Adamlar harbi harbi kıskanmışlar ya. Neyse en azından gerçekten bir konuda kıskanıldık
Ben onların baskılarını daha çok beğeniyorum. Baskı kaliteleri çok daha iyi. Hele bir de Folio Society baskısı çıkarsa creme de la creme olur.
Sanırım renklere göre bağlantı sırası da yapmışlar. Yalnız 3. kitap ve sonrası ne öyle. Epey hacimliler bu seri karton kapak toplanılmaz. Yanlış görmüyorsam Bilge Adamın Korkusu kalınlığında. Benim gibi narin okuyan da pek çıkmaz bu kitaplar karton kapakta kırılır, dağılır.
Serinin devamı kalın kitaplar diye yazmışlardı başlıkta, fiyat tahmini için. İthaki ciltlinin iç kapağını karton kapaktakiyle bir yapıyor. Çıkan iki kapak da güzeldi bence.
Ben bu yukarıdakileri sevmedim ama amazon lacivert klasikler gibi ://
Ben İthaki baskılarını da beğeniyorum. Ama paylaştıklarım nedense bana daha kaliteli görünüyor. Hiçbir şeyinden emin değilsem bile kağıt kalitesi bizimkinden daha iyidir. Ben sevdiğim kitapları döndür baştan okumayı çok severim. Yıpranırsa da yenisini alırım hemen. O yüzden kaliteli olsunlar ki bana ekstradan masraf çıkmasın şeklinde düşünüyorum.
Şimdi biraz bakındım da sub press edition olarak geçiyormuş. Anladığım kadarıyla özel bir baskı. Eğer doğru anlamışsam bizimkilerle kıyaslamak hata olur.
Bunlar Subterranean Press özel baskı, numbered ve lettered olarak iki farklı versiyonu var. 200-500 dolar arasında bir cildi. Dediğin gibi özel baskı, içinde çizimler filan var. O yüzden bunla karşılaştırma çok doğru olmaz. Folio seviyesinde baskı bu.
https://subterraneanpress.com/gardens-of-the-moon
Ikinci baskıyı yaptı geçen, çıktığı gibi sold out oldu. Bir ara ben de almak istedim set olarak ama 20k dolar istediler sete.
Bu arada Reddit’te şikayet edenler genelde düz paperback veya mass market alanlar. O baskılar da bende var ve hakikaten tam şikayet etmelik.
Benim ilk kitap sırtından kırıldı ki en küçük kitaplardan. Biraz benim de hatam var ama genel olarak kırılmaya müsait.
Mass paper aldım ben, küçük evet rahat okuyorum ve cebimde geziyor bir gün zengin olursak ciltlisini ingilizce olarak tamamlayacağım :))
Ucuzmuş, sar gasteye deseydin.
Evet evet bunu ben de okudum. Rezalet bir baskısı var.
Ben kaç kere baştan sona okudum hatırlamıyorum bendekiler ilk günkü gibi duruyor. Nasıl okuduğunuza bağlı olarak değişir tabii.
Benim kitaplarımın neredeyse tamamı bu şekilde. Ben çok iyi bakıyorum.
Hayatımda hiç tekrar okuma yapmadım. Elimde olsa aynı insanla bile iki kere sohbet etmem, aynı nehirde iki kere yıkanmam xd okuduktan sonra kitabı çok aramıyorum. Okuduğum çoğu kitap bende değil zaten. Bazı kitapların anısı var diye dikkat ediyorum onlara ama gerisi okuduktan sonra toz olsa da allah’ın bir hikmeti der geçerim.
Ultra elit delux premium platin baskilari lacivert klasiklere benzeten ben xd
Hayatımda bu kadar zevksiz birisini daha önce tanımamıştım. Her şeyin bir zamanı var demek ki.
Ben sevdiğim filmleri, dizileri hatta oyunları bile arada bir özleyip geri dönüyorum. Çok sık olmasa da arada bir LOTR üçlemesini, Star Wars ilk 6 filmi izlerim. Dizilerde de var ama hepsini şimdi yazmayayım.
Lacivert Klasikleri gibi de değil şimdi. Zevksiz.
Bizim 9 Ağustos 2019’dan bu yana öyle bir problemimiz kalmadı çok şükür xd
İkinci kitap bugün bitti ve Malazan beni sarmadı. Devam etmeyi düşünmüyorum. İsteyen varsa birinci ve ikinci kitapları (karton kapak) satabilirim.
Ben ilk kitabı reread yapıyordum da ikinci kitaba daha geçemedim. İkinci kitap için çok daha iyi diyorlardı. Öyle mi sence
Kesinlikle öyle. Çok ciddi fark var.
Seriyi bitirenler için bir sorum var. En sevdiğiniz kitap hangisiydi?
İkinci kitaba bugün başlıyorum, heyecanlıyım.
Şu mesaj ve altındaki iki mesajda var sıralama. Gerçi benim sıralama değişti biraz: 3>8>2>Kalanlar>1 daha doğru olur sanırım.
Zaten serinin fanlarına göre 3 ile 8 açık ara en iyi kitapmış. Akabinde de 2 ve 10 u söylüyorlar. Genelde serilerin bitiş kitapları hayalkırıklığı yaratır ama burada anladığım kadarıyla öyle bir şey yok. Keza yazarların konuyu yan kitaplarla sürekli canlı tutması da buna etken diye düşünüyorum. Hemen hemen her şeyin cevabını da vermiş olmaları güzel. (Öyle duydum) spoiler korkusundan detaylı araştırma yapmadım gerçi.
Bence de öyle. 8’in son 100-150 sayfası efsane, “epicness in its greatness” resmen. Sonu da, neyse sonuna girmeyeyim, üzülüyorum sonra.
Her şeyin dibine kadar yanıtı yok sanırım, keza Erikson da olması gerektiğini düşünmüyor. Bilmemiz gerektiği kadarını anlatıp, gerisini hayal gücümüze bırakmayı tercih ediyor.