Kralların Yolu - Fırtınaışığı Arşivi Okuma Etkinliği

Birinci kısmı ben de bitirdim. Kaladinli bölümler çok keyifli ilerliyor. Son kısımda Kaladin artık en dibi gördü ve burdan döndü artık onu kimse durduramaz. Shallan kabulü aldı bakalım planını nasıl gerçekleştirecek.

5 Beğeni

İkinci kısım 22.bölüme geldim. Herhalde kitabın yarısına gelince elimden bırakamayacağım kadar sürükleyici olacak. Favori karakterim Kaladin. Karakterde şansla ve Syl’la ilgili garip şeyler ortaya çıkacağı belli. Zamanı gelince intikam alıp almayacağını merak ediyorum, umarım alır. Kardeşinin topladığı taşlar da ilgiçekiciydi, onların da bir anlamı olacak sanki. Şimdilik en gıcık karakter de kral efendimiz,hiç güven vermiyor.

6 Beğeni

Evden erken çıkmam gerekince istediğim hızda giremedim kitaba. Sadece girişi ve 1. bölümü okuyabildim, 44. sayfaya geldim. Ama bu kadarı bile heyecanlanmama yetti, bol tempoyla beraber güzel bir yeni yaratımın kapısından adımı attık :slight_smile: .

Girişte Szeth in suikast macerası çok heyecanlıydı, tam çivileme/temel çivileme/ters çivileme falan derken fırtınaışığının güç olarak kullanımı olsun parekılıcı ve paretaşıyan olsun bir sürü ilginç terimle harika bir tat bıraktı. Fırtınaışığını kullanırken oluşan mavi ışıma, buzlanma falanda çok güzel bir görsel canlanma oluşturdu kafamda. Uyarlaması çekilesi hareketler valla :smile:

Çivileme gücü biraz sissoyludaki metal çekme/itme benzeri mekanik olmuş, ama burada direk yerçekimi manipülasyonu tadında bir kullanım var gibi :thinking: .

Birinci bölümde de direk savaşın ortasından aksiyona daldık, Kaladin ile tanıştık. Hem liderliği hem de taktisyen tarafı ile en önemli karakterlerden biri olacak, belli.

7 Beğeni

Çok iyi ya bu. Sizlerin heyecanlanmasi bile beni heyecanlandırıyor. :sweat_smile:

5 Beğeni

Ben de dün okumaya başladım seriyi. Şimdilik güzel. Aksiyonu bol bir açılış oldu. Artık bu tür kitaplarda Fandom’a bakıyorum hep. Kaladin de şu arkadaşımızmış;

Bu da alnındaki damgalar;

image

7 Beğeni

Bu kadar çirkin değil. Sen mi çizdin bunu? :joy:

3 Beğeni

Ben çizsem daha kötü çizerdim emin ol. :smiley: :smiley:

3 Beğeni

Adım kadar eminim. :joy:

1 Beğeni

Shallan

Bu da Parazırh ve Parekılıç çalışması.

10 Beğeni

Kupa işini ne yaptın? Bastırıyor musun 10 kupa? :slight_smile:

1 Beğeni

Şu Parezırh ve Parekılıcı’nı görünce, hazır oraları okuduğumdan Dalinar’ın yeğeni olan Kral Elhokar’ı Uçurumşeytanı’ndan koruduğu sahne aklıma geldi, kitabın ikinci kısmını yeni bitirdim. Bu kısımda okurken en sevdiğim anlardan biri oldu🥰

6 Beğeni

Kitap başlangıcı iyi yapıyor zaten. Beğenmeyen çıkar mı? Sanmıyorum. Devamını görmek lazım aslında.

3 Beğeni

Szeth reyiz daha kimleri öldürecen😅, “Bir Sanat Eseri bölümünde beklenmedik durumlar yaşandı, Efendisi olan Makkek ve efendisinin emri üzerine suikast gerçekleştirmek üzere olduğu Gavashaw gizemli biri tarafından öldürüldü ve sanırım yeni efendisi kim ise onun adına bazı isimleri ortadan kaldıracak. Yan hikayede Szeth’i takip etmek heyecanlı gözüküyor, bakalım ileride bizi neler bekliyor.

7 Beğeni

Altıncı Bölüm - Köprü Dört’e kadar geldim. Gayet güzel gidiyor. Ara resimler çok faydalı. Ben sadece bölüm öncesi 1171 ile başlayan ölümden 10 saniye önce şu örnekten alınmıştır kısımlarını merak ediyorum. İlerleyen bölümlerde ya da ilk kitabın sonunda bir anlama bürünecek mi?

7 Beğeni

Bu kitapta açıklığa kavuşacak olması lazım yada 2.kitap miydi? :thinking:Ama kesin öğreniyorsunuz. :slight_smile:

6 Beğeni

Kitap çok güzel ilerliyor, birçok karaktere bayıldım. Kaladin, Danilar,Szeth en ilgimi çekenler. Danilar’ın deli dolu,korkutucu gençliğini okumak güzel olurdu. Adolin’in de güzel savaş sahnelerini okuyacağız sanki. Şimdilik nefret edeceğim, zeki ama çok kötü bir karakter yokmuş gibi gözüküyor, onun eksikliği var sadece. Kral efendimiz de gittikçe daha sevimsiz oluyor.

images (4)

10 Beğeni

Giriş bölümünü okudum, izlenimlerim şöyle:

1. Çeviri biraz yavan geldi, bilmiyorum sizde nasıl. Arada İngilizcesine bakıyorum ve henüz net karar vermedim. Girişi de İngilizce okuyayım belki ona göre İngilizceden devam edebilirim
  2. Bir kaynak tüketip ondan bir şey üretme işi Sissoylu’da da vardı. Burada bir örneğini Fırtınaışığı ile Çivileme arasında gördük
  3. Yapabilirsem, sizlerin de katkısıyla, bir terimler sözlüğü hazırlayayım diyorum. Hem EN-TR kelimeler hem de ufak açıklamalarıyla bir kaynak yaratalım
  4. Kral kaçarken demiştim hep de böyle mal gibi kaçarlar, halbuki bir muhafız gibi saklansa kurtulur diye, benzer bir şey oldu

Sanırım bir yıldan uzun süredir okuduğum ilk kitap. Keşke bu kadar uzun olmasaydı ama Sanderbot olduğu için normal. :slight_smile: Başladığı keyifle devam etmesi ümidiyle, herkese keyifli okumalar.

16 Beğeni

Jasnah Kholin

14 Beğeni

Eline sağlık reis, ilk mesaja da ekledim başlık linkini

Yakaladıkça bende bakarım, ama çeviriyi hemen kabul eden bir yapım var :joy: Terimlerde iyice canımı sıkan, gözüme takılan vs bir şey olduğunda açıp bakıyorum anca ana kaynağı. Biraz daha fazla bakmaya çalışırım.

6 Beğeni

Benim 2 sebebim vardı:

1. İkinci kitaptan itibaren (veya çok daha önce) İngilizce’ye geçebilirim. O neydi bu neydi diye sormak yerine buraya bakarım.
  2. Bir şeyler ararken Türkçe ile aramada pek sonuç dönmüyor. Mesela FI Parekılıç diye aratınca az sonuç gelirken, SA Shardblade dersen zilyon tane sonuç dönüyor. Tabii bu aramayı yapabilmek için Parekılıç’ın Shardblade olduğunu bilmek lazım. :slight_smile:

E bir de ne olursa olsun bilgi deposu oluyor. Belki ileride konuyu genişletiriz de, açıklamalar vs. ekleriz.

Bu arada girişteki Szeth vs. Galinar savaşına dair şöyle basit bir animasyona denk geldim. O savaşın (özellikle de Çivileme’nin) zihinde canlanması konusunda yardımcı olacaktır.

Daha kısa ama çok daha iyi bir animasyon:

11 Beğeni