Çok net cevabı olması gereken ama cevapsız kalan sorular can sıkıyor misal Rand’ın Tear’da Aeelfinler’e sorduğu 3.sorunun cevapsız kalması gibi yoksa önemli değil, hayal gücü iyidir.
İkinci kitap birinci kitaptan iyi ama yine de seri olarak sarmadı.
Üzüldüm hocam sizin adınıza. Diğer yandan serinin herkese hitap etmediği bir gerçek. Ben de serinin kuduz bir fanıyım ama -okuyup da- sevmeyenlerin buralarda yeterince temsil edilmediğini düşünüyorum.
Biraz daha ayrıntılı bir incelemede bulunursanız (neleri sevmediniz, sevdiğiniz yönler varsa nelerdi, hangi serilerle nasıl karşılaştırırsınız, hatta genelde nasıl şeyleri seversiniz/sevmezsiniz) kararsız arkadaşlara yol gösterebilirsiniz.
Bu arada forumda en çok konuşulan kitap (serisi) olmuş. Zaman Çarkı’nı geçmiş. İlginç ama uzun yıllar beklenmesininde etkisi vardır. ZÇ’nin ise forum ünlü olduktan önce bitmesinin etkisi olmuştur. (Ayrıca dizisi)
Gerçekten ithaki çalışanı bu kadar reklam yapıp, heves gösteremezdi
Çok ciddi emeği var. Ben 2015’ten beri hevesliydim ama Türkçe şans vereyim demiştim, sonra forumda İsmet Hocam’ı gördüm ve dedim ki “İngilizce oku” :))
En az 20-30 kişi sayesinde başlamıştır, ben ise daha hızlı gidebilmek adına sayesinde ingilizceye döndüm.
@isos81 long live the sha’ik
ZÇ bitmiş bir seri, Malazan ise aktif devam ediyor. Bunun da etkisi çoktur.
Onlar görevlerini yapıyor sadece, ben tutkumun peşindeyim.
O kadar var mı emin değilim. Okuyup da beğenmeyen de olmuştur illa ki. Bir de benim Malazan’la ilgili yaptığım her şey forumla sınırlı.
Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim. Dilerim okurken benim kadar keyif alır herkes.
Ben de o yüzden aldım. Ama pek hoşuma gitmedi maalesef Önümüzdeki aylarda tekrar şans vereceğim. Bu sefer beğenirim inş
emre bey selamlar. ay bahçelerinin ocak 2022 1.basımında ciddi basım hataları mevcut (en azından bendeki kopyasında) bu konuyla ilgili bilgi sahibi misiniz? bu hatanın telafisi için ne yapabiliriz?
Hosgeldiniz.
Emre bey forumda değil artık. Ithaki Instagram hesabından sorabilirsiniz.
Başka bir isimle forumdadır
Öyleyse bile cevap vermeyecektir.
“Ay Bahçeleri hakkında bilmediğiniz 5 şey” demişler öncesinde. Ben hepsini biliyordum.
Bu başlıklar bana hep gereksiz gelir. Nereden biliyorsun neyi bilip neyi bilmediğimi…
Genel kitle için yapıyorlar bunu. Çoğu insan okuduğu kitabı kimin çevirdiğini bile bilmiyor hatta öğrenmek için çaba bile harcamıyor bu çok üzücü bir gerçek maalesef. Yazarın dili çok iyi diyorlar. Bu maddeleri ben de biliyordum çünkü daha önce çokça konuşuldu burada. Konuşulmasaydı birkaç şeyi bilemeyebilirdim. Misal benim hediye ettiğim kitapların ön söz kısmını hiçbirisi okumamış. Orada film senaryosu şeklinde yazdığı ve kitabı yayımlatabilmek için neler yaptığını anlatıyor. Misal benim ablam da ön söz kısmını okumaz ama eline aldığı kitabı bitirmeden bırakmaz. Orayı okumuyor bir türlü. Ben burasını oku abla dedim diye okudu mesela. Yoksa İnstagram paylaşımında görecekti ya da görmeyecek ben kitabı ne yaptın diye sorduğumda bilmediğini fark edip anlatacaktım büyük ihtimalle.
Ben idefix’e karton kapak Malazan beklerken, ciltlisinin de stok bitmiş.
Adamlara çok yüklenmeyin, geçen haftalarda ana seri haricinde çeviri olmayacağını söylemiş Alman yayıncı, yazık onlara da. Alman yayıncının bile elini yakmış Malazan herhalde (İthaki duymasın şşşş )
İlknoktada bile 1.cilt aylardır yok. Bence aşırı az basılıyor. Öyle 100 lerce kişinin aldığını sanmıyorum.