Malazan Book of the Fallen (Spoiler'lı Tartışma)

  1. Bölüme geldim. O kadar fazla şey oldu ki hangisini anlatsam bilemedim.

Coltaine reyizin savaş taktikleri mi desem, Wickan undeadlerinin sahnelerindeki Duiker ve warlock diyalogları mı desem. Wickanlar ile Kellanved münasebeti mi desem. Red Blade çarları hep böyle gerçek hayatta biraz ‘‘dalyarak’’ diyeceğim tiplere benzetmiştim. Onların da savaşa girdikleri ve son anlarında ‘‘Coltaine’in askerleriyiz.’’ dedikleri kısımları falan ürpererek okudum. İmparatorluğun askerleri değil de hani ‘‘Fuck the empire, all hail Coltaine!’’ gibi bir şekildeydi. Ooof! Semk Ascendantının sahnesi de bir acayipti doğrusu. Sormo ile diğer iki warlock kadim bir büyü ile onun yerini saptayıp öldürdükleri sahneyi mi gösterdiler Duiker’a? O ascendant hep mi gömülüymüş o buzların altına. Jaghut büyüsü ile hapsedilmiş diyorlardı. Gömülü olarak mı bulup oradan çıkarıp öldürdüler yoksa kendileri bir şekilde o elder büyüyü cast edip onu hapsettikten sonra çıkarıp mı öldürüyorlar? Tam anlayamadım orasını.

Kulp! Kulp! Kulp! Saygılar. Müthiş karakter ya. Gesler tayfaya bir şey olmamıştır umarım… Neler oldu abi bir anda. İyi ki dedim önceki bölüme okuduğum en iyi bölüm diye. Her bölümde acayip şeyler olmaya başladı bir anda. Meanas Warren’ından çıkan o Ejder kimdir, neyin nesidir? Açtığı Warren neydi? Kulp’ın Warren’ına ilk eriştiğinde hissettikleri kimlerdi orada ne yapıyorlardı? Ejder neden yardım etti, Warren’ları onaran T’lan Imass gibi bir sorumluluğa mı sahipti acaba o da? Bir anda o casting anına dahil olan Ascendantlar kim abi? N’oluyor lan? Baudin’e ne oldu öyle? Talon ve Claw olayları, neler neler… Her seferinde hikayeye bir katman daha ekleniyor. @nefarrias_bredd 'ın algoritmasındaki Talon ve Claw espirisini şimdi anladım. :smiley:

Kellanved ve Dancer’ın Apsalar ile ilgili planları iyice derinleşti. Hem assassin hem Sha’ik possessing bir Apsalar mı yapmak istediler, n’oliiiğ? Kalam reyizin işler de karışmaya başladı. Quick Ben yaptı yapacağını. Çok acayip adamsın! O Imperial Warren nedir tam olarak? Pearl denen Claw arkadaş kim, ne yapıyor? Kalam Laseen’in peşinde, onun peşinde Pearl ve Red Blade çar onların peşinde de Apt. Shadowthrone’ın şu 1300 çocuk mevzusunu da bir anlayamadım. Apt neden heallamak istiyor bunları? Apt’ın bayağı bilinci var ve üstündeki çocuğa niye öyle bir büyü yaptırdı anlayamadım. Kalam’ın zor bir anında çıkıp çocuğu gösterip ona güç mü vermek istiyor, nedir? Kalam sayesinde moral bir şeyler mi kazandı acaba?

Ek: Ha, bir de Soletaken ve D’ivers mevzusu var. Bayağı bayağı elder racelerden öncesine dayanan bir tarihleri varmış.

2 Beğeni