LitRPG / Progression / Cultivation Fantasy ile Tanışma Mekanı

Worms benim de listemde, baska seyler ilgimi cekti diye baslayamadim. Parahumans diye devam serisi de var onun. Su an Calamitous Bob’u okuyorum bitince belki ona gecerim.

Wandering Inn editor problemi yok fazla cunku, public bolum Patreon’a gore geriden geliyor 1 hafta. Onun disinda test edenler var ordan da 1 hafta geciyor bize gelene kadar.Ilk kitabin eski halini okumadim ama mevcut haliyle bastan baslayinca bir tutarsizlik hissi vermiyor. Zaten serinin ilk 3’te 1’lik kismi sesli kitap formunda Amazon’da da cikti. Bastan savma is yapilmiyor o yuzden.

3 Beğeni

Detaylar için teşekkürler, bana pek hitap etmiyor gibi ama fırsat bulunca bir göz atacağım.

1 Beğeni

Calamitous Bob vasat cikti :slight_smile:

“A Practical Guide to Evil”'a gectim ve oldukca iyi basladi daha sonunu bilmiyorum ama, tamamlanmis seri oldugu icin paylasmak istedim. Uzun suredir karsilasmadigim seviyede kaliteli.

Hikayenin ana karakteri, imparatorluk isgali altindaki bir ulkenin yetimhanesinde yasayan Catherine. Bolgeden sorumlu valinin, agir vergileri ve kotu muamelesi yuzunden halk imparatorluktan nefret ediyor ancak butun direnis hareketleri ajanlarin gozetimi altinda ve en kucuk isyan siddetle bastiriliyor.
Catherine gidisatin degismesi icin birseyler yapmak istiyor ancak isyanlarin durumu daha kotuye goturdugunu dusunuyor. O yuzden hedefi para biriktirip askeri okula katilmak ve nihayetinde degisiklik yapabilecek guce sahip bir pozisyona erismek.

Hikaye dark fantasy ve progression fantasy turunde. Genel class sistemi yerine, Villain ve Hero diye karakterler var. Bu kisiler belli kosullari yerine getirip ozel unvanlari (the Black Knight, the Warlock, the Bard vs) ele geciriyorlar ve bu unvanin temasina gore hareket ettikleri surece gucleri artiyor. Bu yonuyle biraz xianxia turune benziyor.

Orklar, goblinler ve buyuculerden olusan Roma lejyonlari.

Band of Brothers tadinda savas hikayesi.

Onun disinda entrika, politika, ahlaki ikilemler vs ilginizi cekiyorsa bu kitabi sevebilirsiniz.

https://practicalguidetoevil.wordpress.com/summary/

Daha bir hafta once amazon’da yayinlamaya baslamislar, o yuzden ilk kitabi web sayfasindan kaldirmislar; Ama serinin tamamini internette bulabilirsiniz.

4 Beğeni

Military ve politica türü içerisinde gördüğüm için listeye almıştım ama tırt mı diyorsunuz? :slight_smile: ileride biraz daha iyi oluyormuş diye duydum ama bilmiyorum.

Yani tirt demek biraz agir; gene ortalama ustu ama burada tavsiye edilen cok daha iyi kitaplar var; bence onlara oncelik ver. Military istiyorsan ustte yazdigim kitap o konuda cok daha dolu (ilk kitabin 2. yarisindan itibaren). Bob biraz Mary Sue, karsisindakiler cabuk pes edince tatmin etmiyor.

2 Beğeni

https://www.novelupdates.com/series/tales-of-the-reincarnated-lord

Askeri,politika ve krallık kurma türünün en iyi kitaplarından. Seri bitmeye yakınken yasaklanması gibi ufak bir problem dışında mükemmel :smiley:

2 Beğeni

Hocam öneri için teşekkürler ama asyalıların yazdığı novelleri okuyamıyorum artık.

1 Beğeni

Mother of Learning Arc 1 ve Arc 2yi bitirdim. Yazarın kurgusu ve yazım tarzı iyi, seri kendini okutuyor. Şahsen zaman döngülü bir fantastik esere karşı nedendir bilinmez bir önyargım vardı, aldığı iyi yorumlardan zaman döngüsü hikayenin çok da merkezinde değildir belki diye başlamıştım ki halen devam ediyorum. Bu arada zaman döngüsü kesinlikle hikayenin merkezinde, olur da benim gibi düşünen olursa diye söylüyorum. Ama hikaye yeterince geniş, olayların merkezinde zaman döngüsü olsa bile her şey onunla alakalı değil.

Ben şu anlık beğendim, devamını da merak ediyorum.

3 Beğeni

MoL çok iyi bir seri bence, ilk kez okuduğumda aşırı keyif almıştım. Tüm forumdaşlara öneririm.

1 Beğeni

Bu ne demek?

1 Beğeni

Time loop. The Groundhog Day, Edge of Tomorrow, Happy Death Day filmleri gibi. Aslında bu tarz filmleri de severim ama fantastik hikaye içinde ne kadar iyi kullanılacağına dair şüphelerim vardı. Ama gayet iyi şekilde kullanılmış hikayede. diğer 2 arcı da okuyup nasıl bitiyor görelim bakalım, sonu hakkındaki yorumlar bayağı olumlu.

2 Beğeni

Repetion is mother of learning. ( Tekrar öğrenmennin anasıdır.)

Mother of Learning’i bitirdim. Seriyi bayağı başarılı buldum ben şahsen. Epilog biraz uzun olabilirdi. İnternet serilerine olan önyargımı biraz kırdı. Hele ki John Bierce’in Mage Errant serisinden sonra iyi geldi. O seriye kıyasla diyaloglar ve kurgu bana çok başarılı geldi.

Epilog biraz daha uzun olabilirdi. Cradle’da iyi bir epilog vardı, sonra da kısa hikayelerle biraz daha devam hikayesi okuyabilmiştik. Cradle gene bir istisna kaldı galiba bu konuda da.

Aldığı iyi yorumları hakeden ve gelişim fantezisi okuyan herkesin okuması gereken bir seri olmuş.

5 Beğeni

Ben bunu merak ediyordum ya, sormuş muydum daha önce neden sevmediğini? :thinking:

@Pyrewrath Not aldın mı? :slight_smile:

2 Beğeni

Hocam time loop bir seri daha okumak isterseniz The Perfect Run var o da iyidir.

Aldım, seneye okuyalım bunu da. :slight_smile:

2 Beğeni

Yukarıda yazmıştım sanırım. Diyaloglar pek iyi değil, ilgi çekici durumlar olsa da genel olarak pek beğenemedim. 3. kitabın çoğu kısmının ana karakterler için filler havasında geçmesi de tamamen seriyi benim için öldürmüştü diye hatırlıyorum.

Mother of Learning yorumlarında da denk gelmiştim bu seriye, listeme aldım. Ama bir time loopdan başka birine hemen geçmek istediğimi pek sanmıyorum, biraz zaman geçsin bakalım.

1 Beğeni

Ben de yakinda bitirdim Mother of Learning’i. Baslari eglenceli idi, sonlara dogru kalite dusmeye basladi. Hikayedeki suprizler tatmin edici sekilde sonuclanmadi. Karakterler de genelde cok sempatik gelmedi. Herkesde bir aristokrat, cikarci hava var. Cocuk yasta evlenmek normal. Kael diye bir karakter liseye gidiyor ama kucuk kizi var vs. Butun dunya timeloop icinde ama kilit karakterler ya ana karakterin sinif arkadasi ya da onlarin isaret ettigi birisi. Genelde boyle hikayelerde cilgin davranmanin sonuclari olmadigi icin yazara cok buyuk yaraticilik imkani saglar; Burda aksine ana karakter cogu zaman kutuphaneye kapanip kitap okuyor… Yazar en azindan yarida birakip gitmemis ama kalici izlenim birakacak bir hikaye degildi.

3 Beğeni

Buraya biraz ağırlık vereyim dedim. Bazı seriler belirlemiştim, bunların ilk kitaplarını okuyacağım sırayla. Dün Dungeon Crawler Carl’ı bitirdim, şimdi sırada MoL var.

Sıralama tam olarak aşağıdaki gibi değil. Ama okumak istediğiniz olursa ektinlik düzenleyebiliriz.

• Mother of Learning
  • He Who Fights With Monsters
  • Defiance of the Fall
  • Awaken Online - Catharsis
  • Ritualist
  • Occultist
  • All the Skills (Deck Building)
  • The Path of Ascension
  • A Will Eternal
5 Beğeni

Bazıları sürekli gözüme çarpıyor. Makul uzunlukta bulabilirsek ben varım. :slight_smile:

2 Beğeni

Mother of Learning 1. Arc bitti, buraya da not düşmek istedim. Devam arcları nasıldır bilemem ama bende biraz hayal kırıklığı oldu.

Yazar dünyayı güzel kurgulamış, çok detay var, çok fikir var, büyü sistemi üzerine ciddi emek harcamış vs vs. Gel gör ki iyi bir editörün elinden geçse üçte biri rahatça kırpılacak uzunlukta olması büyük bir kusur. Aksiyon bile olsa kitap akmıyor. Son %25te artık hızlıca geçmeye başladım gereksiz bulduğum kısımları. Geliştirmiştir kendini diye umuyorum sonrasında ama devamını denemeye hiç hevesli değilim.

6/10

5 Beğeni