Malazan Book of the Fallen

Ben 15 şubata kadar 2 defa bitirmiş olurum diye düşünüyorum :smiley: Ama sorun değil.

Tam olarak ben de bundan bahsediyordum. 15 gün bile çok olabilir, bilemedim. Belki de 5 Şubat’ta başlamalı etkinlik. Nasılsa 1 ay sürüyor. :slight_smile:

1 Beğeni

@isos81 Ben kitapları yeğenlerime aldım birisi 13 diğeri 11 yaşında. Bu yaştaki çocukların bu seriyi okumasında bir sorun var mı? Eğer okutma şimdilik erken diyorsan yaşı daha büyük olan yakınlarıma vermeyi düşünüyorum. Daha açık olmam gerekirse içinde cinsellik vs var mı?

2 Beğeni

Çok ama çok erken. Sadece cinsellik de değil, tecavüz, vahşet filan da var. Hiç önermiyorum.

9 Beğeni

İyi ki sormuşum. Bu yorumunu öne çıkartayım ki yaşı küçük arkadaşlarımız okumasınlar madem. Anneleriyle sorun yaşamaktan kurtarın beni. :joy: :face_with_hand_over_mouth:

10 Beğeni

Ben de verdim siparişi az önce. Umarım ciltli ile kartonu aynı siparişe koyduğum için bekletmezler ve 2 kargo yollarlar. :slight_smile:

image

5 Beğeni

İlknokta öyle yapmıyor maalesef.

4 Beğeni

Japon klasikleri erkenden tükenmiş. Neyse onları da başka bir yerden aldım.

4 Beğeni

Hocam vallaha ben de pek beğenemedim. Yapanın eline sağlık yine de. Aldık gitti.

Aynı dizaynla daha güzeli de olurdu. Keşke isme ve köprü motifine bevel and emboss değeri katılmasaydı.

1 Beğeni

Ciltli baskı denilince hemen akıllara resimler, ilüstrasyonlar, kuşe kağıtlar filan geliyor, bir kavram karmaşası var sanki. Ciltli baskı demek sert kapak demek, bu kadar. Bazı arkadaşlar özel baskılarla ciltli baskıları karıştırıyorlar. Mesela Haşhaş Savaşı’nın ciltlisi beğenilmemiş, peki ne bekleniyordu ki? Özel baskı yaptık demiyor ki yayınevi, ciltli baskı sadece yani kapağı sert miydi, yumuşak mıydı? Buna bakacaksınız. Malazan için de aynısı geçerli, özel baskı dememişler, ciltli demişler, sert kapak haricinde bi fark olmayacak karton (yumuşak) kapaktan. Ayrıyeten ciltli baskının kapağı efsane olmuş, bayıldım.

3 Beğeni

@Bunn-Y Bazı soruları yanıtlayabilirsen sevinirim. Artık gizlisi saklısı kalmamıştır diye düşünüyorum.

1. Ciltli kitap şömizli mi? Şömiz ise iç kapak farklı mı? Alternatif şömiz olayına sıcak bakıyor musunuz? Bence harika bir fikir, sanırım ilk @Agape’den duymuştum.
  2. Ciltli kitapta iç sayfalarda illüstrasyon vb. var mı?
  3. 10 kitaplık seride sonraki ciltliler için nasıl bir minimalist tasarım düşünüyorsunuz ya da planladınız mı?
  4. Ciltli kitabın kapak tasarımını çok az kişinin beğeneceğini tahmin etmeniz gerekirdi, örneğin bana bile sorsanız “değiştirelim” derdim. Minimalist yerine Rake gibi epik bir tasarımla çıkmayı neden düşünmediniz? Düşündünüz de maliyetli mi geldi?
  5. Ön siparişler beklentinizin neresinde kaldı?
  6. Sizin gördüğünüz ama bizim göremediğimiz şeyleri ne zaman görebileceğiz?
  7. İleride fuarlar açılırsa Erikson’ı davet etme planınız var mı?
  8. Reklam olarak biraz beklentimin altında kaldı İthaki. Hem daha yoğun hem de daha şaşalı olur diye düşünüyordum. İşin mutfağından birisi olarak sen ne düşünüyorsun bu konuda?
12 Beğeni

Heyecandan saçmaladım, hiç yokken aklımda Drizzt serisini ekledim sepete. Kargo bedava olsun diye bataklığa düştüm galiba. İnşallah beğenmem.

12 Beğeni

Ben Zaman Çarkı’na 2001 yılında 12 yaşında kitapçıdan alarak başlamıştım. Tecavüz yoktu ama pek o yaşta bir çocuğun okuyabileceği bir dünya yapısı değildi. Her nedense gelişimime çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum. O kadar sevdim ki, bazı kitapları ingilizce, bazılarını almanca okudum. Lisede sınıfta kitap sunumlarımdan biri Kaos Lordu idi. Nasıl cesaret etmişim almancasına şimdi büyük şok :)))

Herkes tabi ki çocuğunun gelişiminde kendi kararını verecektir ama kendimden yola çıkarak belki de izin verilebilir diye düşünüyorum. bu kitaplar insanı dünyaya da biraz hazırlıyor. O sıra anlamıyoruz ama daha hızlı büyüyüp hayata atılıyoruz. 14.yaşımda babam Kadıköy’e maç bileti alıp yalnız gitmeme izin vermişti mesela. Konuyu çok dağıttım ama olsun (:slight_smile:

Herkese iyi okumalar. Umarım istediğimiz gibi olur :partying_face:

1 Beğeni

Ben genel olarak karmakarışık kapakları sevdiğim için ciltli baskının kapağını beğenmedim. Ama karton kapak harika olmuş, zaten karton kapak aldığım için de mutluyum. :slight_smile: Tabi zevkler farklı. Önemli olan serinin güzel satılıp devamının takvimde düşünüldüğünden de erken gelmesi. Hayaller…:relaxed:

2 Beğeni

Karton kapak daha iyi gibi :joy:

Arkadaşlar ciltli kitabın örneği var mı şekli şemali nasıl bişeye benziyor. Kapak görselinden bahsetmiyorum.

Kitap şömizl olacak.

İllüstrasyonlar kitabın farklı bir ögesinde yer alacak ve hem karton hem de ciltli baskıda yer alacak.

Muhtemelen seri böyle devam eder.

Yağni abi buna karar verecek kişi yalnız ve yalnız editörlerimdir. Bunu demek yeni şarkı çıkaran birine “Çıkardığınız şarkıyı beğenilmeyeceğini tahmin etmeniz gerekirdi? Bize sorsaydınız ya?” demek gibi bir şey. Editörlerimiz, kendi zevkleri doğrultusunda en iyi olduğuna karar verdikleri kapağı yaptılar. Bundan sonrası okurların tasarrufunda.:blush:

Asla paylaşılmayacak bilgi :blush:

Editörümden izin almak istedim paylaşmak için ama hafta içi hazır olunca duvar kağıdı olarak paylaşacağız. :blush:

Çok büyük planlar abi bunlar. Şimdilik böyle bir plan duymadım ama belki de bizimkilerin aklının bir köşesinde var ve biz bilmiyoruz.

Malazan’ı asla bestseller olarak görmedik. Ve ayrıca bu kitabın reklamla, alıntıyla ya da görselle pazarlanacağını düşünmüyorum. Kitabı biz yıllar boyunca Zaman Çarkı gibi sürecek bir pazarlama stratejisine sahip olacağını öngörüyorum. Bu yüzden aslında kitabın pazarlamasının daha yeni başladığını söyleyebilirim. İlerleyen zamanlarda çok güzel şeyler yapacağım. :blush:

19 Beğeni

Cildin nasıl olduğunu paylaşma şansınız var mı? Ciltli yazısını görünce kitabı direkt aldık ama şömizin ön yüzü dışında hiçbir şey paylaşmadı yayınevi.

1 Beğeni

Burada bir yanlış anlama ya da benim yanlış ifade edişim var. Tabii ki editörler karar verecek, yoksa bundan sonraki kapakları bana gönderin, önce benim onayımdan geçsin filan demiyorum. :slight_smile:

Ciltlinin kapağının (Köprüyakanlar logosu) kitabın içeriği ile birebir uyumlu olduğunu düşünüyorum. O görselin neyi ifade ettiğini bilmeyen okur için ise bir anlamı yok, o okurlar sadece estetik olarak değerlendirebilir. Kastım bundan ibaretti. Zaten az bilinen bir seride anlamsal yerine estetik bir kapak tasarımı beklerdim. Ya da karar veren ben olsam böyle bir karar alırdım.

Ciltli zaten pahalı, en azından daha cazibeli olmalıydı diye düşünürdüm. Milletin salyası akmalı, baktıkça hayran olmalı diye planlardım. Şahsi düşüncem, bu kapağın estetik olarak böyle bir his uyandıramayacağı yönünde. Ama taşıdığı anlam olarak beni çok etkiliyor.

10 Beğeni

Ciltli kapağı hiç beğenmedim ama yine de ciltli olanı alacağım. Malazan gibi bir seriyi ciltli edinmek istiyorum

1 Beğeni