LitRPG / Progression / Cultivation Fantasy ile Tanışma Mekanı

Unsouled’u okurken boşuna Naruto ile Dragon Ball’a benzetmemişim.

3 Beğeni

E devamı ne olacak? Her biri öncekinden daha iyi 11 kitap daha var seride? Cık cık cık… :smiley:

2 Beğeni

Bu sene bitirmeyi planlıyorum hepsini. Her aya bir tane.

2 Beğeni

Utanmasam 3. tura döneceğim de zaman geçsin hele bir 5-10 sene. :sweat_smile: Dungeon Crawler Carl da almaz mısın bir dal? Bir de Mart’tan itibaren her ay bir bk novella okutmayı planlıyorum @isos81 'e, sana da ilk 4 novella adayımı göndereyim istersen, etkinliği kalabalık olarak yapmak daha keyifli oluyor.

3 Beğeni

Buzun Anıları’na başladım hocam yoksa kaçırmazdım etkinliği. Diğer etkinliklere katılırım ama rezervazyon yapayım şimdiden.

2 Beğeni

Tam olarak bunun gibi değil hocam. Centilmen Piçler bana göre low fantasy. Progression’da ana karakter hep daha güçlü düşmanlarla karşı karşıya gelir ve sürekli level atlayarak güçlenir. Cradle, Naruto, Dragonball en bilinen örnekleridir.

Şurada da birkaç örnek daha var, onları da inceleyip fikir edinebilirsiniz.

https://www.reddit.com/r/ProgressionFantasy/comments/b1nytb/progression_fantasy_master_listmegathread/

4 Beğeni

Progression fantasy daha bodoslama. Direkt oyunlardaki level atladım, yeni skill açtım mantığıyla karakterler güçleniyor.

3 Beğeni

LitRPG türünü seven, ülkemizde sevilmesini isteyen; okumak ve yazmak isteyenleri yeni sitemizde bekliyoruz: hipertales.ml

Daha çok novel dediğimiz web romanlar ya da seri hikayeler türüne odaklanıyoruz ama hikayelerin genel teması seviye atlamalı, güçlenmeli tarzında…

2 Beğeni

https://forums.spacebattles.com/threads/dao-of-cooking-a-xianxia-litrpg-story.1155211/

Progression fantasy sever dostlarıma, yakın bir arkadaşımın yazdığı Xianxi-Litrpg kitabı önermek isterim. Fantastik bir antik Çin’e giden aşçının hikayesi… Dao of Cooking.

2 Beğeni

Şuraya da bırakayım.

2 Beğeni

Yakın zamanda şu iki seriyi okudum. HDT biraz ergence ama prog fant kısmının tam gaz olmasından dolayı baya okutuyor. A Soldier’s Life ise çok beğendiğim, geleneksel tarza daha yakın bulduğum bir seri oldu. Slowburn ve güzel bir evreni var.

1 Beğeni

Mother of learning serisi bu türe giriyor mu?

Prog fantasy’ye giriyor ama tam olarak bahsedilen türü yansıtmıyor.

1 Beğeni

Cradle’dan sonra bu türde biraz daha okuma yapmak maksadıyla önerilerde rastladığım Mage Errant serisine başladım. 3. kitabı bitirdikten sonra maalesef devam etmeye hiç hevesim yok. Yani okusam bile göz ucuyla okuyacağım gibi duruyor. Karakterler arası etkileşimler, ilişkiler ve diyaloglarda göz ardı edemediğim bir çiğlik var. İlk kitapta da vardı ama olsa bile ilk kitaplarda özellikle yazarın daha önce uzun bir yazarlık tecrübesi de yoksa beğenmediğim özelliklere olan tahammül eşiğim yüksek oluyor. Ama 3 kitapla yeterince fikir edindim sanırım. Aslında dünya yaratımı olarak 3. kitapta eklenen ilgi çekici detaylar olsa da maalesef o kadar.

Cradle’dan sonra beklentilerim mi uçtu diyeceğim de sanmıyorum. Başka seriler de denemeye niyetliyim. Hatta uzun serilere bakasım var. Mage Errant’ın bana biraz ters gelmesinin nedenlerinden biri biraz fazla hızlı gidiyor hissiyatı almam da olabilir. Biraz daha yavaş hızda, temel atarak giden, yabancı tabiriyle “slow burning” bir seri bana daha iyi gelecek gibi. Wandering Inn serisi göz kırpıyor bana bir süredir. Gözüm keserse ona da bir bakacağım.

1 Beğeni

Benim arkadaşın Progression Fantasy listesi ve puanları şöyle, puanlara bakarsak belki Mark of the Fool’a bir göz atmak isteyebilirsin. Ben Arcane Ascension’ın ilk kitabını okumuş ve beğenmiştim.

• Cradle by Will Wight – 9.5/10
  • Mark of the Fool by J M Clarke – 9.25/10
  • Warformed Stormweaver by Luke Chmilenko and Bryce O’connor – 9.0/10
  • Immortal Great Souls by Phil Tucker – 8.0/10
  • Arcane Ascension by Andrew Rowe – 8.0/10
  • Mage Errant by John Bierce – 8.0/10
  • The Weirkey Chronicles by Sarah Lin – 7.0/10

Tüm liste için:

2 Beğeni