Yaklaşık MÖ 470 - MÖ 400 arasında Antik Atina’da yaşamış, Atinalı devlet adamı Perikles’le olan ilişkisiyle ünlenmiş ve dönemin siyasetini etkilemiş Miletli bir kadındır. Daha sonra Platon, Aristophanes, Xenophon ile birlikte dönemin diğer yazarlarının eserlerinde adından söz edilmiştir.
Ben kendisi ile bu kitap sayesinde tanıştım ve o zamandan beri her yerde kullanıcı adım olarak kullandım.
5 Beğeni
Masketor
(Angut Degilimdiyenangut T Rosokolops)
166
Bay maske diye film vardı küçükken bir de böyle çizgi dizilerde yok edici inatör veya minator gibi garip ama çekici isimlerin birleşmesidir!
Adımın benzemesi + araziye çıktığımızda sıfır1 dizisinden cio nun deli damarına çok benzettiklerinden öyle dedikleri ve hoş bir kısaltma olarak güzel nick olur diye düşündüm.
Yaa demem öyle, ben şimdi öyrendim bunu İlk gün ismimi beyenmeyip deyiştirmişdim. Ama geçen gün girdiyimde değiştiremedim. Acaba neden diye kaç gündür düşünüyordum. Bu mesajı gördüyüm iyi oldu
Tamamen kendi uydurduğum bir isim. Aslında kafamda oluşturduğum fantastik dünyada yer alan bir şehrin ismi. Lafrost topraklarının kuzeydoğu bölgesinde yer alan dağlık ve soğuk bir yer. Ama burada insanların oluşturduğu şehir bir meşale gibi karanlığı aydınlatmaktadır.
Yaklaşık 10 sene önce bir capoeira grubuna üyeydim. Capoeira sporunda ilk kemerini almaya hak kazanan öğrencilere, mestre denilen ve bu sporu en üst mertebede yapan kişiler, öğrencinin sahip olduğu özelliklere göre, Portekizce bir isim verir. Bu ismi almak bir nevi kabul töreni gibiydi ve salonda aldığımız isimlerle anılırdık. Ben grubun tek kadın üyesiydim ve bu yüzden bana porselen bebek anlamına gelen Boneca ismi verildi.
Çok uzun zamandır kullanmıyordum ama siteye üye olurken nick kısmını görünce aklıma hemen bir zamanlar Boneca olduğum geldi.
Jakarta, Endonezya’nın başkenti. Ama benim bu adı alma sebebim lisedeyken okuduğum bir kitap. Bir karı koca dünyayı geziyor ve gezdikleri şehirlerin isimlerini kızlarına koyuyorlardı. Baş karakterin adı da Jakarta’ydı. Kitap pek güzel değildi ama Jakarta ismine bayıldığım için yıllardır bu ismi kullanırım. (Kitabı çok aradım ama bulamadım bir türlü ismini hatırlamadığım için. Adında “düğün” geçiyordu. Okuyan, bilen varsa söylerse çok sevinirim. )
Vakti zamanında farklı nickname’ler alırken düşünürüdüm “rastgele tuşlara bassam da anlamlı bir kelime çıksa, ben de onu hesap adı olarak koysam diye”. swarf ismi de bu düşüncenin en sonunda işe yaramasından geliyor. İngilizce anlamı “talaş”.