İkinci kısmı bitirdim. Çok güzel ilerliyor şuan müsait olduğum her an elim kitaba gidiyor. Özellikle Dalinar şuan en ilgimi çeken karakter ama Kaladin de bir o kadar iyi. Dalinar’ın yüceprenslikten vazgeçmesi bi tık üzdü ben kalıp savaşır diye düşünmüştüm ama bu şekilde hikaye farklı bir yola girecektir merakla bekliyorum.
Kitap beni dünyasına çekti ve götürdü, üçüncü kısmı yeni bitirdim, bu kısımda neler neler oldu;
-
Kaladin’e gerçekten ne olduğunu öğrenmek yürek parçalayıcıydı. Artık onun açıkgözlülere karşı olan düşmanlığını çok iyi anlayabiliyorum. Ne büyük bir trajedi… diğer açıkgözlülerden farklı olduğunu düşündüğün kişi tarafından ihanete uğramak.
-
Bu kısımda epik bazı anlar vardı. Kaladin’in yücefırtınaya atılması ve köprü koşusundan hayatta kaldığı için ölüme mahkûm edilmesi. Shallan’ın ruhdökümünü çalması. Kabsal’ın Jasnah’ı zehirlemeye çalışması ama aslında Shallan’ı zehirlemesi, olaylar olaylar…
Kitap mükemmel ilerliyor, devamı için şimdiden sabırsızım😊
- bölüme geldim,kitap bayağı sürükleyici. Kitabın yarısına kadar dünyaya giriş yapıyoruz, olaylar olsa da daha sakin geçiyor ama yarısından sonra tempo artmaya başladı. Her ay bir kitap okuyarak etkinliğe devam edelim bence. Şimdiye kadar en beğendiğim 35. bölüm oldu.
Hedef o ama bakalım, ben bitiremem gibi görünüyor bu hızla. Arkadan takip ederim artık sizi. ![]()
İlk bölümü okudum, Kaladin’in esir düşmesinden hiçbir şey anlamadım. Gecenin 2’sinde kitap okumamak lazım sanırım.
Bugün biraz daha ilerlersem güzel olacak, ben de sizler sayesinde merak ediyorum.
Her ay bir kitap şeklinde olacaksa ben her zaman varım, bence çok iyi olur. Hem çok ara vermemiş oluruz. Birlikte okumak benim açımdan seriyi okumamı şevkle kılıyor; yoksa bu seriye adımımı atar mıydım hiç bilmiyorum. İyiki böyle bir etkinlik var ve bende bu seriyle tanışmışım diyorum❤️
Her ay bir kitap şeklinde olmasına bende varım. Size katılıyorum.
Evet. Kitabın sonunda ne olduğu ortaya çıkıyor.
Başta bende dumur oldum, dedim noluyor ne güzel savaştaydık
Savaş alalında onun bölüğünün karşısına Paretaşıyan denk gelince o savaşı kaybettiler ve esir düştüler diye yorumladım sonrasında da köle olmuş.
Bende biraz yavaş geliyorum
100 e geldim, müsaitlikte ayrı bir yorum yazmaya çalışıcam bugün.
Etkinlik sonuna doğru bir anket açalım diyorum kitabı bitirdikten sonra, sonra yenisine başlama tarihini belirleyelim
30 ya da 45 günlük periyotlara yayabiliriz gibi düşündüm hızımıza göre. Bitirdiğimizde belli olur sanki ![]()
Hocam 3. Kısmın son bölümünde o savaşı daha detaylı tekrar anlatacak, geçmişe kısa bir dönüş yapacağız ve aradığınız tüm soruların cevabı orada saklı😊
Aynen. Yok korkmana gerek yok, yok bizim liderimiz Stormblessed, yok şöyle yok böyle derken 2 sayfa sonra bir bakıyoruz ki eleman esir düşmüş.
Bari azıcık savaşaydı, ne bileyim biri ihanet edeydi, arkasından kafasına sopayla vuralardı değil mi? Neyse, kitap 1000 sayfa heralde yani o civar en azından. İlla ki sonrasında bir şeyler değişecektir.
Yalnız çeviri hala bana çiğ geliyor, kekremsi bir tat bırakıyor bende. Türkçe okuyanlar çeviriyi yorumlar mı? Başlarda mı öyle, ileride düzeliyor mu, yoksa ben mi detaycılık yapıyorum?
Çeviride bir bityeniği var hissi bende de mevcut. Ara ara okuduğum cümleyi tekrar okuyorum daha iyi anlamak için. Ya da yazarın tarzı bu mu acaba bilemiyorum.
Mesela bir örnek:
Su verin ve adam yaşayacak / Give him water, and he would live
Hep böyle eğreti bir şeyler var. Çok erken net bir şey demek için ama dediğim gibi, şu anda keyifle akmıyor çeviri.
Yani etkinlik devam ederse katılan herkesin bitirmesini beklemek mümkün. Zaten son kitap daha çıkmadı.
Kaladin’in çocukluğu, orduya nasıl katılması hakkında bölümler var. Bu kitabın sonuna doğru nasıl esir düştüğü belli olur herhalde.
Son kitaba kadar bu şekilde etkinlik ile devam etmemiz temennisiyle🙏🏻
Aynen. Kaç senedir seriye başlayamak istiyordum ama bir türlü elim gitmemişti. Etkinlik olmasa daha senelerce bekletirdim ki okunması çok güzelmiş. Aslında böyle kalın kitapları sene başından belirleyip seneye yayarsak güzel olur. @isos81 siz birkaç sene önce tüm sene için kitap listesi paylaşıyordunuz, kim hangisine katılmak isterse etkinlik düzenleyip okumuştuk. Çok iyiydi o.
Ya o benim kendi okuma listemdi ama ben kendim uyamadım ki ona insanları örgütleyeyim. ![]()
Ama sürekli birileri etkinlik düzenliyor. İstek vs. de olabilir. Zamanla farklı kitaplar için farklı etkinlikler de illa ki olacaktır.
Ben de sizler gibi, etkinlik olmasa kesin sallardım bu seriyi. O yüzden herkes için faydalı oldu. Katılım da fazla olunca ekstra bir keyifli oluyor. ![]()
- bölümle ilgili
Kaladin Paretaşıyan’ı öldürmüş, ama onun hediyelerini vermemek için köle etmişler diye tahmin ediyorum. Tabi bir az uçuk ama Kaladin’in becerilerine güveniyorum.
Okurken Amaram’ın yaptığına orada çok tilt olmuştum, Kaladin bu seride çok eziliyor😔
Evet hatırlıyorum, kendi listenizdi ama zaten kim listesini bitiriyor ki. Kitapları zamanında temin etmek, planlamak için uzun süre önceden belirlenmesi rahat olmuştu.
O okuma listemin bir benzeri hala var. Kitap okuyamadığım için son zamanlarda atıl duruyor. İşleri bu sene halledersem, seneye benzerini yaparız birlikte. ![]()