Ben ilk kitabı okuyup fikrin güzel olduğunu düşünsem de tasarım açısından garip buldum kapağı. Şu metal çerçeve ve yazar isminin tasarımı kapakta garip duruyor. Bridgeburners logosu ve daha sade bir tasarımla çıksaydı daha iyi olurdu bence. Oldum olalı şömiz olayını sevmiyorum zaten. Şömizsiz kullanırım.
Kararsız kaldım hangisini alsam. Ciltli karton
Bence onlar da bunu amaçladı ya. Yani Malazan’ı ilk defa duyanların alacağı bir şey değil. Seriye hakim olanlar için anlam ifade edecek, koleksiyonuna katmak isteyeceği bir kapak tasarlanmış olabilir.
Ciltli baskı + karton kapak şömizi gibi bir seçenek olsaymış çok güzel olacakmış.
Ne yalan söyleyeyim ciltli kitabın kapağını beğenmediğim gibi genel olarak her iki kapakta kullanılan yazı tipini de beğenmemiştim. Daha güzel bir yazı tipi kullanılabilirdi.
Editörümden izin almak istedim paylaşmak için ama hafta içi hazır olunca duvar kağıdı olarak paylaşacağız.
Aslında bir duvar kağıdı çalışması da yapsanız hoş olur (4K, 2K, FHD, telefon/tablet farklı çözünürlüklerde).
Malazan’ı asla bestseller olarak görmedik. Ve ayrıca bu kitabın reklamla, alıntıyla ya da görselle pazarlanacağını düşünmüyorum. Kitabı biz yıllar boyunca Zaman Çarkı gibi sürecek bir pazarlama stratejisine sahip olacağını öngörüyorum. Bu yüzden aslında kitabın pazarlamasının daha yeni başladığını söyleyebilirim. İlerleyen zamanlarda çok güzel şeyler yapacağım.
Satış stratejiniz bana da mantıklı geldi, bestseller olmayabilir ama uzun vadede beklentileri karşılar diye düşünüyorum. Başarılar
Aynı düşüncedeyim. Ciltli kapak hayal kırıklığı oldu bende. Ciltsiz baskıda da yazı tipinden hoşlanmadım, emanet gibi duruyor. Ciltli baskıyı tercih ederim normalde ama bu sefer bekleyeceğim ve tepkilere bakıp ona göre alacağım.
Evet, ben de normalde ciltli baskıyı tercih ederim. Zaten dünden beri sepetimi oluşturmuş ciltli baskıyı bekliyordum. Ama ciltliyi beğenmeyince karton kapak ekleyip sipariş verdim az önce.
Tabii ki herkesi memnun etmek mümkün değil ama kişisel düşüncem, bu seriye daha güzel bir yazı tipi yakışırdı yani.
Valla Wikilere girmemek için zor durup sabrettiğim, hakkında bir fikrim olmadığı fakat beklentimin tavan yaptığı bu seriyi okuma vakti geldi. Basılacak kitabın biçimi hakkında da az çok fikir sahibiyiz artık. Eğer link atmak sorun değilse seriyi okuyanlar bu parçaya yorum yapabilir mi?
Seriyi çoğu kişinin aksine, bu parçayı bulduğumda tanıdım çünkü. Dinlerken hissettirdiği duygular, kitaplara yakın mı acaba diye gerçekten merak ediyorum doğrusu
İlknokta beni karalisteye almasa bari xd
@Agape bu arada alakasız bir başlıkta olacak ama sana bir şey sormak istiyorum; Alfa’nın Jules Verne serisinden hangi kitapları tavsiye edersin? Serinin tamamını almayacağım muhtemelen. O yüzden seçerek almayı tercih edeceğim.
Yukarılarda @nefarrias_bredd’in kısa özeti, benim de farklı kılan yönlerine dair bir yazım var. Onlara bakabilirsin hocam.
Bu arada Bridgeburners, Malaz ordusunun efsanevi bir division’ı. Ciltli kitaptaki logo da bu division’a ait. O yüzden estetik kısmını bir kenara bırakırsak kitaba çok uygun bir seçim aslında.
“First in last out.”
Oyunbozanlık etmemek adına söylememiştim ama madem konusu açıldı ben de kapakta kullanılan yazı fontunu hiç beğenmedim. Baktıkça irrite oluyorum hatta. Tabi bu çok da büyük sorun değil. Sonunda çevrildiğini gördüğümüz için bu kusuru görmemeyi seçiyorum.
Gerçekten her ne kadar mesaj yazmasam da konunun başından beri her yazılanı, verilen bilgiyi, tavsiyeyi sinsi şekilde okuyorum. Özellikle sizin yazdıklarınızı hocam. Artık benim için Malazan Elçisisiniz
Bridgeburners en çok okumayı merak ettiğim şey aslında. Sadece fetih yapan bir ordunun öncü birliği olarak canlanıyor hep aklımda. Ordunun ilk feda edilenlerinin, isteyerek veya istemeyerek geriden geleceklerin önünü açması gibi şeyler canlanıyor hep. O acımasızlık, itaat, emir komuta ve ilk çarpışma… Heyecanım ve direkt kitabın içinde yüzleşmek istediğimden araştırmayı minimum düzeyde tuttum. Heyecanlarım ilk sırayı Bridgeburners ve şu kapak resmiyle insanı nirvanaya ulaştıran Anomander Rake paylaşıyor zaten.
Umarım okuma etkinliğine de yetişebilirim, aynı heyecanı yaşayanları görmek gerçekten güzel olacak.
Son olarak, Öhöm…
Bridgeburners fanı olacağım o kadar belli ki
İlk olarak bunu, sonra diğerini keşfetmiştim. Kitaptan önce müziklerini direkt emdim ruhuma resmen. Şu anda da bunu dinliyorum, gerçekten güzel oldu Fan yapımı soundtrack bile bu kadar iyiyse…
Bu daha çok kişisel, diğer müzik ise toplu bir etki bırakıyor bende. Gerçekten nedenini bilmiyorum. Bu parçayı dinlerken elinden kan damlayan, yorgunluktan bitik, mızraklarına dayanarak zor yürüyen askerler canlıyor kafamda. Teker teker dik duruyorlar sonra.
Başıma bir şey gelmeyecekse ben çok beğendim kapağı Bence zarif duruyor. Ama biraz da infinity engine oyunlarındaki -diffuse efektinden nasibini almamış- 3d modellere benzettim ben. Belki de pütürlü cilt kartonu gerekli “diffuse” efektini sağlayabilir, o yüzden böyleymiştir.