İsrail sağlık bakanının eşi virüse yakalanmış.
Çok mantıklı aslında hiç gereksiz değil bence. Önlemimizi alalım da Çok teşekkürler öneriniz için.
Öyle yapayım derken kitaplara yoktan yere hasar verme düşüncesi beni yiyip bitiriyor
Dün bekledim Tv-de ülke başkanları “1 nisan” diye bağırsın ve desinler ki, tüm bu virüs olayı 1 nisan şakasıydı. Ama olmadı…
Su olay bitince ulke capinda bi bulusma yapsak ankara istanvul izmir ayni gun ayni saat forum uyeleriyele… simdi oylece aklima geldi…olur mu bilmem ama…
@Agape
@alper
@mit
@magicalbronze
Olabilir. En olmadı “mahşerde” buluşuruz
Buluşma yooook. Tele konferans moda.
Fransa’da son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 1355 kişi hayatını kaybetmiş.
Acaba farklı sebepler mi var, vefat edenleri ertesi gün mü açıkladılar? Durum çok kötü yerlere gidiyor.
Nisan ortasına doğru hastalığın pik yapma dönemi diyorlar, bir süre daha artış devam edebilir. Özellikle bizim ülkede olduğu gibi tatil beldesine akın edenler oldukça.
Worldometer’da bir açıklama var: Fransa 884 kişinin son birkaç haftada bakımevlerinde öldüğünü açıklamış ama bu sayıyı korona ölümlerine dahil etmemiş. Worlometer’sa toplam ölümlere bu sayıyı da dahil ediyor.
Türkiye’de ilaç üretilmeye başlanmış. Umarım işe yarar.
Abdi İbrahim, koronavirüse karşı uzmanlar tarafından önerilen ilacın üretimine başladı.
Abdi İbrahim’den yapılan açıklamaya göre, şirket İstanbul Esenyurt’ta bulunan tesislerinde nisan ayı içinde üreteceği 1 milyon 600 bin tablet ile bu ilacın yıl sonuna kadar yapılacak tüm üretimini de bakanlığa bağışlayacak.
Müthiş bir haber olmuş bu
Bu gece itibarıyla ülkemizin 30 büyükşehir ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Gıda, ilaç, temizlik malzemesi gibi maddelerle, genelgeyle belirtilen sektörlerin lojistik araçları dışında giriş çıkış yapılamayacak.
Yeni açıklamadan şehirlerarası kargo taşımacılığı da duruyor sonucu çıkıyor gibi.
Kitap siparişi vermeden net bilgi gelmesini bekleyin derim.
Zonguldak’tayım ben kargom yolda. Bakalım neler olacak.
İstanbulda 18 yaş altına da sokağa çıkma yasağı gelmiş. Gördüğüm kadarıyla devlet kimin sokağa çıkıp kimin çıkarmayacağına hastalık durumuna göre değil çalışabilme durumuna göre karar veriyor. Yasak gelenler emekliler ve çalışamayacak kadar küçük olanlar.
*Gıda ilaç temizlik malzemesi gibi maddelerle, genelgeyle belirtilen sektörlerin lojistik araçları dışında giriş çıkış yapılamayacak. Yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların bu şehirlerden transit görüşmeleri devam edecek. İl Pandemi kurulları bu tedbirleri genişletebilecektir.
Muhtemelen kargo bu kategoriye girecektir.
@Akahige 18 değil, 20 yaş sınır koyuldu ve İstanbul değil tüm Türkiye. Muhtemel sokağa çıkma yasağı öncesi son tedbirler diye tahmin ediyorum. Bir anda sokağa çıkma yasağını ne ülke ekonomisi, ne insanların psikolojisi kaldırmaz. Alıştıra alıştıra geliyor tedbirler bence…
Umarım bu kademeli yasaklara ilerleyen günlerde üzülmeyiz. Maalesef Zonguldak’ta hastahaneler doldu. Çevre illere gönderiliyor hastalar.
18 yaş altının marketlere girme yasağını hali hazırda tınlamayan bir topluluk var. Böyle kişiler olduktan sonra sokağa çıkma yasağı hariç alınan önlemler fazla etki etmez. Yeni başladığım markete 2’yi bırakın 3 çocuğuyla bile gelen var. Yasak diyoruz hemen çıkacağız zaten diyorlar.
A101 ile ilgili bir soru sormuştunuz diye hatırlıyorum. Oraya mı girdiniz acaba?