Kralkatili Güncesi

Size zahmet biri şunu blurlu çevirse çok iyi olur.

??? ithaki :slight_smile:

1 Beğeni

Kalkedon Yayınevi’nin Düzenbazlar 1 ve 2 isimli öykü antojojisi kitapları var. Bu öykü bu kitaplardan birinde yakın zamanda yeni baskıda olacak (hangisi olduğunu hatırlamıyorum) Normalde ilk baskılarda da olacakmış fakat yayınevi bir sorun olduğunu söylemişti.
**Yanlış bilgi düzeltildi. **

1 Beğeni

Phoenix Efsaneler serisinin yeni baskısını mı yapacak?

1 Beğeni

Teşekkürler düzelttiğiniz için :slight_smile: Benzer kitaplar olduğu için karıştırdım sanırım.
@narpal o konuda bilgim yok hocam kitapları karıştırmışım sadece, kusura bakmayın.

2 Beğeni

İlk noktadan bu kitabın setini almayı düşünüyorum ama bazı olumsuz yorumlarda cesaretimi kırıyor.

Seri okuduğum en iyi fantastik serilerden biri. Bu türe ilginiz varsa kesinlikle alın derim. Tek bir sıkıntısı var. Üçüncü kitabın çıkış tarihi belli değil.

3 Beğeni

Ana karakteri kusursuz olduğu için sevilmiyo genelde eğer kusursuzluğu senin için sorun olmayacaksa kaçırmaman gerek

1 Beğeni

Birkaç teori:

Bast’ın Kvothe’nin Felurian’dan doğma oğlu olduğuna dair çılgın teoriler var. Bence mümkün, zira bilindiği kadarıyla Felurian ile beraber olup canını ve aklını koruyabilen bi’ Kvothe var. Fey aleminde zaman farklı akar, o yüzden Bast’ın Alacakaranlık’ta geçirdiği 150 sene, Dünya’da üçte birine ve hatta daha azına denk olabilir.

Denna’nın hamisi diyelim Bredon. Maer ise Amyr taraftarı ve destekçisi. Bredon’un pagan ayinleri yaptığı, kömür karası ve kül rengi kıyafetler giydiği biliniyor. Ayrıca Denna’ya yazdırdığı Chandria methiyeli şarkısı da bir başka kanıt. Benim aklıma takılan, Bredon Maer’i kontrol altında tutmak ve güçsüzleştirmek için Caudicus ile beraber düzenli olarak zehirlediyse?

Ayrıca ilk kitapta Skarpi Kvothe’yi nerden tanıyor da, askerler onu tutukladığında direkt Kvothe, kaç ve kendini kurtar diyor?Kvothe ona sadece soru sordu, adını söylemedi ve önceden tanışıklıkları yok.

Onun dışında bence Alveron Kvothe’yi Amyr olarak eğitiyor gizliden gizliye. Haydut avı başlı başına hızlandırılmış bir eğitimdi. Hatta karargaha baskın yaptıklarında Kvothe’nin anlam veremediği şeyler olmuştu. Eline nerden geldiği belli olmayan yay, şimşekler, karabüyü. Bence bir Amyr uzaktan veya yakından, Kvothe’yi izliyor, koruyor, yönlendiriyor. O 1 ayda kaç yaş büyüdüğünü, olgunlaştığını ve değiştiğini siz düşünün. Liderlik, dövüş, Leshani, dil. Ve hatta, sadece hayatın kendisinden,yaşayarak öğrenebileceği o pratik ve cesaret isteyen deneyimler.

5 Beğeni

Kendimi ihanete uğramış gibi hissediyorum. :scream: Geçen gün ‘Hangi kitabı okuyorsunuz?’ forum paylaşımına 'Kralkatili güncesi ikinci kitabı okuduğumu yazmıştım. :thinking: Şimdi ise amma çok okuyanı olduğunu görünce kendimi aldatılmış yeni yetme sevgili gibi hissettim. Allah kimseye vermesin bu duyguyu… :worried:
Kitapla ilgili açıklamamı daha önce yazmıştım. İkinci kitabı fırsat bulupta daha bitiremediğimden yorumlarda fazla gezinmek istemedim. Ama muhteşem bir kitap. Kvothe 3. Kitabı beklerken Aurinin ayrı yazılmış hikayesini okuyabilirsiniz. Bende ikinci kitap bitince ona geçerim.

1 Beğeni

O kadar çok teori birikti ki… En büyüğü YLL Düğümleri, umarım kitap bekletiyi karşılar. Bu kadar ara vermenin en büyük sorunu bu.

Zaten ara verilen yıllarda atlattığımız krizleri ve badireleri biz yazsak bir kitap da bizden çıkar. :stuck_out_tongue:

1 Beğeni

Ben 3. kitap ile yani 3. gün ile birlikte Kvothe’nin hikayesinin sona ereceğine inanmıyorum.

1 Beğeni

Sakallı teorileri okuyup fikir alıyor olabilir mi :slight_smile:

3 Beğeni

Kitabı öyle hızlı okumuşum ki bahsedilen olayların yarısını hatırlamıyorum.

2 Beğeni

Bredon’ın pagan ayinleri yaptığını nerede okudunuz? Ben öyle bir şey hatırlamıyorum.

Skarpi’nin Kvothe’nin adını bilmesinin sebebi çok güçlü bir isimci olması olabilir.

2 Beğeni

Her ne kadar okumamın üzerinden uzun zaman geçse de, kitapta öyle yazıyordu. Zaten bu teorileri kitapları bitirir bitirmez yazmıştım, yeni yazdığım şeyler değil yani.

1 Beğeni

Kitaplarda ki ince detayları unuttuğumu farkettim. Çok da hacimli kitaplar okunur mu acaba tekrar? Ne düşünüyorsunuz?

1 Beğeni

Biraz baktım internette Kvothe dedikodu toplarken geçiyormuş.

@hunter bence okunur. Ben üç defa okudum zaten. :sweat_smile:

2 Beğeni

Sürükleyici ve ilginç olduğu için okunur, her seferinde unuttuğun detayları yeniden keşfetmek ayrı bir haz veriyor. Ama okunacaksa da 3. kitabın çıkmasına az bir zaman kala okunmalı. Yoksa bir anlamı kalmıyor sürekli tekrar tekrar okumanın.

1 Beğeni