Koronavirüs Gündemi

O zaman cidden yazık. Bir şey diyemeyeceğim ama her kesim için kimsenin kimseye tahammülü olmaması çok üzücü.

2 Beğeni

Bu kadar yüksek bir oranda çıkmasının sebebi testlerin tüm halka değil hastalık şüphesiyle hastaneye gelenlere yapılması olabilir. Tüm nüfusun %10u hastalıklı değil muhtemelen. Ayrıca insanların çalışmaması gibi bir ihtimal yok. Devlet sokağa çıkma yasağı var kimse çalışmayacak derse şirketler o insanlara çalışmadıkları halde para ödemeye devam mı edecek? Devletin şirketlerin zararını ödemesi lazım. Peki devletin bunu yapabilecek kadar parası var mı? Ben olduğunu düşünmüyorum.

2 Beğeni

Korkuyoruz artık ne yapalım. Daha 1 saat önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şöyle dedi; Provakatör içerik hakkında takip başlattık bilmem kaç tanesi gözaltına alındı dedi. Provakatörleri üstüne üstlük teröristlerle aynı kefeye koyuyor bunlar. Bakmayın arada bir sayı ile ilgili düşüncelerimi burada dile getiriyorum. Twitter da paylaşsaydım bu yazdıklarımı direkt olarak karakolda bulurdum kendimi.

3 Beğeni

Müsterih olun gençler, Kanal İstanbul projesi ihaleleri başlamış.

4 Beğeni

3 ay elektrik zammı da yokmuş. Halk olarak sokağa çıkıp göbek atabiliriz artık.

6 Beğeni

Ben bildirdim incelenmesi için o paylaşımınızı. Çünkü dini inançlara saygısızlık edildiğini ve evet gerçeklerin çarpıtıldığını düşünüyorum. Lütfen çalışan sağlık personeli ve din personeli sayısını paylaşır mısınız? Ben size ve öğrenmek isteyenlere bu kaynağı paylaşmak istiyorum.

Ayrıca okullar uzaktan eğitime geçtiği için öğrenmeler boşta. Onları da virüsle mücadele için devreye sokarım mı? Böyle bir düşünce olabilir mi??

1 Beğeni

O iletide dini inançlara saygısızlık yoktu…!

Köylere 2-3 cami yapılmasından dem vuruluyordu… Bu savurganlıktır, o camilerin görevlileri ne iş yapacak?

Bugün bir sürü cami yapılıyor ve cemaati yok. Adım başı cami yapınca ne olacak? İmam 2-3 kişiye namaz kıldıracak ve 5000 TL maaş alacak.

Ama tabi sistem bir sürü imam hatip mezunu ortaya çıkardı. Bu adamlar ne iş yapabilir? İmamlık, müezzinlik, birkaçı da vaizlik… E bunlara iş alanı gerek, hadi yeni camiler kuralım… İşin özü bu ama bir yerde tıkanacak tabi…

Bunları söylemek mi inanca saygısızlık…? Geçin bunları…

Din personeli sayısını sormuşsunuz? Bu yazdıklarımdan sonra bunun listesini dökmeye gerek var mı?

Bunca gereksiz ve kullanılmayacak cami yapan, haddinden kat be kat fazla din görevlisi üreten sistem bunların giderlerini de, maaşlarını da vergilerle yurttaşa ödetiyor.

Fakat devlet okullara ne kadar bütçe ayırıyor bir araştırın…

Boşta olan öğretmenler demişsiniz… İmamların reel çalışma süresi ne kadar bir hesap edin, kim ne kadar boşta ortaya çıkar… Ben camiye gittiğim zamanlarda namaz vakitleri dışında hiç imama rastlamadım. Namazdan 15 dk önce gelip namazı kıldırıp ortadan yok oluyorlar. Çok çalışıyorlar tabi, dinlenmeleri gerek…

Bu yazdıklarım dine düşmanlık falan değil, yaşadığımız gerçekler… Hala inatla dine saygısızlık diyeceksiniz umurumda da değil…

10 Beğeni

Bu bakımdan saygısızlık içeriyor.

Cami yapıldığı kadar hastane de yapılıyor bu ülkede. Yapılan şehir hastanelerinden ve imkanlarından haberiniz yok mu? Şehir hastaneleri yapılırken de muhalefet eden çoktu.

Benim anlamadığım her ne olay olursa olsun dine, din görevlilerine, inanlara karşı birilerinin bir şeyler söyleyip onları olaya dahil etmesi. Neden bu nefret?

1 Beğeni

Arkadaşlar tartışmaya devam edip etmemek size kalmış ama ben Rıhtım Kuralları’ndan ufak bir hatırlatma yapayım yine de:

2. Forum içerisinde açılan başlıkla alakasız ciddi kişisel tartışmalar yürütmek yasaktır.

3. Din, siyaset, ırkçılık gibi konuları foruma taşımak ve bu konularda ağır eleştirilerde, hakaretlerde bulunmak yasaktır.

3 Beğeni

Siz başka bir ülkede mi yaşıyorsunuz? Cami yapıldığı kadar hastane mi yapılıyor yani? Şehir hastanelerinin imkanları mı? :joy:

Bakın size iki yıl önce başımdan geçeni yazayım.

Hanım hastalandı. Ayıptır söylemesi kan işiyor. O sizin övdüğünüz şehir hastanesine gittik. Tahlil yapılacak ama aygıtlar bozuk. Ertesi gün yine gittik, doktor tahlillere bakıp karar veremedi, telefonla bir başka doktora sordu. O doktor da karar varamadı… Tabi kuyrukta beklemeleri saymıyorum…

Baktım bunlar bir haltı beceremeyecek, yürü hanım dedim ve özel hastaneye gittik; karım da sağlığına kavuştu…

Ayrıca devlet hastanesi çözüm bulamadığı tedavi edemediği halde ücretini alıyor, reçetedeki ilaçlara para öderken onu da kesiyor…

Çok geniş imkanlar değil mi…? Ha, bir de ülkemizde sağlık, eğitim bedava diye Avrupa’ya caka satanlar var; bunu da ekleyelim…

Cami yapmaya devam… İstihdam edilmesi gerekenler var… Boş verin okulu, boş verin doğru düzgün hastaneyi…

Not: Devlet hastanesi yeniydi… :wink:

5 Beğeni
1 Beğeni

Öncelikle geçmiş olsun. Olaydan sonra hastane hakkında şikayetlerinizi bildiriniz mi? Bildirdiyseniz işleme alınmadı mı?

Şimdi de ben size yaşadığım doğru yaklaşımları mı anlatayım? Ya da bir kaç yanlışla tüm hastaneler yetersiz sonucuna mi varalım?

Sizin gibi düşüncelerimi paylaştım. Ve bundan sonra şöyle değil böyle yapın demek bana tabi ki düşmez. Ama her kim saygısızlık içeren paylaşım yaparsa onu bildiririm. Bildirdikten sonra forum yetkilileri forum kuralları gereğince haklı bulurlarsa siler bulamazsa silmez. İyi günler.

3 Beğeni

Gündemden tamamen bağımsız bir şekilde ben burada her halükârda siyaset konuşulmasını iki ana sebeple doğru bulmuyorum.

Birincisi, “Türkiye evlatlarına kendisinden başka bir şeyle meşgul olmak imkânını vermiyor.” Burada başka bir şeylerle meşgul olmak isteyen insan çok. Sosyal medyanın, internetin her metrekaresi siyasetle dolu. Şurada iki metrekare de siyasetsiz, gürültüsüz olsun isteyenler var.

İkincisi, “Ne elde edeceksiniz?” Şimdi buraya çok nüktedan bir köşe yazısı koysam birden karşıt görüşler, “Hadi ya!” mı diyecek? “Benim görüşümde olmayanlar kötü insanlardır,” desem aranızda kaç kişi, “Ya bugüne kadar hiç aklıma gelmemişti bu. Görüşlerimi değiştirmem lazım,” diyecek? Özellikle de onlarca yıldır kimlik siyasetinden başka bir şey yapılmazken. (Kimlik siyasetinin mazisi 2000 yılının çok çok öncesine uzanır ama o konu çok uzun). Hanginiz duymak istediğiniz haberleri anlatan haber kanalları size yalan söylediğinde, doğruyu söyleyenlere kızmak yerine kendi mahallesine tepki verdi? Türkiye’de bu hareketin bedeli aforoz edilmektir. Bu x veya y için değil hepsi için geçerli. Kutuplaşmış Türkiye siyasetinde yalan haberden bol bir şey yok.
Karşınızdaki insana görüşlerinizi somut gerçeklerle destekleyerek anlatsanız bile kimlik siyasetinde bunun bir manası olamaz. Çünkü kimse Konyalı veya Kayseriliyken kimliğini değiştirmeye ikna edilemez. Aynısı Edirneli veya İzmirliler için de geçerli. Veya bürokrat sınıfını esnaf sınıfı olmaya ikna edemezsiniz. (Geçmişte Kürtleri Kürt olmadıklarına ikna etmeye çalıştılar, olmadı, olmuyor.) O yüzden, gerçekten kimlik siyaseti dünyasında siyaset konuşarak ne elde etmeyi umuyorsunuz? Kimlik siyaseti yerine ekonomi siyaseti yapılan bir ülkede yaşasak, karşıt fikirleri ikna edebilme olasılığı herkes için olurdu ama şu haliyle bence yok.

17 Beğeni

Bugünkü verilerle vaka sayısında 15. sıraya yükseldik. Bu gidişle ilk 10’a gireriz yakında.
Ekonomik kaynağı olmayan elinde din ve milliyetçilik afyonu dışında bir şey kalmamış devlet nasıl olurmuş onu da görüyoruz.

Sırf çalışanların maaşlarını ödeyecek, faturaları, kredi kartı borçlarını öteleyecek kaynak olmadığı için sokağa çıkma yasağı ilan edilmediğini düşünüyorum.

Bir kez daha görüyoruz ülkemizde insana verilen değeri.

Sokağa çıkma yasağı ilan eden bazı ülkeler; Fransa, İspanya, İtalya, Belçika, Almanya Bavyera Eyaleti, Sri Lanka, Sırbistan, Irak, Tunus, Sudan, Hindistan.

Hadi bunların çoğu avrupa ülkesi ve insana belli bir değer veriyorlar. Sadece 112 vaka ve 1 ölümün gerçekleştiği ve pek demokratik sayılamayacak bir yönetimin olduğu Kazakistan dahi sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Ne desek boş gerçekten, ölümün yüceltildiği bir ülkede yaşıyoruz insan hayatının bir önemi yok devlet için. Askerler öldü vatan sağolsun dedi devlet ses çıkartmadın, madenciler öldü somada bu işin fıtratında var dediler ses çıkartmadın. Bugün de sana layık gördükleri akşamları camiiden yükselen dua sesleri ve ölürsen plastik torbada şehir dışında bir mezarlığa gömülmek.

Nazım zamanında
"kabahat senin,
demeğe de dilim varmıyor ama
kabahatın çoğu senin, canım kardeşim!”
demiş tüm naifliğiyle ama ben o kadar naif olamayacağım tüm suç sende canım kardeşim. Bu yöneticiler senin, benim, hepimizin eseridir başka kimseyi suçlama.

18 Beğeni

Sokağa çıkmayın deniliyor şirket işe geç kalma sakın diyor. Tesadüfen yaşıyoruz. 2k dan fazla insanın 3 vardiye dip dibe çalıştığı, yemek yediği, giyinip soyunduğu bi fabrikada çalışıyorum şimdiye kadar olmamışsam da yakında olurum corona. Kalıphanede 2 işçide corona çıktı ama biz çalışmaya devam ediyoruz. Filmlerde izlediğim sahneleri yaşıyorum resmen. Sabır ve duayla virüsü yenecek tayfa gelsin bizim yanımızda fabrikada dua etsin birazda. Kendini izole korunaklı ortama alıp insanlara sabır dua tavsiye etmek ne kadar kolay değil mi?

Bir de ne oldu ya türk genine bulaşmıyor yok sadece sarı ırk dnasına saldırıyor bu virüs falan diyenler vardı nerede şimdi onlar?
Alanı fizyoterapi olmasına rağmen corona üzerinden atıp tutan bi Oytun Erbaş vardı, göreniniz var mı son günlerde kendisini?

19 Beğeni

Arkadaşlar, rica ediyorum her mesajınızda dinleri, ilahiyatı, hükümeti veya muhalefet partiyi vs eleştirmeyi bırakın artık. Konu amacından sapıyor.

Şu kurallarımızı tekrar tekrar hatırlatmak zorunda bırakmayın bizi. Aksi takdirde kilidi asacağım konuya.

Şu söze kulak verelim lütfen:

13 Beğeni

Siyaset yapılmasına karşıyım. Ancak şu zorlu günlerde bile siyaset yapılıyorken, insanların susup oturamamasına hak veriyorum.

Ayrıca virüs ile ilgili söylenen;
“Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var.
YAKALANMAMAK
Sözünden sonra ciddiyet kaldı mı ? :see_no_evil: :hear_no_evil: :speak_no_evil:

6 Beğeni

Siyaset, din vesaire konuşulmadan nasıl Türkiye Gündemi konuşulacak ki? Sonuçta ülkenin gündemini işgal eden şeyler bunlar. Bugün ülkemizin gündeminde Diyanet’in seçtiği kişilerle özel olarak cuma namazı kılınmasıı var mesela. Bu konunun hem dine hem diyanete hem de siyasete değinilmeden konuşulması neredeyse imkansız.
Eğer gündemden kasıt sadece virüs ise o zaman başlığın Covid-19 diye açılması daha iyi olurdu.

Bence ya bu başlık komple imha edilsin ya ismi değiştirilsin ya da bu konuları görmek, konuşmak istemeyen kişiler bu başlığı sessize alsınlar. Siyaset konuşmaktan hoşlanmayan insanlar kadar kendi entelektüel kapasitesine yakın gördüğü kişilerle siyaset konuşmak isteyen insanlar da var.

18 Beğeni

Hayatımızda neredeyse her şeye devleti yönetenler karar veriyorken Türkiye Gündemi başlıklı bir konuda siyasete bulaşmadan ne konuşabiliriz?
Bir sayaç konulsun vaka sayısı ve ölü sayısı paylaşılsın sadece o zaman.

A partisi B partisi savunmasına ben de karşıyım ama siyasi zihniyetlere değinmeden hiç birşey konuşulamaz bu konuda. Parti propagandası yapıldığını da görmedim açıkcası. Parti propagandası yapılmadığı sürece de bir sorun olacağını sanmıyorum.

Ülkedeki hemen hemen herşey inanç ve siyasi ideoloji üzerinden yürüyorken bunlara değinmeden ülke gündemini nasıl konuşacağız çok merak ediyorum.

10 Beğeni

-Siyaset ve Din konuşmanın yasak olması

Din ve Siyasetin yasak olan kısmı net bir şekilde belirlenmeli ve açıklanmalı. Zira Din ve Siyaset tamamen yasaksa ağzını açamaz kimse.

Aydınlanma düşüncesi, reform hareketlerinden tutun TC’nin kurulmasına, yönetim şekline, günlük hayatımıza kadar her şey siyaset ve din ile doğrudan bağlantılı. Siyaset ve dine değinmeden ne tarih konuşabiliriz, ne kültür, ne de sanat.

Siyaset ve Din konuşmanın yasak olmasının sınırları net bir şekilde çizilmeli. Partiler, ülkedeki siyasetçiler üzerinden siyaset yasak olmalı gerisi serbest olmalı.

Ne yani Marx’ın felsefesiyle ilgili bir şey söyledi diye birinin mesajını mı sileceksiniz? Hayır dimi. E Marx’ın tüm düşünceleri tamamen siyasi.

Sınıf çatışması, kadın haraketi konuşamayacak mıyız? Konuşacağız dimi, e bunlar da tamamen siyasi ve din ile alakalı.

EvdeKal çağrısının bile tamamen sınıfsal ve siyasal bir söylem olduğunun farkında değil misiniz? Fabrika işçisi nasıl evde kalabilir. Bir yanda da EvdeKal yazıp boğaz kenarındaki yalısından spor yaparken fotoğraf paylaşan elitler var. Bunu söylediğin an siyasi söylemde bulunmuş oluyorsun.

EvdeKal çağrısını siyasete değmeden nasıl konuşacağız?

7 Beğeni