Kralların Yolu - Fırtınaışığı Arşivi Okuma Etkinliği

Yarısından sonra tempo artıyor ve sonları muhteşem. Birçok önemli sorunun cevabını alıyoruz ama bu sefer de başka sorular yaranıyor, artık seriye devam etmemezlik olmuyor. Asoiaf ve Kralkatili Güncesi gibi çok sevdim. (Hatırlatıp da moralleri bozduğum için özür dilerim) Sanderson’un en beğendiğimi kitabı bu oldu. Özlemişim güzel epik fantastik okumayı.

5 Beğeni

Ben ilk kitabı bitirdiğimde bir şeye aklım takılmıştı. Hemen ufak bir kurcalama sonucu baya bir şok yaşamıştım. Tüylerim diken diken olmuştu hiç unutamadığım bir andır. Bunun ne olduğunu söylemeyeceğim elbette siz kendiniz keşfedersiniz umarım. :slight_smile:

5 Beğeni

Hiç ipucu yok ama, böyle nasıl tahmin edelim ki? :thinking:

2 Beğeni

Spoiler olur diye yazmıyorum. İstersen özelden yazarım ama. :man_shrugging:

2ci kitap spoiler’i mi?

Hayır, hatırladığım kadarıyla değil. Baya dikkat gerektiren bir şey. Ben biraz araştırayım bunu yine de şu aşamada herhangi bir zararı yoksa yazarım.

Yok ya gerek yok araştırmaya yazın gitsin. Spoiler korkutmuyor gözümü, merak etmektense spoiler yerim.

1 Beğeni

En azından aklına ne takılmıştı onu söylemen lazım yoksa bu tahmin olayı Kaladin’in ayakkabı numarası kaç acaba’ya kadar esneyebilir. :slight_smile:

2 Beğeni

Hocam özel mesaj gönderemedim sanırım kapalı. :smiley:

@isos81 Daha önce nerede görmüştüm ben bunu? Ayakkabıdan, çoraba dönmez umarım. :sweat_smile:

Spoiler var aşağıda ona göre bakın ama yine de blurlayacağım.

Merhaba, şimdi şöyle bir şey var daha önce sormuştum başka kitapları okudunuz mu diye. Biliyorsunuz Brandon Sanderson’un kozmer adında bir evreni var. Kozmere bağlı kitaplar var biraz bağlı kitaplar var bir de hiç alakası olmayan kitapları var. Mesela Ritmatist kozmer kitabı değil.

Bahsedeceğim “şey” Hoid karakteri daha önce Elantris’de gözüküyor ve Savaşkıran kitabında da yanılmıyorsam bir hikayesi var. Nasıl oluyor kısmını söylemeyeceğim tabii ki içiniz rahat olsun. Onu sonra öğreneceksiniz zaten.

Ben kitapları arka arkaya okurken karakterleri not alarak okuyordum. Bu sayede notlarıma bakarken fark etmiştim. Yine de spoiler içine alayım da belki görmek istemezsiniz. :slight_smile:

Yazarken baya kısarak yazdım bu arada ve bu spoiler işi hoşuma gitmedi ancak bunu fark etmek biraz zor. Bilmiyorum ben mi böyle düşünüyorum ama takıntılı gibi okumazsanız sanki biraz zor.

Baya bi sessizlik oldu. Mesaj kendini imha etsin diyenler var mı aramızda? :smiley: Bi like olur vs bilemedim. Tedirgin oldum. :joy:

3 Beğeni

Ben bahsettiğiniz bu detayı internette görüp dikkat ederek okumuştum. Ne zaman Hoid karakterini görsem işaretlerim. Sissoylu, Elantris ve Savaşkıran kitaplarında rastladım ama çok etkili değildi o kitaplarda. Olayını tam bilmiyorum şuan ama onun adının geçmesi bile beni heyecanlandırıyo nedense, çok gizemli bir karakter benim için.

4 Beğeni

Ben daha bitirmedim hatta %5’teyim hala. Bitirince açıp okurum. :slight_smile:

Bu yazdığım şey kozmerle alakalı. Bana cevap veren arkadaşınkide öyle bilginiz olsun.

Elantris’te en sonlarda Hoid’in isminin geçtiğini hatırlıyorum. O zaman dikkat etmemiştim tabi. Ama yine de ne aklınızı karıştırmış anlamadım. Spoiler’den çok bunu merak ediyorum.

3 Beğeni

Yokelçiler’in aslında Parshendi’ler olduğunu anladığım da ben de çok şaşırdım. Gavilar da anlamışmıydı acaba? Belki de bu yüzden birden bire onları araştırmaya hevesliydi. Herhalde hizmetçi olarak kullanılan Parshmenler de eskiden savaşçıydı. Aslında kitap boyunca insanların bu ‘uysal’ hizmetçileri nasıl bulduklarını düşünsek tahmin ederdik.
Ve Shallan’ın Ruhdökümcü olması da şaşırtıcı oldu. Bu beceriyi nasıl kazandı yani. Başka kimler bunu yapabilir.

3 Beğeni

Hocam Elantris SEL gezegeni, Savaşkıran’ın ki Nalthis ve son olarak benim hatırladığım kadarıyla Sissoylu hikayesinin geçtiği gezegenin adı da Scadrial ve bunlar gördüğünüz gibi hep farklı gezegeneler. Yeni bitirdiğiniz Fırtınaışığı Arşivi’de Roshar gezegeninde geçiyor. Şimdi bunların hepsinde Hoid var. Bu sizi heyecanlandırmadıysa üzgünüm hocam sizi boşuna meraklandırmış olmuşum.

Belki unutmuşsunuzdur ama Balıkçı köyü bölümünde farklı tipli kişilerin aradıkları kişi de Hoid.

5 Beğeni

Elantris, Savaşkıran ve Sissoylu kitaplarında etkin olmadığı ve arka planda kaldığı için çoğunlukla dikkat çekmiyor. Benim de okurken dikkatimi çekmiş ve sonrasında internette araştırıp sadece o değil tüm evren ile ilgili bilgilere dalmıştım. Sonraki kitaplarda ne kadar fazla bilgi verilmişti hatırlamıyorum ama ilerde bu konuda da daha fazla konuşmalar olur ve o zaman biz de çok detaya girmeden dahil olabiliriz. Seri boyunca daha başka gizemler de olacak. Bunlara karşı tepkilerinizi ve sonrasındaki düşüncelerinizi merakla takip edeceğim.

3 Beğeni

Hoid konusunda dediğiniz konuyu önceden okumuştum, kitapların çoğunun Kozmer’le bağlantılı olduğunu yani o evrende geçtiğini, Hoid’in de önemli rol oynadığını. Öğrendiğim yer de bu forumdu, başka etkinlikte bu konuda konuşulmuştur muhakkak.

Ben adamın yazdığı neredeyse tüm kitapları okudum. Sadece gizli projeden tress’i okuyabildim. Yuminin çevirilmesini bekliyorum. İngilizce olarak hepsine sahibim ama yorucu oluyor. Türkçesi varken İngilizce kitap okuma işine hiç sıcak bakmıyorum maalesef.

@Lalo Ben hiç bilmiyorsunuz sanmıştım. Bunu keşfedince benim çok hoşuma gitmişti. :slight_smile: Bu arada Sissoylu 1. kitabı da okuyabilirsiniz hocam genç yetişkin türünde ama gayet iyi bir kitap olduğunu düşünüyorum. YA kategorisine katlanabiliyorsanız bir şans verin bence.

4 Beğeni

Evet, benim de. Herşeyin ayrı gözüküp sonda bir şekilde birbirine bağlandığı şeyleri seviyorum. Ve demek ki BS Kozmer’le de ilgili büyük bir şeyler düşünmüş ki kitaplarda bu küçük kırıntıları atıyor. Asıl bunu merak ediyorum. Elantris, Savaşkıran, Ritmatist bildiğim kadarıyla üçünün de devam kitabı var planında. Belki de o kitaplarda tüm evreni kapsayacak olaylar olacak.

4 Beğeni

YA çok katlanamıyorum ama sırf bu Kozmer olayından dolayı okuyacağım. Bir de yazardan dolayı çok klişe olmadığına ümit ediyorum.