaset yapmayalım deyişime. Artık öyle bir ifade özgürlüğümüz! var ki dillere destan. Yakında bu foruma da gelip ayıklamaya başlayacaklar diye korkmuyorum değil. :smiley: O yüzden siyaset denilince bende akan sular duruyor. Karşımdaki her iki kişiden 1’i (bu forumda sayı daha düşük olabilir) bana muhalefet olacağından değmemeye çalışıyorum.

Bkz: Her olumlu olayda şahsım diyen her olumsuz olayda hep beraber diyorsa bir sıkıntı vardır ortada.

9 Beğeni

Ben çalışmak zorundayım günü birlik göreve gidip geliyorum ama eşim benzer durumda. Öyle kasıp evde yürüyüş vs gibi şeylere girmeye çok inanmıyorum. Bunun yerine komple iş çıkarıyoruz hali hazırda temzilikçi ablalar da gelemediğinden ötürü komple perdeleri yıkayıp asık. 2 günde bir yerlere dalıyoruz. Sabah kapı, cam bozuk güc isteyen ne varsa dalıyorum. Yetmiyor kanepenin içini boşaltıp temizleyip, düzenleyip, tekrar koyuyuoruz. Koca bir kitaplığıda indirip düzenleyip tekrar koyabilirsiniz. Bu tip aktiviteler hem günü bitiriyor hemde hareket sağlıyor. Ayıptır söylemesi dün tüm sabah evde bira yaptım onunla uğraştım. Halen yapmam gereken bir ton şey var. Şu an işteyim ama eve geçsem hiç gücenmem :smiley:

2 Beğeni

YÖK Başkanı Saraç: “Bu sene Bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.”

YÖK Başkanı Saraç: “Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak.”

YÖK Başkanı Saraç: “YKS 25-26 Temmuz’a ertelendi.”

YÖK Başkanı Saraç:"(YKS) Soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekillenecek."

3 Beğeni

Forumdaşlar, sinir katsayınızın arttığını biliyorum. Söylediklerimizde sakin olalım, siyasî içerikli mesajlar atmamaya dikkat edelim. Yoksa belki bir gün “Telekomünikasyon bilmemne tarafından engellenmiştir.” yazısıyla karşılaşabiliriz. Forumumuz imha edilmesin, lütfen.

Doğru, insan sorgulayacak, sorular soracak. Doğru ve doğru. Fakat sorgulamak buralarda bir şeyi değiştiremez, değiştirmeyecektir, insanlık tarihinin sonuna değin böyle kalacağız. Hiçbir şeyi değiştiremeyiz. O yüzden hazır virüsten de ölmemişken hayatta ve yakınlarımızın yanında olduğumuz vakti iyi değerlendirelim. Böylece daha fazla üzülmemiş oluruz.

4 Beğeni

Muhtemelen birileri rahatsız olup şikayette bulunacak, ileti ve görseller silinecektir… Seyir süresi kısıtlı… Tadını çıkarın…

BoBW4TrIUAAdvCU

9 Beğeni

Bu kadar korku toplumu olmaya gerek yok sanki arkadaşlar. Hakaret olmadığı sürece isteyen istediği fikri beyan edebilir. Kimsenin de şikayeti üzerine bir işlem yapılamaz.

3 Beğeni

O iş öyle değil işte dostum…

Bir iki gün önce bir karikatür paylaştım. Resim dosyasını sildiğim için tarif edeyim.

İçerik şöyleydi: Her köye üç cami yapan ama okul ve hastane yapmayan sistem eleştiriliyor, virüsle mücadele için imamların devreye girmesi dile getiriliyordu. Aklımda kalan bu kadar…

Peki ne oldu? İleti ve resim kısa sürede kaldırıldı. Belki de şikayetler üzerine sistem otomatik kaldırmıştır.

Şimdi bir bakalım… Mesaj yalan mı söylüyordu? Gerçekleri mi çarptırıyordu? Hiçbiri değil… Tam tersine gerçekleri birilerinin suratına çarpıyordu…

:wink:

8 Beğeni