KR Kitap Kulübü altıncı etkinliğiyle tüm hızı ve heyacanıyla devam ediyor. Bu sefer farklı olarak kulübümüzde bir yazarı ağırlayacağız. "Orada Bir Yerde"nin yazarı Engin Türkgeldi’yi kulübümüze konuk edeceğiz.
Özel etkinliğin içeriğinin detayları:
Katılım sıklığına bağlı olarak, eğer sayı çok olursa kendisini doğrudan foruma davet edeceğiz ve kendisine hem okuduğumuz kitap hem de edebiyatla ilgili sorular sorma şansına erişeceğiz. Katılım daha az olursa ise etkinliğe katılım gösterenlerle birlikte sorular hazırlayacağız (herkes aklındakini yazacak) ve yanıtlaması için yazara göndereceğiz. Son olarak kulüple birlikte yürüttüğümüz söyleşi Kayıp Rıhtım Portal’da yayınlanacak.
Her zamanki gibi bu başlıkta tartışma başlangıç tarihinden (15.03.2019) itibaren kitabın üzerine konuşacağız.
Can Yayınları’ndan çıkan kitabın tanıtım bülteni şu şekilde:
Çenemde demir halatlar vardı sanki, tek tek, yavaş yavaş koptuklarını duyuyordum. Üzerimdeki adamın ağırlığından nefesim bağırmaya yetmiyordu. Cansız bir inleme sürünerek ancak çıktı ağzımdan. Pas tadı geliyordu belli belirsiz. Gözlüklü, dişime asılmaya devam ediyordu. En sonunda bir çatırtı duydum, çene kemiğim parçalanmıştı sanki. İçimde bir boşluk hissettim.
Engin Türkgeldi’nin Orada Bir Yerde ’si, benzerine pek az rastladığımız bir öykü dünyası çıkarıyor karşımıza. Alabildiğine görsel, dünya edebiyatının tanıdık öykülerine ve atmosferine göndermelerle ilerleyen, fantastiğin kıyısında bir öykü dünyası bu. Terk edilmiş kasabalar, köleler, peygamberler, cüceler, krallar ve dağ bayır dolaşan bilge kişiler… Bir solukta, düşünerek, şaşırarak okuyacaksınız.
Kitapla ilgili daha detaylı fikir edinmek istiyorsanız, sitemizdeki incelemesine de göz atmayı unutmayın.
Önemli Not: Kitap tartışmasının başlangıç tarihi (15.03.2019). Kitap edinme süresi de hesaba katılarak tarih artırılmıştır.
Son olarak Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü’nün ana başlığına hepinizi bekleriz. Gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.
Tüm etkinliklere göz atmak için Kitap Kulübü kategorisine bakabilirsiniz. Aynı zamanda etkinlikleri Goodreads’ten takip etmek için KR Kitap Kulübü’nün grubunu ve Kayıp Rıhtım’ın ana hesabını takip etmeyi unutmayın.
Keyifli okumalar ve sohbetler hepimize.