Malazan Book of the Fallen

2.kitap fena başladı, 1.kitabın benzeri ama daha merak ettireni… Bugün 150-200 sayfa okuacağım inşallah.

Nasıl durumlar?

1 Beğeni

Uçuyorum. İlk kitabı da bayağı beğenmiştim ben, seriye göre zayıf olması ayrı bir durumdur, bitince çok üzüleceğim gibi :frowning:

Böyle yorum mu olur? Detaylara gir hocam biraz. :slight_smile:

Bu kitap bitince mi seri bitince mi?

1 Beğeni

Seri… Detaylar akşama eve geçince :))

2 Beğeni

Bir şey olmaz hocam baştan okursunuz hahah. :melting_face:

2 Beğeni

Kesinlikle. :+1: :slight_smile:

Yani Zaman Çarkı’nı defalarca okudum, her okuyuşumda bu da neydi ya dediğim çok şey olmuştu. Bunda daha fazlası olur.

Sıcağı sıcağına reread yapan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, reread kesinlikle çok zevkli (hatta belki daha zevkli) çünkü ilk okumada kaçan tonlarca detay fark ediliyor. Hatta “Ya o kadar açık ki, bu foreshadowing’i ben ilk okumada nasıl kaçırdım” diye hayıflanıyor insan.

Bir de bazı karakterleri, motivasyonlarını filan bilince, ilk okumada anlamsız gelen ya da kafa karıştıran çoğu şey de çok makul geliyor. O yüzden reread candır. :slight_smile:

2 Beğeni

Yukarı da vardı geçen ona baktım bulamadım. En çok görünen karakter serinin %4,5 unda görülmüş diye. Hala endişem sürekli atlamalarda bir noktada kopma ihtimali. Tamamen örnek veriyorum ismi, ben whiskeyjack’i 1-3-8. inci kitapta göreceğim, gerisinde olmayacak mesela. Bu kopuşa yol açar mı? Ya da ana karakter gibi gördüğüm Anomander Rake ya da Kruppe vb.

Kopuş olmuyor hocam, isimleri aklında tutmada çok zorlanan birisi olarak söylüyorum bunu üstelik. :slight_smile:

1 Beğeni

Şurada paylaşmıştım.

2 Beğeni

Dün 20 dk aradım, hızır gibi geldin. Cidden harika bilgi…

Malazan ikinci kitap mayısta çıkacak denilmemiş miydi? İthaki bu işleri neden son haftaya bırakıyor acaba, gereksiz uzatıyorlar.

4 Beğeni

Bu ay çıksın da, öpüp başımıza koyalım.

Tik tak, tik tak…

Ahahah sesli güldüm yolda valla, ben kendimi büyük zaman çarkı fanı sanardım, senin yanında amatör küme topçusu oldum:))

1 Beğeni

@isos81 unutmadan sorayım spoilersız şekilde, eski imparatorun hikayesini veya laseen’in nasıl güce geldiğini anlatacak mı kitaplar? Nedense orayı çok merak ediyorum.

ICE kitaplarında anlatılıyor o kısım.

Yanlış hatırlamıyorsam bunun detayları da ICE’ta.

Tüh yan kitaplar yani. Oradan sağlam bir connection gelecek diye hissetmiştim.

1 Beğeni