Kralların Yolu - Fırtınaışığı Arşivi Okuma Etkinliği

Köprüler önden ve arkadan biraz uzun. Bu yarıklar da görece yakın zaten. Uçurum kenarına gelince köprüyü yere indirip itmeye başlıyorlar. Diğer tarafa ulaşınca da iki uca da oturmuş oluyor zaten. Sonra da askerler geçiyor karşıya. En son köprücüler geçip bu sefer köprüyü çekiyorlar ve sonraki yarığa doğru ilerliyorlar.

3 Beğeni

Herkese teşekkür ederim. Şimdi daha iyi oldu. :slight_smile:

Çok iyi oldu bu bende kafamda oturtamıyordum. Birde bir sorum daha olacak etkinlik Fırtınaışığı arşivini mi kapsıyor yoksa cosmer’i mi? Savaş kıran 2. kitaptan önce okunmalı diye bir sürü söylenti var nasıl ilerlemeliyiz konuya hakim olanlar aydınlatabilir mi?

1 Beğeni

Nasıl okunması gerek bilmiyorum, diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır. Etkinlik FIA 5 kitabı kapsıyor. Savaşkıran vs. olmayacak.

1 Beğeni

Savaşkıran daha önce okursan, parlayan sözlerde alacağın keyif artar. Baya artar hemde.

2 Beğeni
  • Etkinlik yalnızca FIA serisini kapsıyor. Bu süreçte 4 ana roman ve 2 novella bizleri bekliyor, TR çevirisi çıkarsa da 5. ana kitap.
  • Yukarıda yorumlarımda bahsetmiştim, tekrar hatırlatmamda fayda var. Savaşkıran kitabı kendi içinde bir seri, FIA ile aynı gezegen sisteminde bulunmuyor -FIA Roshar, Savaşkıran Nalthis- (bu da nedir farklı krallıklar, büyü sistemi vs…); lakin bu kitabın Parlayan Sözlerden önce okunmasının, tavsiye edilmesinin sebebi kitapta bulunan iki ismin FIA 2. kitapta gözükecek olması. Bunlar aslında Savaşkıran’da neler yapmışlar, amaçları neler bunlar hakkında bir bilgi sahibi oluyoruz ve devamında meceraları Roshar’a taşınıyor. Savaşkıran’ı Parlayan Sözlerden önce okumanız okuma deneyiminizi arttıracaktır ve bu da Cosmere’den alacağınız hazzı yakalamanızı sağlar; lakin okumasanızda bir şey kaybetmezsiniz, seçim size kalmış. Şahsen Parlayan Sözlerden önce okumanızı tavsiye ederim👍🏻
10 Beğeni

Siz söyledikten sonra baktım tarih olarak da 2. kitaptan önce çıkmış Savaşkıran. Bu sebeple birinci ve ikinci arasına Savaşkıranı sıkıştırma kararu aldım. Bugün itibariyle Kralların yolu kitabı bitti, hız kesmeden Savaşkıran’a geçiyorum. Bilgilendirme için de size ayrıca teşekkür ederim. Ve bu seriye başlamama vesile olan bu etkinliğe katılan ve bu fikri ortaya atan arkadaşlara da teşekkür ederim. Siz olmasaydınız muhtemelen çok çok sonra okuyacaktım veya Cosmere girme cesaretini bulamayacaktım.

8 Beğeni

İlk kitap nerede bitiyor arkadaşlar? Araya sıkıştırmam gereken başka bir kitap var da. 2. kısım bitti, Rysn, Axies ve Szeth için interlude var sırada, %43.

1 Beğeni

36.bölüm son ilk kitapta.

1 Beğeni

Tam olarak aynı yerdeyiz. :slight_smile:

Şu ana kadar önceki yorumlardan farklı bir şey olmadı. Jasnah nerede diye merak ediyordum, büyülü telefonla haber geldi kendisinden. O yöntem de bana Fringe dizisini hatırlattı nedense.

Dalinar kısımları biraz yavaş ilerliyor. Ama kitabı bitirenlerin favorisi olduğuna göre son 200 sayfa coşacak diye düşünüyorum.

Okumaya devam.

5 Beğeni

Kızdırmayın hemşehrimi. :slight_smile:

11 Beğeni

Kitabın ikinci yarısı zaten daha iyi ama sonlara doğru tempo ve bilgiler beklendiği gibi artıyor. Önceden sorduğun bazı şeylerin de ufak bir kısmı cevaplanıyor. :slightly_smiling_face:

Ben Parlayan Sözlerin tozunu aldım. Etkinlikte buluşuruz tekrar.

2 Beğeni

Kitabı bitirenlere benden tavsiye olsun. Bitirdikten sonra giriş bölümünü tekrar okuyun. Zaten kısa bir bölüm.

6 Beğeni

Valla okudum ama pek bir anlam çıkaramadım. Bir iki fikir verdi sadece.

Teşekkürler, daha devam o zaman.

@isos81 Tempo arzu ettiğimden iki, beklediğimden bir tık düşük. Worldbuilding güzel ama hepsini baştan yapmaya gerek var mıydı bilemedim. Sanırım bu konuda hala Feist’ı tek geçiyorum.

4 Beğeni

Eğer sadece Jasnah bizim öğretimizin gerçek güzelliğini görebilseydi.

Çevirmen if only’yi “eğer sadece” olarak çevirmiş, bir Allahın kulu da düzelteyim dememiş. :sweat_smile:

7 Beğeni

Seride sadece Kralların Yolu’nu almıştım. Henüz okumamıştım. Etkinlikten yeni haberim oldu. Bu saatten sonra yetişemem zaten :smiley: ama gelecekte ikinci kitap için de böyle bir etkinlik planı varsa, ben de şimdiden ilk kitabı okuyayım da size yetişeyim en azından :smiley:

6 Beğeni

Etkinlik 5 kitap boyunca sürecek. Geç kaldım diye üzülmeyin katılın bize. Parlayan Sözler için etkinlik tarihi yakında netleşir. 45 günlük okuma süresi oluyor her etkinliğin eğer değişmediyse.

5 Beğeni

Bence geç kalmış sayılmazsınız @ivy ülkü abla ile hala devam ediyoruz okumaya.

5 Beğeni

Dün akşam kitabı yarıladım. Shallan kısımları biraz bayık geçiyor, halbuki kitabın başında en beğendiğim kısımlar Shallan idi.

Kaladin kısımları biraz kör göze parmak şekline dönmeye başladı. Yine de keyifli hala. Szeth FI ile çivileme yapıyor, Kaladin de FI ile replenish life yapıyor sanırım ya da enerji basıyor kendine.

Dalinar reis de muhtemelen Türk dizileri gibi “deliriyor muyum acep” sündürmesinin kıskacında. Umarım en kısa zamanda kurtulur bu zihin durumundan.

8 Beğeni