İlk kitap itibariyle değerlendirirsek Dünyanın Göz’ü ya, ilk kez Ay Bahçeleri’ni okumak sisli bir yolda yürümek gibi. Serinin de en zayıf kitabı olarak görülüyormuş genelde, pek kıyas olmaz gibi.
Bence de dünyanın gözü çok daha iyi. Malazan’ın devamını bilmesem de güzel gideceğini düşünüyorum ama zaman çarkı benim için hep birinci sırada olacak.
@Re_lar_Kvothe @ulu.taborlin.kvothe
Zaman Çarkı’nın ilk kitabı çok güçlü kalmış Ay Bahçelerine karşı. Kitap kötü değil ama şansı pek yok açıkçası. Henüz Ölühane Kapılarını okumadık ama sanki 2. Kitapta Malazan kazanabilir.
@isos81 oylamada fark hiç kapanmamış kazandığımızı ilan ediyorum.
Bence ilk okumada Dünya’nın Gözü alır. Ama seriyi okuyup başa döndükten sonra net Ay Bahçeleri
O günleri de görürüz umarım dönüp tekrar değerlendiririz. İsmet ile birlikte bunu hep söylüyorsunuz. Size güveniyorum.
Sonuçta bu zevk işi, matematiksel bir formülü yok. Örneğin ilk kitabı beklediğimden fazla seven de oldu, bu çok sever dememe rağmen yarıda bırakan da. O yüzden karşılaştırmaları filan sırf eğlencesine yapmak lazım.
Eğlence demişken, benim karşılaştırma konusundaki görüşlerim değişmedi.
Eğer ruhlar ortaya konacaksa, eğer WoT ile Malazan ortaya gelecekse, Allahımın üstüne yemin ederim ki WoT Malazan önünde diz çöker, tövbe ister.
İlk kitaplar olarak bakarsam Dünyanın Gözü net farkla alır. Oyum Dünyanın Gözü’ne. Ama şöyle bir şey var Zaman Çarkı üstüne hep bir basamak koya koya ilerledi. Ama “Malazan roketliyor” diye yorumlar var. Muhtemelen seri bittiğinde, benim için en tepede konumlanan Zaman Çarkı tahtını devredecek.
Muhtemelen asıl karşılaştırma The Shadow Rising ile Memories of Ice arasında olacak (ya da Toll the Hounds)
Bu tarz karşılaştırmalar altı doldurularak yapıldığında çok güzel oluyor.
- Kitapla 4. Kitabı karşılaştırmak daha doğru olur bence. Ama söylendiğine göre 3. Kitapta da Malazan ezer gibi ben Zaman Çarkında 3. Kitabı pek beğenmiyorum. Yenidendoğan Ejder miydi adı.
Serinin en iyi kitaplarının karşılaştırması daha doğru olur gibime geldi. Sonuçta biri 14 kitap diğeri 10 kitap. Bitirince bir karşılaştırma yazarım
Forumun ve indirimlerin gazına geldim ciltli Malazan’ı ilkini okumadan satın aldım. 114 liraya bulunca fırsatı kaçırmayayım dedim. Heyecanlıyım umarım okuyabilirim.
Bedavaya almışsın hayırlı olsun. Okuma etkinliğine katılırsan kesin okursun.
İlk kitabın videosu ne oldu?
İlk kitabı hala okuyamadım ki
.
Almanlar ağlıyor, hakkaten bizi kıskanıyorlar.
Harita için de başlık açsalar ya. Hem bayrak asarız.
Harita için bir şey dememişler mi? Kart olayı çok iyi ama gerçekten. Tam desteyi toplayıp sergilemek lazım.