Sissoylu kendi alanında best of best bir seridir. Özellikle ilk 3leme mükemmel. Kesinlikle ama kesinlikle okumalısın.
Ben de İngilizce okumaya yönelmiştim Savaş Ritmi çevrilmeden önce ama çok yavaş ilerleyince bırakmıştım. Yine nette araştırma yaparken sorun olmuyor ama kitaplara Türkçe devam ediyorum. Ben de Tress’i yeni ekledim sepete bakalım gelince başlayacağım. Hoid birkaç yerde ortaya çıkınca çok ilgimi çekmişti. Hala onu anlamaya çalışıyorum. Ne planlıyor? Amacı ne? Ona karşı hareket edenlerin de aynı şekilde amacı ne? Sonunda iyi biri mi çıkacak yoksa kötü mü merak içindeyim. Tamamen siyah ya da beyaz bir karakter olmaz zaten ama nihai hedefi iyi yönde mi değil mi bu önemli.
Bu yoruma katılmıyorum. Sissoylu ilk 3 kitap en fazla orta seviye gelmişti bana. Standart bir YA’dan daha fazlası ama “best of the best” de aşırı iddialı.
Benden helalinden 6.5-7/10 puan alır. Sonu güzeldi ama.
Ama güzel seri Sissoylu, hadi itiraf et. Bence de ilk üçleme sonraki 4 kitaptan daha iyi.
Hocam şimdi 5. kitapla birlikte seri ara veriyor bu süre zarfında da yazarımız Elantris, Savaşkıran vs yazacak yani evet devamları gelecek de Ritmatist geliyor mu onu hatırlayamadım şimdi. Sissoylu çok başarılı bir kitap bence umarım siz de beğenirsiniz ve evet baya baya güzel dokunuşlar sizi bekliyor.
Bu arada bir ekleme yapayım. Bence tabii bu söylediğim 2. kitap olan Parlayan Sözler ilk kitaptan
çok daha iyi. O kitapta ben de sizlerle birlikte okuma yapacağım. Çünkü okuyalı epey uzun zaman oldu detayları unuttum hep benim için de iyi olur.
Hoid kısmı benim için hala tam bir muamma. Birinci kitapta da yanlış hatırlamıyorsam onu arayanlar Beyaz Kum çizgi romanından karakterlerdi.
Sonraki 4’ü okumadım maalesef. O kadar ilgimi çekmedi.
İlk 3 için yorumum şöyle: Okurken sıkmadı, sonu güzeldi ama bir 4 kitap daha okutacak kadar da merak ettirmedi.
Şöyle bir ekleme yapayım: Sonuçta bunlar hep kişisel zevkler. Benim sevmemem kitabın kötü olduğunu, sevmem iyi olduğunu göstermez. Kimi pirinç pilavı tercih eder, kimisi bulgur. Bense firik pilavı seviyorum.
Bence sizi üzmez bu seri. Yorumlarınızı çok merak ediyorum.
Sissoylu okumak şart oldu artık. Ortalama üstü olsa yeter ve sonu da iyiymiş. Bu sevindirdi. Rithmatist’in devamı olacak diye okumuştum en son. Zaten sondaki olaylarda bazı konular tamamlanmamış kalmıştı kitapta.
Sissoylu’da en son 7. kitap çıktı fakat ilk 3 kitap farklı çağ sonraki 4 kitap farklı çağ hocam. Tabii ki hepsini okumanızı öneririm. Özellikle 7. kitabı Sissoylu serisi devam edecek ve devamı yine farklı çağda geçecek.
Hepsi mi genç yetişkin?
En kısa zamanda okuyacağım artık. Siz bu kitabı bitirmeye acele etmeseniz öbür etkinliye kadar arada bitiririm belki Sissoylu 1’i.
Ben istesem de acele edemem. Zaten daha çok var ikinci etkinliğe. Keyifle okuyun bence.
Kralların Yolunu bitirdim, sırada hangi BS kitabını okusam diye düşünüyorum. Dün Elantris’e başlarım dedim; lakin serinin devam kitabını yazar sonradan çıkaracakmış bunu öğrendim, o yüzden Elantris’i seri olarak tamamlanınca okuma düşüncem var. Savaşkıran da keza aynı şekilde…Parlayan Sözler etkinliğine kadar Sissoylu dan başlasam bir sorun olmaz herhalde, çoğu kişi hep bu serinin ilk trilogy sini öneriyor. Siz ne tavsiye edersiniz?
Kralların Yolu 2. Cilti de okudunuz mu?
Etkinliği olursa orada okuyacağım. Şu an için o araya kadar Sissoylu düşünüyorum @Artorias tavsiyesini versin, ona göre okuyacağım kitap kafamda şekillenir.
Anladım teşekkür ederim. Ben de tavsiyelere göre bir yol belirleyeceğim kendime.
Sissoylu 2. çağ da iyidir. Polisiye soslu fantastik severseniz okuyun bence.
Etkinlik Cilt 1+2 için üstat, sadece ilkini okuduysan 2 den devam .
Neden böyle yaptık onu da belirtelim, çünkü bu kitap 2 ye bölünük değil normalde tek kitap olarak basıldı. Yazarı da tek kitap olarak yazdı yani. Tr de de ilk tek kitap olarak basıldı ama boyutları ticari olarak yayınevine sıkıntı yarattığı için 2 ye bölme kararı aldılar. Şuydu;
bunlar oldu;
Kralların Yolu’nun 2. Cildini de okudum, yukarıda aklım gitmiş herhalde 2. Cildi Parlayan sözler olarak algıladım, arkadaş kralların yolu 2.cilt demiş benim hatam xD yoksa Kralların Yolu bitti yani😅 2. Kitabı diyeyim tam doğru olsun, o zamana kadar Sissoylu serisinin ilk üçlemesini ve iki tane novellası olan On Birinci Metal ve Gizli Tarihi okurum. Az önce On Birinci Metali de bitirdim, Sissoylu ilk üçlemesine bir öngiriş yaptım