Kralların Yolu - Fırtınaışığı Arşivi Okuma Etkinliği

Ben Syl o enerjiyi kullanarak farkına varmadan bilinçleniyor diyordum, Kaladin’in kullanıyor olabileceği hiç aklıma gelmedi. Düşününce habire enerji bulması ayan beyan halbuki. Yine de ilk teorimi elemedim, bakalım:slight_smile:

5 Beğeni

Ben de onu düşünmemiştim. İkisinin de olmaması için hiçbir sebep yok. :handshake: :slight_smile:

3 Beğeni

Vaktiniz varsa başlayın derim ben de, hep beraber okumaya devam etmek için büyük ihtimal etkinlik süresini ve periyotları uzatırız diye düşünüyorum. Yorumları gözlemliyorum şu an tempomuzu görmek adına :smile: .

6 Beğeni

Ortada bir yemin var. On kişi sürekli bir savaş döngüsünde. Hepsi ölüp geri doğuyor ve tekrar savaşıyor. Ama Kalak artık devam etmek istemediğini söylüyor. Jezrien de yeminin devam etmesi için bir kişinin yeterli olduğunu söylüyor. O bir kişi de sanırım Talanel. Daha sonra diğer savaşçılar gibi Jezrien ve Kalak da kılıçlarını yere saplayarak ters istikamette ayrılıyor ve birbirlerini aramamaya yemin ediyorlar.

Buradan çılaracağımız sonuç ise Tanrısal olarak görülen dokuz kişinin Roshar’da olduğu. Ama neredeler ne yapıyorlar bilinmiyor. Sonraki kitaplarda görebiliriz belki. Kılıçların akıbetini de bilmiyoruz.

Yanlış yorumladıysam lütfen düzeltiniz. :slight_smile:

9 Beğeni

İlk bölümde diğerlerinin yemini devam ettirmesi için arkalarında bıraktıkları kişi, kitabın en sonunda elinde kılıç ile Kholinar kapılarına dayanan ve yere yıkılan kişi - Talenel. Akıl/Hoid tarafından karşılandı. “Biraz geç kaldın eski dostum” şeklinde bir söz ile.

Kitabın başındaki olay
https://roshar.17thshard.com/#/en-US/events/the-last-desolation

Kitabın sonunda Taln’ın dönüşü
https://roshar.17thshard.com/#/en-US/events/taln-arrives-in-kholinar

Arada 4500 yıllık bir süreç var!

10 Beğeni

Bak burayı kaçırmışım. Bu yüzden seviyorum bu tarz etkinlikleri güzel oluyor.

2 Beğeni

Oo bunu bende kaçırmışım :smile: Güzel bilgi oldu :+1: .

1 Beğeni

Ne durumdayız dostlar? Devam edebiliyor muyuz okumaya? :smile: @ivy @Eldiven @kivoethe @Matelot @okan

Arada birilerini kaçırmadıysam devam edenlerden gördüklerim @Pyrewrath @isos81 @justbookworld @Lorien_archers gibi :smile:

Etkinlik süresi doluyor ama mümkün olduğunca hep beraber devam etme adına süreyi uzatalım diyorum. Zaten 5. kitaptan da yeni haberler yok henüz :sweat_smile: Aceleye gerek yok gibi. Bir anket açayım.

7 Beğeni
Etkinliklere hangi zaman aralığında devam edelim?
  • Etkinlik 45 gün, iki kitap arası 60 gün olsun.
  • Etkinlik 45 gün, iki kitap arası 45 gün olsun.
  • Etkinlik ve iki kitap arası 30 gün devam etsin.
  • Daha başlayamadım ki, benden pas.
0 oylayan

Hocam selamlar, baktım herkes yardırmaya başlamış, ben de bir sonraki etkinliklere artık deyip kitabı rafa kaldırdım. :sweat_smile: Ama etkinlik süresini uzatıp arayı açarsak sonrakine dahil olmaya çalışırım tabi.

2 Beğeni

Ben Kralların Yolu ilk cildi bitirdim. Arada merak ettiğim başka bir kitabı okuyacağım. Yoğunum, hızlı okuyamıyorum bir süredir.

Etkinlik süresi benim için kısaydı. Henüz ilk kitabı bile yarılayamamışken Savaşkıran’a geçildi. :grinning: En azından bu etkinlik sayesinde okumak istediğim seriyi satın alabildim. Sadece Sissoylu’yu okumayı planlıyordum çünkü.

3 Beğeni

Ben %61’e geldim. Okuyorum hala.

Bence süre 45 gün veya 2 ay olsun. Araya boşluk koymayalım. Zaten ikisi aynı şey oluyor.

2 Beğeni

Bu vesileyle sorayım.

Bu ruh dökümcü ile altın, elmas artık orada değerli maden neyse onlardan çokça üretilip zengin olunamıyor mu? Mesela Shallan neden babası gibi maden yatağı yapmak istiyor da direkt değerli maden üretmiyor dolularca? Bu Ruhdökümcülerin bir sınırı var mı?

Shallan kısımları iyice bayık olmaya başladı. Oranın kurgusu da çok kötü. Kaladin ve Dalinar iyi ama sünüyor gibi biraz. Umarım öyle olmaz. Bir de Kaladin’in köprücüleri eğitip kaçma planından hoşnut değilim, farklı bir çözüm üretmesini isterdim.

1 Beğeni

Benim kitap bitecekti şimdiye ama bahar sezonu açıldı hesaplar suya düştü hala 1.1. kitaptayım. Kitap hacimli olunca yanımda da götüremiyorum. Onun yerine Kodes Kuşu’nu bitirdim ama :slightly_smiling_face:.

2 Beğeni

Ben sanırım çok geride kaldım 1.1 de 330. sayfadayım. Etkinlik süresinin dışında bitirebileceğim.

2 Beğeni

Ruhdökümcüler aynı değiller, çok azı 3 öze çevirim yaparken çoğu tek öze çevirim yapıyor. Dumana dönüştüren bir ruhdökümcü ile bahsettiğin şey pek mümkün değil.

Ruhdökümcüler bayağı nadirler ve çok kıymetliler, paha biçilemez olarak görülüyorlar. Haliyle para ile satın alınamıyorlar. Mesela Alethkardaki bütün ruhdökümcüler Kholin ailesine ait ve yüceprensler ruhdökümcüleri kullanmak için kraliyet ailesine bir bedel ödüyor. Yani yolda gidiyordum gömü buldum Ruhdökümcüymüş artık benimdir diye bir durum yok.

Ruhdöküm bayağı dini bir ritüel olarak görülüyor. Ruhdökümcülerin hepsi ardent ve ruhdöküm yapma bayağı dini ritüellerle saklanan bir iş.

Ruhdökümcüler çevirdiği öze uygun cevherlerle çalışmayı gerektiriyor ve bu cevherler ruhdökülemiyor. Ruhdöküm yaparken bu mücevherlerin kırılım yapma durumu var, yani düzenli bir mücevher tedariki gerekiyor. Harap Ovalardaki mevcut savaş da bu minval üzere. Harap Ovalar savaşı bir çeşit kuşatma. Ortada yetiştirme yapacak bir alan da yok, yani Alethiler koza yapan uçurumşeytanlarından hasat edilen mücevherkalpler ile hem kendi ordularının lojistik ihtiyaçlarını karşılıyorlar hem de karşı tarafın kaynaklarını kesiyorlar.

O yüzden baba Davar elinde bir ruhdökümcü olduğunu gizlemek durumunda. Ama mücevher tedariki yaptığı ve işi gizli tuttuğu sürece evet doğru öze ruhdöken bir Ruhdökümcü bir kişiyi bireysel olarak zengin edebilir. İşini gizli tutmak için de maden yatağı yapıyor.

13 Beğeni

Detaylı açıklamalar için teşekkür ederim.

Anladım. Her birinin çevrim yapabileceği bir tip var. Peki bu tip mesela suyu elmasa çevirme şeklinde olabiliyor mu? Yani girdi de etkili mi çıktıda? Su yerine odun kullanırsan daha çok çıktı üretilebilir gibi bir durum var mı? Yoksa her ruhdökümcü sadece bir özü başka sabit bir türe mi dönüştürebiliyor?

Hmm, Shallan demek bu yüzden nasıl kullanılacağını arıyor ama bulamıyor. Bu durumda Davar babaya bunu veren ekip kim ve onlar nasıl biliyor kullanmayı, ayrıca amaçları ne (biliyorum RAFO).

1 Beğeni

%70, 3. kitaba geldim ama yavaşlayacağım mecburen biraz, gecedeyken okuyacak vakit oluyor. Beğendiğim ve beğenmediğim yerler var ama okutuyor.

@isos81 Yerini unuttum ama 10 çeşit soulcasting için 10 çeşit gemstone var ve o gemstoneları yaratamıyorsun diyordu kitap.

3 Beğeni

Mevcut haliyle benim anladığım bu.

Kralların Yolunu açtım. Shallan’ın povunda (5. bölüm) Jasnah’ın kuvvetli bir ruhdökümcüye sahip olduğunu söylemiş. 10 Ruhdökümcüden 9’u basit dönüşümler yapar vs demiş girdi çıktı örnekleri vermiş, kuvvetli olanların da her türlü dönüşümü yapabileceğini söylenmiş. Bu biraz genel bilgi gibi. Buradaki bilgiyi direkt doğru kabul etsek girdi de önemli gibi anlaşılıyor. Ama girdinin önemli olmaması lazım. 3 özü nereden hatırladım emin değilim, bir ara ben de hatırlamaya çalışırken bir yerde mi okudum, diğer kitaplarda buna benzer bir bilgi mi vardı hiç hatırlamıyorum. Biraz daha net konuşmak isterdim de belki bir sürprizbozana yol açar diye burada keseyim.

3 Beğeni

Seriyi İngilizce olarak bitirmiştim ben daha önce. Bu etkinlik sayesinde tekrar okumak istedim. Yazılan yorumları tebessüm ile takip ediyorum. Kendi adıma nerdeyse sanderlanche kısımlarına gelmek üzereyim.

Not olarak eklemek istediğim Shallan belki de Sanderson’ın yazdığı en ilginç karakter olabilir. Ama bu kitapta özellikle de sanderlanche öncesi onun bölümlerini okumak zulüm oluyor. İlk okumamda da aynısını düşünmüştüm yıllar sonra hala aynı :smile:

5 Beğeni