Bu mantıkla olabildiği kadar iyi bir üslupla cevaplamaya çalıştım.
Söylediklerimi aradan bir cümle seçip çarpıtıyorsunuz. Sizin bir öneriniz ya da fikriniz yok. Sadece şikayet ediyorsunuz. Gerçekçi bir çözümünüz bile yok.
Burada popülist taklidi yapıp içi boş fikirlerinizi papağan gibi tekrar ediyorsunuz sadece. Pratikte yazdıklarınızın hiç bir değeri yok.
Evet bende sizin dediğiniz gibi anladım.Valilik iznine bağlandı.
Örneğin ben diyabet hastasıyım. En riskli gruplardan biri deniyor. Ama işe gitmek zorundayım. Üstelik uzunca ve zorunlu bir aradan sonra yeni çalışmaya başladım. Elimden geldiğince tedbir almaya çalışıyorum ama nereye kadar işe yarayacak bilemiyorum. Çok tedirginim. Benzer durumda olan pek çok kişi vardır.
Evden çıkmayın deniyor, nasıl çıkmayalım…
Cevap yazmadıkça ikidir ekleme yapıyorsun son yazdığına
Ciddiye alınacak bir düşüncen olduğunda devam ederiz.
Peki . (20 karakter)
Benim hatam. Gün içindeki başka bir haber olduğu için yazmıştım. Belirtmeyi unutmuşum. Buyur link.
Temelinde siyaset iyi bir şeydir. Kendi geleceğinizle, ailenizin, mahallenizin,kentinizin hatta ülkenizin geleceğiyle ilgili alınan kararlar hakkında fikrinizi söylemek iyidir. Ama edebiyat üzerine kurulan bir forumda siyaset olmamalı diye düşünüyorum.
Korona virüsü devletlerin çok işine yarıyor gibi geliyor bana?
İlerde bir çok sorunun ve kararların nedenini salgına bağlayacaklarına eminim ama kısa vadede liderlerin işine geldiğini sanmıyorum.
ABD mesela krizi fırsata çevirdi. Çin ile alışverişi zaten bitirmeye çalışıyordu, fabrikalarını taşıyacak ülke arıyor şu an. Geçen hafta FED’in aldığı kararla da borçları karşılayabilmek için sınırsız dolar basma kararı aldı. Kimse de hayırdır diyemiyor ABD’ye.
Öte yandan virüsten etkilenen yaşlıların ölmesi de devletlere yarıyor gibi geldi bana. Emekli maaşlarından ve sağlık sigortalarından kurtuluyorlar.
ABD Çin için aldığı kararlarda bunu fırsat olarak kullanmaya çalışır kesin, zaten bahane arıyordu.
Ekonomisi güçlü olanlar ayakta kalıp krizi fırsata çevirir ama dışa bağımlı ülkeler için çok fena kriz kapıda.
Emekli konusunda da bu şekilde bakan bir düşünce yapısı var.
Desene doların değeri kalmayacak
Öyle oldu zaten para altına akıyor.
Altın haftaya çok yükselir, tahminim 350 lirayı aşacağı yönünde.
Acaba evde kaldığımız ve durumun daha da kötüleşmesi e-kitap konusunda bir atılım sağlar mı? Can yayınları e-kitap paylaşımı atmış.
Üstadın domuz gribi ile ilgili eski bir skeçi… Virüs farklı ama olaylar hep aynı…
Çevremdeki arkadaşlardan inanılmaz görüntüler geliyor. Umarım yalandır. Sokak ortasında nefessiz kalıp can çekişen mi nefes almakta zorluk çeken ve bunalıma giren mi dersin. Doğruysa iş çok ciddi.