Simonetti’den devam edeceklerse Ölümhanesi Kapıları kapağı bu olacak gibi görünüyor.
Acaba ciltli kapağı ne olacak? Aşırı meraktayım. @Bunn-Y de ölü tavşanı oynuyor bu aralar.
Simonetti’den devam edeceklerse Ölümhanesi Kapıları kapağı bu olacak gibi görünüyor.
Acaba ciltli kapağı ne olacak? Aşırı meraktayım. @Bunn-Y de ölü tavşanı oynuyor bu aralar.
Ben kapağı bıraktım fiyatı bekliyorum. Ciltli olsun 10 lira fazla olsun düsturuyla hareket ettim ama fiyatı canımı sıkacak gibi. Haşhaş Savaşı ön gösterim oldu. 300 bekliyorum valla.
İlk kitaba göre %25-30 daha uzun. Düz hesapla bile 250 TL üstü olacaktır diye tahminde bulunmak zor değil. Ciltli 250-300 arası olacaktır (umarım yanılırım).
Bu arada geçen gün seri editörü Emre Aygün, ikinci kitabı okurken story atmış. Umarım ilk okuması değildir.
yahu amazonda 10 kitap Ingilizce 100 USD. 1.500 TLye koca seri 5 günde temin edilebiliyor. Ben ilk kitap çevirisi hoşuma gitmedi, Ingilizce devam edeceğim. Umarım Firtinaisigi serisi gibi kavram sikintisi yasamam.
Okuyabilen herkes zaten orijinal dilden okumalı. Çeviriyi ben de beğenmedim maalesef.
Yalnız kitapları mass market alma hocam, onlar minnacık. Okuması çok zor, kesin parçalanır. Paperback olduklarından emin ol.
Fırtınaışığı’nda ne oldu bilmiyorum ama kavramsal sıkıntı olacağını sanmıyorum. Zaten okuyanlar olarak her türlü desteği de veririz süreçte.
Edit: Ciltli, paperback ve mm örneği.
3 kitabı Türkçe okuduktan sonra ingilizce geçince hudutaşar mı kalır İngilizce olarak altından kalkarım ama Türkçe okuyunca kafa fena karışıyor. Evet masa almıştım ya aşırı küçük, en başta okuma şevkimin kırılma sebebi de oydu yıllar önce. Kindle’da da var.
Açıkcası kitap karışıkta gelmedi ya, korktuğumun 10’da 1i kadar bile karışık değildi. Belki 2.kitap bambaşka hikaye sonra 3. kitap tekrar dönüş olunca unutma olursa karışabilir diyeceğim ama ingilizce devam edersem hızla giderim.
Tek korkum hızla okuyup sonra üzülmek Zaman Çarkını 20 senede bitirdiğim için bitirince bir şok yaşamamıştım, doymuşluk olmuştu.
Üzülmene gerek yok, hızlıca bitirirsen reread yaparsın. Reread çok keyifli, inanılmaz detaylar yakalıyor insan.
Fiziksel olması şart değil diyorsan Kindle’dan bas geç hocam. Okuması, taşıması, sözlüğü derken çok rahat oluyor. Ben de ekitap okudum hepsini zaten, kitapları sonradan aldım.
Edit: Amazon’daki set MM. Uzak dur hocam ondan.
E-Kitap sistemine bir türlü alışamadım ya da kindle kullanışlı değil. Kafamda kurduğum e-book sistemi gerçekte olmayınca ısınamıyorum. Para harcadığım tek zevkim kitap o yüzden müthiş seviyede tozutmazsa fiyatlar, normal sistemden devam edeceğim. Eskiden 50-60 TL’ye ciltli ingilizce kitap alırmışız (misal Shannara serisi) İnsan cidden üzülüyor.
İlk kitap biraz karışıktı, yeni dünya, büyü sistemleri, çok sayıda karakter, devam kitapları da mı öyle? Acaba seriyi dinleyerek devam etsem mi fikri dolaşıyor kafamda.
Yine Rusça dinlersiniz sanırım değil mi? Seslendirme kalitesi nasıl olur bilmem, var mı ondan da emin değilim. Ama sonraki kitaplar yine çokça karakter içerse de daha oturaklı.
Eğer sesli kitap varsa birkaç saat dinleyip ona göre karar verin derim ben. Okumak istediğim kitabın seslendirmesi varsa ilk olarak ona şans veriyorum ben.
Evet, Rusça. Tüm seri seslendirmeler var, beklemek zorunda da kalmam. (Altıncı kitaptan sonrasını bulamadım, zaten zamanla onlar da eklenir.) Aklıma tam yattı, başlarım. Teşekkür ederim.
Çok iyiymiş bu çizim, yakışır kapak olarak .
Daha bu karşılaştırmayı yapmak için erken ama, iş bittiğinde benim için Malazan > Zaman Çarkı olacak gibi duruyor. Vaktim olunca neleri beğenip beğenmediğimi detaylıca yazarım ama en önemli fark şu gibi; Zaman Çarkı serisinde insanın içini zaman zaman kaplayan anlamsızlık ve sıkıcılık, bu serinin hiçbir sayfasında yok. Daha önce belirttiğim gibi hiç karmaşıkta gelmedi. (En azından 1.kitap sonunda) Karakterler takip edilebilir ve yormuyorlar. Gerçek anlamıyla canımı sıkan tek şey, bölüm başlarındaki şiirlere anlam ve önem veremiyorum, bunun türkçe olmasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Anlam kaybı var. Yarından itibaren ingilizce okumaya devam edeceğim seriyi, büyük yapıta saygısızlık etmeyeyim :))
Türkçe kitabı biraz inceledikten sonra ben çok yadırgamıştım. İmkanı olan herkesi İngilizce okumaya davet ediyorum ben de.
Vay be, zamanında ne iddialı konuşmuşum. Keşke bu işe hiç girmeseydik dedirtmedi gerçi ama ucundan döndü.
Kendimi @HamdemitAbi gibi hissediyorum.
Bu seride ilk 5 kitap, son 5 kitap diye bir şey var mı? Atıyorum, 4.kitapta geçmişe gidiyordur sonra tekrar dönüyordur onu sormuyorum. Fırtınaışığı misali değil yani.
Öyle bir şey yok.
Ama kitapların bağlantı sıraları 1’den 10’a şeklinde değil. @nefarrias_bredd’in bir çizimi vardı yukarıda, ona bakabilirsin hocam.
Edit: Buldum.