Kralların Yolu - Fırtınaışığı Arşivi Okuma Etkinliği

Kaladin’e ben de çok üzülüyorum. Çocuğun başına gelmeyen kalmamış. Sanderson iyi sonları seven yazar umarım son kitapta sevdiğim karakteri öldürmez de ödüllendirir.

1 Beğeni
  1. bölüme geldim Kaladin yaptığı hata(!) ile Sadeas’ın menziline girmiş oldu. Bu iş Dalinar’ın kulağına gelir ve bir şekilde Kaladin ile Dalinar görüşebilirlerse ortaya çok güçlü bir birliktelik çıkabilir gibi gözüküyor. Tabi Adolin bu birlikteliği ne kadar destekler orası muamma.
6 Beğeni

Çeviride çok acemice işler var.

Köle bir acı veya itiraz çığlığı atmamıştı. Köle karanlıkta yatıyordu

The slave hadn’t uttered a cry of pain or protest. His corpse slumped over in the darkness

Köle karanlıkta yatmıyormuş aslında. Cesedi karanlıkta yere yığılmış.

Çok ilginç, ben bu cümlede problem olduğunu Türkçe okuyunca anladım. Koskoca yayın evinde fark edecek kimse yokmuş demek ki.

10 Beğeni

Hoid (namıdiğer Akıl) flüt eşliğinde hikaye anlatırken, yanında dinleyici ve ona eşlik eden Kaladin, “Derethil ve Wandersail hikayesi”ne bakış

6 Beğeni

Kaçıncı baskı o? Çok baskı yapıp da hiç elden geçmeyen çevirilere daha çok sinir oluyorum. Hadi ilkinde kaynak ayırmadın, satmazsa mazallah zarar ederim dedin. 25. baskıyı bile gözden geçirmiyorsan maliyetlerin falan arkasına saklanmaman lazım. :sweat_smile:

1 Beğeni

Doğru tahmin etmişim.

Kılıcı kendisi istemedi ama fırtına sırasında ve sonraki iyileşme döneminde metallerin ışığını çekerek çabuk toparlanması bence artık bir Paretaşıyan gibi olmasına işaret. Hatta daha da güçle bir şey. Görüler de var tabi.

3 Beğeni

Hocam siz daha önce Sanderson’un diğer kitaplarını okumuş muydunuz? Misal Elantris, Savaşkıran, Sissoylu kitaplarını? Nokta atışı tespitte bulundunuz da dedim acaba biraz aşinalık mı var acaba. :slight_smile:

4 Beğeni

Sanki Syl ile olan bağları bu güçleri kazanmasında etmenmiş gibi gözüküyor, Kaladin ilerleyen bölümlerde bildiğin parlıyor ve kendisi sanırım bir parlayanşövalye gibi bir şey. Rüzgarkoşucu yeteneklerine de Syl ile olan bağları sayesinde kavuşuyor. -59.bölümün sonlarında Syl ile yapmış olduğu bir özür muhabbeti var, orada bu yeteneklerinin farkına varıyor

2 Beğeni

Elantris, Savaşkıran, Ritmatist okumuştum. Bir de fırtına döneminde olan şeyler ipucu verdi.

1 Beğeni

Sanki Kaladin daha büyük bir şey olacak ve o yüzden de Syl birileri tarafından ona yardımcı olsun diye gönderilmiş. Kitabın ilk bölümde bahs edilen kişilerle ilgili mi acaba diye düşünüyorum. Hazır sözleşme de bozulmuş.

4 Beğeni
  1. bölümü bitirdim. Kitap biraz temposuz ilerliyor gibi. Daha çok karakterleri, evreni, toplum yapısı, kast sistemleri ve terimleri tanıtıyor yavaş yavaş. Szeth’li giriş bölümü en beğendiğim kısımdı. Shallan bölümleri ise beni pek sarmadı :confused:
3 Beğeni

Ritmatist bence çok kaliteli bir kitaptı onun kozmer ile bir alakası yok ama devamını en çok beklediğim kitaplardan birisi. Onda da şak diye anlıyordun kim olduğunu ama yine de okurken çok keyif almıştım.

1 Beğeni

Bunun başına hangi chapter olduğunu yazmazsan kitabı bitirene kadar açamam. :slight_smile:

2 Beğeni

Hiçbir fikrim yok ama 25. baskıyı görse bu bile bu çevirinin değişeceğini sanmıyorum. :slight_smile:

Dalinar :revolving_hearts: Navani

5 Beğeni
  1. Bölüm bitti, ikili yakınlaşmaya başladı
1 Beğeni

Mantıklı, belki de On Elçinin işidir

İlk Sanderson kitabımdı. Sonları nasıl heyecanlıydı ya hala hatırlıyorum.
Ritmtist <Savaşkıran < Elantris şeklinde geliyor benim için.

1 Beğeni
  1. bölüme kadar okunmaz. O mesaja da ekleyeyim.

Bu seride kafamı en çok karıştıracak olan şey kesinlikle Parlayan Şövalyeler’in etmiş oldukları farklı farklı sözler ve idealleri olurdu.Sanırım bir sürü tarikat ve her tarikatın kendine has sözleri mevcut. Bu bana GRRM’in yazmış olduğu ASOIAF taki hanelerin kendine has farklı sözlerini andırıyor

2 Beğeni