Halk evinde dursa bu kadar sorun çıkmayacak ama dinleyen yokki
Ülkenin %70 kısmı çalışmaya mecbur bırakılmışken bu olayların hafiflemesini ve sona ermesini beklemek hayalcilikten öteye gitmez. İnsanlar işe gitmez zorunda kaldıkça, toplu taşımaları ve servisleri kullanmak zorunda kaldıkça, aynı anda 200-300 kişilik gruplar halinde fabrikada yemekler yemek zorunda kaldıkça bu olay çözülmeyecek. İtalya ve İspanya gibi örnekler gözümüzün önünde. Kaldı ki zaten sonunda herkesin geleceği nokta İngilitere nin başta söylediği sürü psikolojisi olayı olacak. Bu virüsten kaçış yok. Yapacağımız tek şey bağışıklığımızı yüksek tutacağız ve elimizden geldiği kadar dikkatli olmaya çalışacağız.
Evde sıkılıp da neden biraz ücretsiz sertifika kasmayayım bu süreçte diyen varsa güzel bir derleme yapmışlar. Here Are 115 Coursera Certificates You Can Now Earn for Free (During the Coronavirus Pandemic)
Kralın çıplak olduğu yeni mi anlaşılıyor. Para yok para. Hani güçlü bir ülkeydi. İmf ye bilmem ne kadar borç veriyorduk. Bu yapılanlar ya tutarsa stratejisi.
LC Waikiki, Mavi ve birkaç marka daha internet satışlarını da durdurdu! Bu önayak olacaktır. Bir an önce sağlıklı günlere dönmek dileğiyle.
İnternet satışları neden duruyor?
Depoda çalışanların sağlığı için. LC’nin deposunda çalışan görevlilerde korona çıkmıştı geçen günlerde.
LCW işten kimseyi çıkarmayacağını söyleyerek ücretli izin verdi yanlış okumadıysam. Toyota’nın da buna benzer bir kararı vardı.
Korona virüs hakkında yanıtı hâlâ bilinmeyen 9 soru
- Kaç kişiye bulaştı?
- Aslında ne kadar ölümcül?
- Belirtiler neler?
- Virüsün yayılmasında çocukların rolü ne?
- Virüsün kaynağı ne?
- Yaz aylarında virüs etkisini yitirecek mi?
- Neden bazı kişiler hastalığı daha ağır geçiriyor?
- Bağışıklık ne kadar sürüyor ve virüsü ikinci kez kapma ihtimali var mı?
- Virüs mutasyona uğrar mı?
Cumhurbaşkanımız R. T. Erdoğan ulusa sesleniyor. Bakıyorum da yine rakam rukam veriyor. Yok yine şahlandık yok Rabbimizle yeneceğiz falan filan. Daha çok dinleriz böyle oyalayıcı ulusa seslenişleri. Herkes kendi Ohali’ini dediler yine. Gereken her tedbiri alacak kararlılıktayız demelerine rağmen sokağa çıkma yasağını alamıyorlar. Vaka sayısı ölüm sayısı artıyorken alınan tedbirler işe yarıyor dediler ya gülesim geldi.
Rabbimizin yardım ve inayetiyle bu musibeti de yeneceğiz.
Diğer ülkelerde Devlet vatandaşa para yardımı veriyor. Bizde Devlet vatandaştan para istiyor Yardım kampanyası başlatmışlar para toplayacaklarmış
Doğarken zorluk seviyesini Legendary seçmesek iyiydi
@darrow2111 hocam söyleseniz de yardımı direkt dolar cinsinden yapsa olmaz mı?
Evet geçtiğimiz gün bir kulüp başkanı da devlete maddi yardımda bulunun çağrısı yaptı, tuhaf geldi bana. Devlet zaten bu gibi zamanlarda vatandaşa yardımda bulunmalı. Biz mi yanlış biliyoruz acaba
@Edward sanırım öyle…
Halk ekonomik yardım beklerken bir anda devletin halktan ekonomik yardım istemesi. İşte görmek istediğimiz plot twistler
Hocam şöyle düşünün; onların halkı fakir ve yardıma muhtaç olduğu için devletleri onlara para veriyor. Bizim ülkemizde fakirlik diye bir şey olmadığı ve herkes varlık içinde olduğu için biz devlete para veriyoruz.
Daha 5 gün önce, zor günlerde “aynı gemideyiz” diyorlar demiştim de “siyasi yorum” diye uyarı almıştım.
Biz yanlış biliyoruz, biz… Olur mu öyle şey… Biz yanlış biliyoruz…
Cumhurumuz şu forumu görse; Kitap almayın, bağış yapın derdi. O seviyeye geldik ne yazık ki.
Yazık ki, ne yazık.