Malazan Book of the Fallen

Burada eleştirileri İthaki kapansın diye yapıyormuşuz gibi bir durum ortaya çıkmış ama yukarıdaki tespit doğru. Burada İthaki’nin eleştirilme sebebi yayınevinin eski haline yani insanları kitaplar basmasını bekleyen durumuna geri dönmesini istemek.

Burada İthaki savunurken fantastik seri tamamlayan diğer yayınevlerine haksızlık yapıyorsunuz. Mesela yukarıda belirtmiş olduğunuz Wool serisini tamamlayan İthaki değildir. Hakları alıp baskısı olan kitapları yeni kapaklarla tekrar basmıştır. Başka bir yayınevinin satış sitesine baktım satışta olan 75 tane serileri var ve eksiklerini de imkanları el verdikçe tamamlıyorlar. Tamamlayacağız demiyorlar tamamlıyorlar.

Az önce başka başlıkta Bilimkurgu Klasiklerinin son satışlarının çok azaldığını okudum. Sebebi çıkardıkları kitapların kötü olması mı yoksa uzun süredir yaptıklarının bir sonucu mu? Ayrıca İthaki’den en çok talep edilen kitap belki de “Yüzyılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri” kitabı. Söyledikleri cevap telif sorunu. Peki telif sorunu neden kaynaklanıyor? Çok fazla yazar olmasından dolayı ücretinin yüksek olması. Peki tek baskısı 10000 adet basılan ve yok satan bir kitabın yeni baskıları da çok satıp telif ücretini çıkarmaz mı? Peki o zaman niye yapılmıyor? Bizim burada iyi niyet suistimali dediğimiz bu. İthaki’nin böyle olmasının iyi tarafı da yok değil. Ben de ilk başlarda İthaki fantastik kitap çıkarmayınca okuyacak fantastik kitap yok diyordum ama forumda vakit geçirmeye başladıktan sonra öyle güzel seriler, kitaplar buldum ki anlatamam.

@Raistlin Yeni Kitap Haberleri ve Yeni Çizgi Roman Haberleri ile birlikte Son Aldığınız ve Sipariş Listenizdeki Kitaplar bölümünü de tavsiye ederim. Arkadaşların aldığı kitaplar içinde “Bu basılmış mı ya diye aldığım baya kitap oldu.”

6 Beğeni