Kralların Yolu - Fırtınaışığı Arşivi Okuma Etkinliği

Bitirdim :slight_smile: Son yorumumda tahmin ettiğim yolda ilerleyip son 150-200 sayfa civarlarında elden bıraktırmayacak bir tempoyla finish e geldik :slight_smile: .

Mini bir bitirme yorumu yapmak gerekirse, tabi ki benden tam puan :smile: Kitap zaten benim için yazılmış. Benim gibi iflah olmaz bir fantastik edebiyat tutkunu, epic high fantasy aşığı birisinin beğenmemesi imkansız. Hem de detaylı bir yazım ve sağlam bir worldbuilding ile oluşan bir eser ise.

Serinin kalanında da aynı zevki alacağıma eminim, bu büyük yolculukta arada Sanderson’dan büyük sıçışlar görsem bile yine de beğeneceğimi düşünüyorum. Önümüzde sınırları çok uçlarda engin bir dünya var, daha pek çok gizem ve karakter çıkacak gibi.

Son bölümler için spoiler lı mini yorumlar da yapayım, etkinliğe katkımız devam etsin :smile: ( kitap bitmeden açılmasın )

Kaladin’in kule savaşındaki tercihleri ve ortaya koyduğu yüreği tahmin ettiğim şekilde gelişti, arkada ihtiyacı olan kimseyi bırakamayacağının altyapısını çook çok uzun ve detaylı şekilde oluşturmuştu Sanderson zaten. Fırtınaışığı’nı kullanımı ve artan hakimiyeti ile beraber girdiği her aksiyon tadından yenmedi :pinched_fingers: Bir de ellerinde parekılıcı göreydim daha mutlu olacaktım ama o tahminim tutmadı, Kaladin hep mızrakçı olacak sanırım :smile:

Dalinar’ın herkesi birleştirme/krallığı bölmeme ülküsü sonunu bir şekil getirecek diye korktum, Sadeas’ın ihaneti de tam tahmin ettiğim şekilde gelişti. Alethi açıkgöz siyaseti ile savaşçı/düellocu yapıları hala kafamda tam oturmuyor. Bu adamlarının birbirlerine attıkları kazıkların sonu ölümüne düelloda bitmeli :smile: Ama Dalinar yine de erdemini ve şerefini ortaya koydu, köprücüler için parekılıcından vazgeçmesi kitap sonu ters köşeleri içinde beni en çok şaşırtan oldu :joy:

Shallan’ın Jasnah Kholin ile ayrı düşmeyeceği ve bir şeylerin olup bu usta-çırak ilişkisinin devam edeceğine emindim, ama ruhdökümcü muhabbetinin ellerindeki zımbırtı olmadan yapılabileceği aklımın ucundan geçmemişti :joy: Bura da güzel ters köşe oldu. Sonra düşününce hem zımbırtıya hem de kullananına aynı isimle hitap edilmesi belki de buradan gelen ancak unutulmuş bir adet olabilir sanki. İpucunu buradan kapmak lazımmış :smile:

Szeth’in son bölümü de güzel bir ters köşe yaptı. Efendi tonton kral Taravangian herkese bilgi ve sağlık sunarken meğer arkada ne işler çeviriyormuş :joy:

Bu arada chapter başlarındaki alıntılar bana epey anlamsız geliyordu Benim gibi burun kıvırıp yauv bunları ne diye okuyoruz diye düşünenler varsa, bunların ne olduğuna kitap sonunda bir açıklama da gelmiş oldu :smile: .

Şimdi başlığın en başına dönüp, tüm yorumları okuyabilirim.

9 Beğeni

Wandersail e bir farklı görsel daha, şimdi denk gelince paylaşayım dedim :smiley:

8 Beğeni

bu kitabı çok beğenenlerin 2.kitaptaki yorumlarını çok aşırı merak ediyorum. Benim için sonunu bildiğim bir dizi gibi buradaki yorumları okumak. :smiley: acayip keyif alıyorum. :slight_smile: Banada tekrar okuma oluyor.

7 Beğeni

Senin 51. bölüm spoiler ı yeni açmış bulundum, valla iyi yakalamışsın :smile:

Sadeas kapadı mı bu açığı :joy:

3 Beğeni

Arkadaşlar, internette resimlere bakarken dikkatli olun, maalesef ben spoiler yedikten sonra bıraktım.

5 Beğeni

Bu etkinlik bitince ara vermeden seriyi devam ettirsek çok güzel olur. Bu sene sanırım serinin 5.kitabı olan Wind and Truth ülkemize kazandırılacak ve henüz biz ilk kitabı yeni bitirdik :sweat_smile:o vakte kadar 3 koca kitap ve iki novella bizi bekliyor. Etkinlik olmasa şahsen bu seriyi hep erteleye dururdum, birlikte okuyacak arkadaşlar bulunca bir okuma iştahı açıldı bende, önümüzdeki ay hem seriye ara vermemiş olup Parlayan Sözler kitabını okur muyuz diye merak ediyorum, bu evrene bayıldım🥰

7 Beğeni

Bir Tywin Lannister değil, yine de idare eder. Kılıcı ondan nasıl alacaklar çok merak ediyorum.

3 Beğeni

Aynen bende çok bakmamaya çalışıyorum, okuduğumuz kısımlarla ilgili oluşturulmuş wiki tarzı yerlerde görsel denk gelirse onlara baktım gibi oldu şimdilik. Arama yapmıyorum spoiler korkusundan :joy:.

Şöyle çok spoiler olmayacak bir köprü 4 fotosu paylaşayım :smile: Köprüleri hayal ettiğimden daha iyi çizmiş;

Bazı başka güzel görseller de denk geldi ama kitapta çok ilerlememiş arkadaşlar da var, paylaşasım gelmedi o yüzden.

10 Beğeni

Devam edeceğiz hocam, en azından ben belirli periyotlara yayarak tüm kitapları okuyacağımı etkinlikteki tüm arkadaşlara garanti ederim :smile: Kafamın bu kadar dolu olduğu, ülke gündeminin bu kadar yoğun olduğu ve ek olarak iş-güç yoğunluğunun da olduğu bir dönemde bile gene iyi/kötü bir hız tutturup okumuş oldum :smile: .

Ama şimdi başlığa baştan sona baktım, yaklaşık 14-15 günde kitabı bitiren 4 kişiyiz şu an için :sweat_smile: Etkinliklerle devam etmeyi düşünen hepimizi hesaba katarsak 30 günlük periyot biraz kısa kalmış olabilir gibi geldi bana. 45 er güne yayabiliriz belki etkinlikleri, ne dersiniz?

Etkinliğin sonuna doğru süre ve 2. kitaba başlangıç için anket de açabiliriz :thinking: .

4 Beğeni

Bu arada Kule bu Harap Ovaların tam neresinde, çözen varsa bana bi göstersin :joy: En sağdaki en büyük parça mı acaba?

Bu görselde etkinlikte bulunsun, mal mal kitapta geriye gidip aradım durdum sürekli bunu ben :joy: .

2 Beğeni

Makbuldür, şahsen ben epik-fantastik olunca biraz hızlı okuyorum, evreni de beni alıp götürüyorsa orada seriye hemen devam edesim geliyor. Bu seri özelinde topluluk olarak okumayı sürdüreceğim, siz ne derseniz o, haber ve bildiri gelirse burayı takip ediyor olacağım.

2 Beğeni

Dediğiniz gibi hocam, bende şimdi detaylı bir inceledim😅en batıdaki yerleşkelerde Alethi savaş kampları olacak

1 Beğeni

Kitaptaki görselden baktım baktım baktım, anlamadım :sweat_smile: Ne zaman PC de şu görselden büyük şekilde açıp baktım, o zaman düştü bende de jeton :joy: : Ortada bir yerler zannettim hep.

1 Beğeni

Bakındıklarımdan anladığım Savaşkıran’ı Parlayan Sözlerden önce okumak lazım sanırım :sweat_smile: Okuyanlardan spoilersız bir tavsiye alabilir miyiz, Fırtınaışığı 2 den önce kesin Savaşkıran’ı okumak lazım mı? Sanırım ortak bir karakter var.

Bayram tatilinden sonra Savaşkıran’ı okuyabilirim ben, Kralların Yolunu bitirip 2. etkinliği beklerken arada okumayanlar da bu şekil devam edebilir sanki :slight_smile: .

1 Beğeni

Bahs edilen aynı karakter benim aklımdaki karakterse zaten kitaplarda ismi çok az geçiyor. Elantris’de bir cümlede vardı sadece galiba. Yani sıranın çok da önümli olduğunu düşünmüyorum. Seriler birleşince farklı büyülü dünyaları tanımak için hepsini okumak gerekli gibi sanki. Ben tamamen sırasız okumuş bulunuyorum ama karakter açısından fark da yok.

6 Beğeni

İkinci Cilt sayfa 426’da daha detaylı bir görünümü mevcut. :slight_smile: Muhtemelen gözden kaçtı.

2 Beğeni
  1. Bölümdeyim sanırım ve Kaladin çözemediğim bir şekilde köle olmuş ve bir sürü el değiştirmiş. Baya şaşırdım bu duruma oysa tam da savaşı kazanıp, yoluna devam edeceğini umuyordum. En son okuduğum yerde ordu kampına varmışlardı. Bakalım devamında ne olacak. Bu arada bir tek ben mi benzetiyorum bilmiyorum ama sissoylu serisindeki başkaratere benzettim Kaladin’i Kelsier’di sanırım oradakı erkek karakter özellikle ikisine de firari diye hitap ediliyordu gerçi Kaladin’in olayı daha farklı gibi ama okuyup öğreneceğiz. Diğer taraftan Shallan ile biraz daha taht oyunları vari bir hikaye okumaya başladık entrika kokuları gelmeye başladı. Shallan’ın memleketindeki durum Drizzt serisini anımsattı bana.Şehir tasvirini beğendim, umarım kalan 15 günde kitabı bitirebilirim. Okudukça buraya yazıyorum hem aklımda iyi kalsın hemde atladığım detay olursa fark edebileyim diye.
4 Beğeni

O konu daha sonra açıklanacakmış.

Benim dikkatimi çeken konu Kaladin’in taşlardaki ışığı farkına varmadan kullanması oldu. Bunun da benzeri Sissoylu’da var. Bakalım altından hangi bit yeniği çıkacak.

2 Beğeni

Bahsedilen karakter düşündüğünüz değil başka bir karakter. İlk defa Savaşkıran kitabında görüyoruz.

@Vordue Fırtınaışığı serisi için çok da elzem değil araya başka kitap almak istemiyorsanız devam edebilirsiniz. Ama önce Savaşkıran daha iyi olur tabii. Zaten o da kendi başına çok çok iyi bir kitap. Bir de Fırtınaışığı serisinde o karakteri görmek daha bir güzel oluyor.

3 Beğeni

Ben alınacak keyif açısından, Savaşkıran parlayan sözlerden önce okunmalı. Ama illede okunmalı diyemem.
Ayrıca Savaşkıranda çok özel bir hikaye.

2 Beğeni