Sanderson Avalanche - Sanderson Çığı. Kitaplarını heyecan verici bir sürü şeyle bitirdiği için böyle deniyormuş. İlk defa duydum ben.
Umarım daha iyi hale gelir çünkü sıkmaya başladı Shallan.
Sanderson Avalanche - Sanderson Çığı. Kitaplarını heyecan verici bir sürü şeyle bitirdiği için böyle deniyormuş. İlk defa duydum ben.
Umarım daha iyi hale gelir çünkü sıkmaya başladı Shallan.
Fantastik okumak, izlemek birkaç yıldır beni heyecanlandırmıyor. Arada etkinlik oldukça deniyorum da hep 50 sayfayı göremeden bırakıyorum. Adını anmak istemediğim bir rahatsızlığım var. Rahatsızlığımla bu dayanamama arasında bir ilişki olup olmadığı hakkında da makalelere bakacağım bir ara. Beni es geçin hocam.
Shallan kısımlarında hızlı okumaya geçtim maalesef. Üzdü biraz.
Bu arada Kaladin’in küçüklüğü kısmını sevdim. Muhtemelen yakın zamanda askerken nasıl ihanete uğrayıp köle düştüğünü de öğreneceğiz.
Bir kısıt kesin olmak zorunda yoksa zaten Alaaddin’in Sihirli Lambası’na dönecek tüm RD’ler. Bu kitap bitince wikia’ya bir göz atarım.
Kitabın en arkasında bir çizelge var, 10 öz ve 10 özün ilişkilendirildiği şeyler vs. Ruhdöküm de ona göre işliyor.
Bende mesajları okurken bunu paylaşayım bari demiştim. Tr sini paylaşayım da eliminizin altında bulunsun, lazım olur ileride
Kitabın sonunda bunu paylaşmışlar da ilk kitapta bunları bu kadar detaylı anlatan bir yer yok, muhtemelen ileride okuyacağız bu işin detaylarını. Ama Sanderson dayanamamış hard bir magic system ı kurmuş bile en baştan .
Keşke dövüşleri de daha akıcı yazmaya acık uğraşaymış. İyi başlayıp uzayınca temposunu kaybediyor. Yada lashing’e dayanan dövüş bana hitap etmiyor.
Dövüşler bana da baştan savma geldi. Önce güzel başlıyor, sonra “işte mızrağı yukarı aşağı çevirdi filan” moduna dönüyor.
Palaların girdap gibi dönmesine alışık bir nesli bunlarla etkileyemezsin Sanderbot.
Aynen, ister istemez Salvatore ile kıyaslıyorum ve fark çok büyük.
İnsanların Fırtına Işığı’nı neden çok sevdiğini anlayabiliyorum artık, ama benim için o kadar üstlerde yer almayacak. Worldbuilding konusunda iyi, hayalgücü sağlam, prose güzel, karakter derinliği, aksiyon ve kurgu anlamında ortalama. Çığ da atsa fikrim değişmez gibi.
Ben de neredeyse aynı şeyleri düşünüyorum ki daha %30’larda bu fikirlerim olgunlaşmıştı. %70’lere geldim ve değişen bir şey olmadı.
Yine de son kararımı Sanderlanche’tan sonra vericem. Ama o da sadece iyi yazılan kısımları daha iyi hale getirecektir, zayıf kısımlar ise zayıf kalmaya devam edecektir.
Bence 2.kitaptaki aksiyon sahneleri için az sabredin. Muhtemelen 1 2 puan yukarı çıkacaktır. Ama tarz aynı fakat aksiyonun tadı bambaşka.
Ben Savaşkıranı bitirmek üzereyim en azından 3 günde bitecek. 2. Kitap için neye karar verildi ne zaman başlayacağız ona göre araya kitap alayım.
En az 1 ay daha bekleriz gibime geliyor ikinci kitap için.
Öncelikle canımsınız, ben bıraktım gidiyorum diyen çıkmamış Sizlerin de izniyle etkinlik süresini 45 güne, iki etkinlik arasını da 60 güne çıkarıyorum. Pratikte her kitaba 2 aylık bir süre ayırmış olduk aslında böylelikle
Erken bitirenlere de araya başka kitap alma imkanı vermiş olduk.
Bende araya 1-2 kitap planlayayım şimdi, bir süredir okuyamıyordum zaten @Moridin @lordmorpheus @SJack @abkaen2 @Gelu siz de acele etmeyin ama, bekleyin bizi
2. kitapta da hep beraber devam edelim.
Kralların Yolu etkinliğimiz 30 Nisan’a uzamıştır.
Parlayan Sözler etkinlik tarihimiz 15 Mayıs .
Etkinlik zamanını elleşince katılımlar gidiyormuş Bunu da öğrenmiş olduk
.
Bildirimleri almaya devam etmek için tekrar katılıyor işaretlemek gerekecek sanırım, ilk mesaja tekrar bir ziyaret beklerim .
Çok açılıyor ara. 15 günde kitabı bitiren 75 gün beklemek zorunda kalacak diğer kitaba geçmek için.
Etkinlikler 45 gün olsun, biter bitmez de diğeri başlasın. Diğer türlü azalarak biteriz.
Zaten etkinlik süresi önemsiz. Bittikten bir yıl sonra bile yazabilir isteyen. Önemli olan sürenin uygun olması. Önerim her kitaba 4t gün verip, arka arkaya bam bam bam okumak.
Ben de buna benzer düşünüyorum hocam, ama worldbuilding konusu hariç. Bana reyizin worldbuildingi cok… “arbitrary” geliyor. Demek istediğimi anlatmak biraz zor ama, bir örnek vereyim; mesela kadınların bir elini kapatması konusu. Çok rastgele bir gelenek bence mesela. Bir toplum hep beraber bir ellerini niye namahrem görmeye karar versin ki?
Sanderson sistemler geliştirmede ve bunları genişletmede/mantıksal sonuçlara götürmede çok başarılı. Ama bu işler bana worldbuilding’in sadece bir parçası gibi geliyor. Kendini karakterin yerine koyup mantıklı sonuçlar çıkartabileceğin istikrarlı dünya hissi vermekte çok başarılı ama “içinde yaşanmış dünya” hissini vermede biraz eksik bence reyis.
Bu arada ben bu seride en son Yeminiçirten’i okudum. Sonraki(ler?) duruyor. Etkinlikler oraya kadar gelirse kurgu orucumu bozmayı bir daha deneyebilirim belki sizlerle
Hasır Şapka’ya ben de katılıyorum. Ara çok fazla.
Biraz da eşsiz bir dünya yarayacağım motivasyonu ile fazla detaycılığa kaçtığını düşünüyorum. Bunu seven, buna bayılan okuyucular illa ki vardır ama bunlar bana yazar bağımsız olarak biraz zorlama geliyor.
Ayrıca okudukça bullet list’ten ne kast ettiğini de net anladım.
Neyse, bitince son düşüncemi paylaşırım. Bir de bitirebilirsem 5 kitap sonrası genel bir değerlendirme yaparım.
Hayır 40 yapar.
15 günde bitiren 45 gün beklemez mi?
Diğer kitaplar daha kalın. 45/60 formulü daha iyi olur gibi. 15 Mayıs 2. kitap, 15 Temmuz 3. kitap, 15 Eylül 4. kitap oluyor. 5. kitap da ancak gelir o zamana kadar. Tam denk gelir.
Valla hesabı anlamadım.
1 ocakta etkinlik başlıyor diyelim. 15 şubatta biter 45 günden dolayı. Diğer etkinlik 1 martta mi başlar yoksa 15 şubattan 60 gun sonra mi?
Valla bu araları şahsen gereksiz buluyorum. Hesabı da bozuyor işte görüyorsunuz, kafalar karışık. En güzeli 45er günden devam…