Bence kazanan 3. turdan gelecek ve 1984’ün olduğu bir seride başkasının kazanacağını pek düşünmüyorum. Bu tur için de Uzayda Piknik’ in ilk beşe girmesini bekliyorum.
1 Beğeni
MelihAntepli
(Ezan vakti evine koşan çocukluğumu özlerim)
6
O kitabı değerli yapan tek şeyin baskısı olmaması bence. Şu an basılsa ve okunsa çoğu kişi güzelmiş ama öyle beklediğim gibi aman amanda değilmiş der diye düşünüyorum Zaten bir ara ufak araştırmıştım; yazar sevdiği yazarların sevdiği öykülerini tek kitapta toplamış. Pek çoğunun biraz araştırılırsa belki Türkçe baskısı bile vardır.
Dune-Cesur Yeni Dünya-Yıkıma Giden Adam’a oy verdimdi.
Strugatski kardeşler kaliteli fikirleri olan kitaplar yazıyor ama aktarmak ve anlatmak konusunda geriye düşürüyorlar kendilerini bazen. Dolambaçlı okumalar sarsıcı olmazsa beyin sadece çok yorulduğunu hatırlar ve etkisi negatif değerlendirilir. O yüzden Strugatskiler’in işi zor bence.
Ben okudum kitabı. Ortalama bir öykü derlemesi ama güzel bir derleme yine de. Bu arada ben oyumu Dune, Yakma Zevki ve Ay Zalim Bir Sevgilidir kitaplarına verdim.
İlk turda 3te 2 tutturmuştum final adayı olarak.
Bu kez Dune ve Yıkıma Giden Adam’dan sonra 3.yü seçmekte zorlanıyorum. Maymunlar Gezegeni, Ay Zalim Bir Sevgilidir ve her ne kadar çevirisi kötü olsa da Fahrenheit 451 arasından seçim yapacağım Aha Cesur Yeni Dünya da varmış
Ekleme: Ay Zalim Bir Sevgilidir’e verdim oyumu. İlk turda da Yaban Diyarlarda Yabancı’ya vermiştim. Final dışında kalmıştı.
Final; Dune, 1984 ve Çocukluğun Sonu arasında geçer diye düşünüyorum.