Kralkatili Güncesi

Üçüncü kitabın asla çıkmayacağını (elbette çıkabilir de) ve bunla bir probleminiz olmayacağını kabul ederek başlarsanız sorun olmaz. Güzel ve keyifli bir okuma olur. Ben öyle yaptım, 3. kitabın çıkmış olması ya da olmaması çok da umurumda değil zira o kadar merak ettiğim bir seri de değil zaten :slight_smile:

Tabi burada yazarın da biraz kabahati var. Kabul, hiçbir yazar kitap yazmadığı için suçlanamaz. Adam yazmaktan tamamen de vazgeçmiş olabilir. Ancak Rothfuss kitaplar çıkmadan önce 3 kitabın da zihninde hazır olduğunu, gecikme olmayacağını söylemişti. Bu sözünden dolayı insanlar eleştiriyor. Yoksa mesela Scott Lynch de çok gecikti ama bu kadar çok eleştirilmiyor.

Benim tercih hakkım olsa, Kralkatili serisinin yerine Centilmen Piçler serisinin tamamlanmasını tercih ederim (4. kitabı yakında çıkacak sanırım), o seri çok daha heyecanlı :slight_smile:

5 Beğeni

Kral Katilinin bir iki yıla tamamlanacağını düşünüyorum. Bayağı zaman geçti sonuçta. Centilmen serisi kaç kitap olacak bilmiyorum o da tamamlanırsa çok güzel olur.

Yazar 2013 yılında paylaşmış bu resimi 3. kitabın taslağı.

Bu kadar yazmışken 7 yıldır neden tamamlanmıyor seri bir fikriniz var mı?

1 Beğeni

Bu taslak çoktan çöp oldu.

neden çöp oldu hocam?

Sadece üstteki kağıt dolu, aşağısı boş a4. :smiley:

14 Beğeni

En azından ilk sayfayı yazmış bu da bir gelişmedir😀

Benim bildiğim, hazır olan bütün taslağı beğenmeyip çöpe atmış olduğu idi.

2 Beğeni

Yanlış bilmiyorsam mental bir çöküş yaşadı. Kitabı asla bitiremeyeceğini düşünenlerin sayısı çok. Her yıl 1 Nisan’da “Bu sene Kingkiller #3 çıkıyor” şakası yapılıyor yabancı forumlarda :slightly_smiling_face:

5 Beğeni

7 yıl oldu neden tamamlamıyor kitabı anlayamıyorum ya.

GRR Martin dizi ile ilgilendir Fire&Blood’u yazdı vs. anlayabiliyorum, yaşının ilerlemiş olması bile verimliliğini düşürüyor olabilir bilemiyorum ama Patrick Rothfuss’u anlamak mümkün değil. Yaş olarak en verimli olması gereken yaşlardaymış gibi geliyor, 46-47.

Bu yaşlarda böyleyse 60’dan sonra hiçbir şey yazamayacak heralde :confused:

Bu şekilde düşünen çok kişi var. Biri de benim. Hatta okuyanların çoğu da bu tavsiyeyi veriyor. ‘‘Sakın başlama, beklemekten kafayı yersin’’ diyorlar. :grinning:

1 Beğeni

Twitch

Bu yılda çıkmayacakmış :hanci:

3 Beğeni

Tehlu cezasını versin böyle yazarın.

4 Beğeni

Hiçbir zaman çıkmama ihtimali çok yüksek. O yüzden 3. kitabın çıkmayacağını kabul edip, “çıkarsa sürpriz olur artık” diye düşünmek en iyi çözüm gibi :slight_smile:

6 Beğeni

Ben 3. kitabın 2 parça halinde çıkacağını düşünüyorum. Çok fazla olay var ve bunu yaklaşık 1500 sayfada anlatması gerekecek. Çünkü 2. kitap 1142 sayfa ve asıl hikayenin açıldığı kitap 2. kitap. Bütün bu olaylar 3. kitap ile son bulamayacak kadar büyük bence. O yüzden ya yeni bir formül arıyor ya da dediğim gibi bence 2 parça halinde çıkacak.

Ancak yanlış hatırlamıyorsam 3. ana kitaptan sonra hikayenin giriş bölümünü tamamlayacağız tarzında bir yazı okumuştum. Bir gün hikayenin giriş kısmını tamamlayacağız. İnancım bu yönde.

1 Beğeni

Bu kadar yıl ara olması beklentiyi arttırmaktan başka bir şeye yaramıyor. Ama adamın umrunda değil hatta haz alıyor gibi

1 Beğeni

Yurt dışı yorumlara veya goodreads’e filan bakarsanız artık kimse umursamıyor. Kimisi meraktan, kimisi kızdırmak için böyle canlı yayınlarda soruyor. Elbette merak edenler de var. Ama benim görebildiğim kadarıyla çoğu kişi Patrick’in son kitabı asla yazamayacağını düşünerek bu işin peşini bırakmış durumda.

5 Beğeni

Seriyi okuyalı bu yaz itibariyle beş yıl olacak. Eh, bu kadar zamandan sonra saldım artık, Rothfuss’un da işini ciddiye aldığına inanmıyorum. Bir gün olur da çıkarsa okurum ama eh… Okuyacak daha güzel kitaplar/seriler ve işini ve okurlarını gerçekten ciddiye alan yazarlar varken rothfuss’u bekleyecek değilim açıkçası.

10 Beğeni

Doğrudur. Benim demek istediğim umursayanlarda umursamayanlarda kitap çıksa okuyacaktır. Olması gerektiği gibi bitse bile, yavan bir tad bırakacak ağızda bence bu kadar geç çıkması yüzünden.

Katılmıyorum, bunun daha beterini ben Half-Life 3 için yaşadım. Half-Life 2 16 Kasım 2004 yılında yayımlandı, hâlâ devam oyunu gelmedi. 23 Mart 2020 tarihinde Half-Life Alyx VR için çıkışını yaptı. Beklentiyi asla karşılayamazlar, bu saatten sonra kaliteli oyun yapamazlar diyorduk. Ancak adamlar tam bir sanat eseri ile çıktılar karşımıza.

Kısacası işini iyi yaparsan, öz veri ve tutku ile yaptığın işe sarılırsan beklentiler karşılanıyor. Kötü bir iş ile de karşılaşabiliriz ama ben ihtimal vermiyorum.

1 Beğeni