Üçüncü bölümü bitirdim. Birkaç gündür okuyamıyordum hızlı bir dönüş yaptım. Özellikle köprü dörtün bölümlerini okumak hoşuma gidiyor iyi bir ekip oldular. Kaladinin nasıl köle olduğunu da görmüş olduk açıkgözlerden neden bu kadar nefret ettiği belli hepsinden ayrı ayrı darbe yedi. Shallanın bölümleri bi tık yavaş ama son bölüm güzeldi. Kabsalda bi sinsilik vardı zaten açığa çıkmış oldu. Jasnah ve Shallan ikilisi nasıl düzelecek merak ediyorum. Shallan,Kaladin ve Dalinarın gördüklerinde ortak bir şeyler var bakalım ne çıkacak parlayanlarla ilgili gibi geliyo özellikle Shallanın gördüğü kişiler merak uyandırdı. Tekrar Dalinar’ın bölümleri geldiği için mutluyum.
Bu haritanın interaktif olduğunu, yer isimlerine tıklayınca bazı detayların açıldığını yeni keşfettim .
Ayarlar bölümünden kitaplar, karakterler de çıkıyor. Kitaplara tam hakim olmadığım için ne işe yaradıklarını anlamadım. Siz baktınız mı?
Aslında biraz kurcaladım, Kralların Yolu ve Kaladin’ i seçtim sonra aşağıdaki elmaslara tıkladım çok güzel bilgiler ve görseller çıkıyor. Mutlaka bakmalısınız
Aynen acayip interaktif bişiymiş, arama kısmı bile var Ama çok fazla kurcalamadan bıraktım spoiler yerim korkusu ile
.
Evet yardım kısmına tıklayınca tek tek kırmızı noktalar çıkıyor uygulamadaki bölümlerin ne ifade ettiği ne işe yaradığı açıklanıyor. Önceki kitapları okuyan arkadaşlar bakabilirler.
Ben seçeneklerde sadece Kralların Yolu’nu seçerek bakıyorum. Olaylara bakmak için değil ama özellikle haritada yer bulmak için faydalanıyorum.
Sissoylu ilk üçleme sonra Savaşkıran öneririm. Elantirisi sissoylu 7’den hemen önce okumanızda fayda var.
Bende şimdi öyle yapıyorum kurcalarken bir çok bilgi çıkınca sadece Kralların Yolu ile geziniyorum.
İlk kitap birinci cildin bitmesine 50 - 60 sayfa kaldı. Bitmeden de olsa kitabı beğendiğimi söyleyeyim. Evreni, karakterleri ve konuşmaların kalitesi çok iyiydi.
Sanırım bu sprenlerden bayağı var. Öte yandan Jasnah ve Shallan bölümlerinin bir anda kesilmesi pek hoş olmadı. İkinci ciltte devam eder umarım. Bakalım seride ilk hangi erkek okuma yapacak ve hangi kadın savaşa girecek. Dalinar ve Kaladin bölümlerinin birleşmesi de an meselesi. Hangi şekilde gerçrkleşecek merak ediyorum.
Biraz geç de olsa bende giriş kısmını okudum. Çivileme kısımları tam aklımda dediğiniz gibi inceptionvari şekilde canlandı ama tam çözemedim. Bu bölüm biraz tanıtım gibi olmuş. Yine de heyecanlanmama yetti. Girişteki ögeler bayağı hoşuma gitti büyü sistemi, kılıç vs.
Vakit darlığından ancak 3. bölüme gelebildim ama oldukça keyif alarak okuyorum. High fantasy okumayı özlemişim, bozmadan devam etsin lütfen.
Ben de yavaş okuyorum maalesef, henüz 7. bölümdeyim (%10). Gayet keyifli gidiyor, zaten fantastikin en usta kalemlerinden birinden daha azını da beklemiyordum.
Kaladin’in yanındaki spirit bana Cradle’daki Little Blue’yu hatırlattı @Pyrewrath. Baktım, bu kitap 2010’da, Unsouled ise 2017’de basılmış. Will Wight’ın Sanderbot’tan esinlendiğini düşünüyorum.
Onun haricinde Shallan’ın planı çok cheesy geldi bana. Üç aşağı beş yukarı olacakları tahmin edebiliyorum.
Son olarak, Ruhdökümcü kelimesi hem kişi hem de eşya için ortak kullanılıyor sanırım ama nesnelere Ruhdökümcü demek biraz garip geliyor bana. Cansız bir nesneye canlılık atfediyor gibi. Yazar öyle tercih etmiş ama ben garipsiyorum.
Kitabı az önce bitirdim. Ne diyeceğimi bilmiyorum tek kelimeyle mükemmeldi. Şimdiye kadar okuduğum en iyi Sanderson kitabıydı. Hele son 150 sayfa elimden bırakamadım kitabı. Kaladin, Dalinar, Shallan, Jasnah, Adolin… birbirinden iyi karakterler. Kaladinin yeteneklerini keşfetmesi, Dalinarla son savaştaki etkileşimi Dalinarın kılıcını feda etmesi of of. Sanderson yine eşsiz bir dünya yaratmış. Özellikle 5. Bölümde o kadar fazla soru işareti kaldı ki nasıl çözülecek neler olacak çok merak ediyorum. İkinci kitaba geçene kadar bunları biraz sindirmem gerek etkinliği sabırsızlıkla bekliyorum. 5/5
Benim de aklıma Little Blue geldi. Bölüm başlarındaki cümleler de bilim kurgu havası veriyor, onu da benzettim biraz Cradle’a, Will bolca esinlenmiş sanki.
İkinci Kısımda bende akıl erdiremedim, niye Shallan PoV ları gelmiyor diye her chapter bir garipsedim. Sonra üçüncü kısım a başlarken fark ettim ki Sanderson kimlerin gözünden yazacağını zaten en başta belirtiyormuş
Üçüncü kısımda da Dalinar ve Adolin yokmuş .
Bunu bende yazdım zannediyordum ama çok odaklanamadığım bir dönem, yeni yazıp yazmadığımı kaçırmışım kafamda Bende Shallan’ın motivasyondan ve olay örgüsünden çok rahatsızım.
Shallan kısımlarından spoiler (ama çok da değil )
Böyle saçma sapan hedef olmaz Baban serveti bir tane ruhdökümcü bulup yaptı diye sizin de bir tane çalıp aynını mı yapmanız lazım? Kullanmayı da bilmiyorlar
Bir de bunun 3-4 tane abisi var, soylu hanesiniz. Olm hiç mi başka bir yöntem yok borç ödeyecek? Gidin, savaşın. Gidin kredi çekin. Gidin zengin gelin bulun çeyiz alın falan
Zımbırtıyı çalmaya gittiğin kadın da bunu en iyi kullananlarından biri belli ki, illa ki tek çözümün ruhdökümcü kullanmak olsa yine Jasnah dan çalmadan başka şekil kullanacak bir tane mi yöntem yok?
Bahaneyle detaylı yorum oldu, ilk gördüğümde detaylı değinecektim ama unutmuşum Hatta kitapta en zayıf gördüğüm şey bu durum olabilir şimdilik.
Yine de Jasnah ve Shallan arasındaki dialoglar bazen öyle güzel yerlere gidiyor ki, sevmeden edemiyorum Shallan bölümlerini de .
Okumaya devam. Kitap bitince yorumunu bekliyorum.
Henüz ilk kitabını okuduğumdan pek doğru bir şey söylemiş olmam ama ileride bu ikili arasında bir romantik bağ görür müyüz diye de edemiyorum şimdi🥰
Buna söyleyebileceğim tek şey RAFO.