Ben baya unutmuşum. Haydutları hatırladım da onun gönderdiğini unutmuştum.
Arpa. Buğday.
Taş ve kaya.
Rüzgâr. Su.
Al sana, al sana.
Tekerleme bittiğinde dalın yanan ucu sakallı adamı gösteriyordu. Bast’ın dişleri ateş ışığında kıpkırmızıydı. Yüzünde tebessümden eser yoktu.
Bu şekilde bitiyor. İki tane haydut var. Birisini kesin öldürüyor da diğerini ölüdüp öldürmediği şüpheli.
Bu adamın çok farklı bir yazım tarzı var. Şiir yazar gibi düzyazı yazıyor ve bu yukardaki 1-2 cümlelik alıntıda bile belli. Hala sakallının üstüne bir akıcılık bulamadım kaç senedir.
Çok iyi yazıyor. Adeta su gibi akıp gidiyor. Brandon’un da yazım kalitesi buna çok yakın.
Bu habere bile bu kadar mutlu olduysam üçüncü kitap çıktığında kim bilir ne yaparım? Gerçi Elodin ile ilgili bir novella çıkmasını bekliyordum ama Bast ile yetineceğiz artık.
Aynen aynı şekilde çok heyecanlandım. Yayını da izledim ilk kez Pat’i bu kadar mutlu ve heyecanlı gördüm. Adeta yerinde duramıyordu. Belli ki mental sorunlarının üstünden gelmiş. Traş olmuş sakalını kısaltmış. O eski salmış görüntüsü yoktu pek. Yayınını izlerken başka bir işle meşguldüm pek anlayamadım söylediklerini ama sanki 150.000 kelime yazmış ama onu kırparak 15k da bitirmiş şeklinde anladım. Yayını tekrar izlersem bu hususa tekrar bakacağım.
Ben şu an 3. ana kitap için oldukça umutlandım. Yazmasaydı bunu da yazmazdı diye düşünüyorum.
Elodin’i de artık 3. kitap çıktıktan sonra yazsın. ![]()
Brandon’dan Elantris’i okumuş ve çok beğenmiştim. Onu daha çok konunun yoğunluğu ve zaten iyi olan bir konuyu iyi işlemesiyle sevmiştim. Ama Patrick her hangi bir konu anlatmadan da yazsa yine aynı hazzı verir diye düşünüyorum. Örneğin Elantris’teki birçok şeyi hatırlamama rağmen Kralkatili 1 ve 2’den muhteşem iki kitap okuduğum ve serinin ana hatları dışında (Kvothe üniversiteye gidiyor, han işletiyor vs) hiçbir şey hatırlamıyorum.
Bende çok düşük beklenti ile izledim yayını. Yine bakalım ne ağlayacak diye düşünüyordum. Ama ilk defa bu kadar mental olarak kuvvetli ve kararlı bir Rofhtuss gördüğümü söyleyebilirim. En azından kafasında projeler oluşturmuş ve bunları tamamlamak ile ilgili hamleleri var. Bu motivasyonunu bozmasa, 2024 sonunda 3. kitabı görebiliriz.
Sakallı adamın yine ilgi krizine girdiğini düşünüyorum .İki sakallı asla serilerini bitiremeyecek.El mahkum okuyacaz .
Paralar suyunu çekmiş geçenki yardım kampanyasından.
Bu yardım kampanyalarından kendisinin de para aldığına dair iddialar var bir süredir bir ara düzenleyip yazmak gerek.
Geçen seferki yardım kampanyasındaki sahtekarlığından sonra(lafımı hiç esirgemeyeceğim) yardım kampanyası ile para kazanamayacağını anlamış sanırım ki yeni novella başlığıyla önceden yazılmış olan "The Lightning Tree’nin uzatılmış yenilenmiş versiyonunu satmaya çalışıyor
. R/fantasydeki konuda herkes gömüyor adamı özellikle son yaptığı o Taş Kapılardan 2 Bölüm yalanından sonra milletin karnı tok artık.
Çok unutmuşum ben de, sizin spoiler içindeki yorumlar olmasa hatırlayamazdım muhtemelen. Pek bir beklentim yok benim de, @Tilqi_Gin gibi yeni bir gelir kapısı lazım olmuş o yüzden bi novella atayım ortaya demiş diye düşündüm görünce ![]()
Eğer öyleyse ticari kafa sıfır. 3-5 kuruş dilencilikten para kazanacağına yarım yamalak 2 kitap yazıp bastırsa birkaç milyonu cebine koyar.
@aeglos Bu kişiden kişiye göre değişiyor. Sizin ne kadar etkilendiğiniz ile doğrudan alakalı. Ben etkilendiğim şeyleri pek kolay kolay unutmam. Çokça kez okudum ilk kitabı ama 2. kitabı pek o kadar fazla tekrar okumadım. Fakat kesinlikle tamamen unutmadım.
@Tilqi_Gin Yayını izledin mi bilmiyorum pool yaptı 2 kere daha önce okumuş muydunuz ek kitapları diye sordu. Önce Sessizliğin Müziğini sordu sonra da The Lightning Tree’yi sordu. Okuyan kitle 3te1 oranındaydı. Türkiye’de de 2. ek kitabı artık ne kadar kitap diyebilirsek ona kısa öyküyü okuyan çok çok az kişi vardır. Bir ara bir kitabın içinde yayımlanacak diye haber çıkmıştı ama sonra unutuldu gitti. O kitap çıktı mı mesela benim haberim yok.
İddiaların hakkında hiçbir bilgim yok somut elle tutulur değilse yazık günah yazarın günahını alırsınız. Yine de vakit bulduğunuz zaman yazın okuyalım he beraber. Parasız kalınca böyle yaptı demenizi de anlayamadım bu yazarın paraya ihtiyacının olduğunu sanmıyorum ben. Google’a Patrick Rothfuss Net Worth yazınca 5.5 milyon dolar gözüküyor. Bilmiyorum ne kadar doğrudur ama pek paraya ihtiyacı olan birisine benzemiyor. Kaldı ki ABD gibi bir ülkede parayı böyle cebe indirecek ve ortaya çıkmayacak öyle mi? Affedersiniz orada insanı kabak oyar gibi oyarlar.
Mental sağlığının iyiye gittiğini tekrardan üretkenlik kazandığını düşünüyorum. Hikayeyi de büyütüp geliştirmesi beni mutlu etti. Umarım İthaki güzelce basar ve keyiflice okuruz.
Üçüncü kitapta da aynı seviyede devam edip, soruların hepsine yanıt verecek şekilde (ki bunu tek kitapta nasıl yapacak hiçbir fikrim yok) seriyi tamamlarsa benim için en iyi üç fantastik seriden biri olur. Baya etkilendim aslında yani.
Üçüncü kitapla birlikte tüm sorulara cevap vermesi imkansız. Yani tek kitapla bunu yapamaz. Bilge Adamın Korkusu kalınlığında yazsa bile yine kurtarmaz. Belki part 1 ve 2 şeklinde ikiye bölebilir. Hele hele koca bir evrenin sadece giriş kitapları olduğunu düşünürsek asla kurtarmaz. Belki 3. kitaptan sonra 3.5 kitap olarak Elodin kitabıyla Fey kısmını genişletip o kısımlara değinebilir. Daha sonrasında Cthaeh’in anlattığı savaşların yer aldığı bir kitap okumak isterim. İax kısmı var daha 7’linin nasıl bir araya geldiği var. Köz’ün dışında daha 7’liden başka birisini görmedik. Savaş anlamında söylüyorum. Var oğlu var bunlar tek kitapta anlatılıp bitirilemez. Daha bir sürü şey var daha da yazmayayım şimdi. Bunların hepsini katacağım hepsini birbirine bağlayacağım ama aynı zamanda da organik gözükecek ve göze batmayacak olayı çok sıkıntılı. Kimse bunun altından kalkamaz. Pat’in de böyle bir çabası vardıysa ve buna yıllarca uğraştıysa üzgünüm ki uğraştığıyla kalır fakat kendini yazım kalitesinde babında geliştirir.
Zaten senelerdir forumda konuşulduğu gibi, ben de elini kolunu bağlayan şeyin bu olduğunu düşünüyorum.
Bunu defalarca reddetse de bence eninde sonunda 4 ve 5’inci günleri de yazacak. Benim için mantıklı bir sonla, sıkıştırmak zorunda kalmadan, uzun zaman atlamaları koymak zorunda kalmadan yazması, sözünü yutmak zorunda kalmasından çok daha iyi. 3’te bitiyor demişti, bitirmedi bu nasıl yazar demem yani.
Şu kadar bağış yaparsınız 2. Bölümü okuyacağım deyip de okumazsa bunun gibi iddiaların ortaya çıkması çok normal. Ayrıca kitabı hala yazamamasının nedeni hakkında elle tutulur bir açıklama yaparak bunun gibi iddialara son verebilir rahatlıkla. Ama yapamıyor. Çünkü 3. Kitapla ilgili hiçbir şey yapmıyor bence. Bunca yıldır editörü tek bir kelime bile okumamış.
Ben artık 3.kitabın hiç çıkmayacağını düşünmeye başladım daha az acı veriyor ümitle beklemektense ![]()
Birçok kişiye seriyi tavsiye edip çok küfür yemişliğim var. Sonunda yahu, seriyi unuttuk.