tmm tesekkür ederim yönlendirmeniz için
Ciltlinin baskı sayısı 400, karton kapak 2000 kadar oluyor. Çok tutulan seriler olmazsa yayın evleri bu sayıların üzerine çıkmıyor. Sayı veren sadece Kitapyurdu onun da piyasadaki payının yüzde beş olduğu söyleniyor. Kİtapyurdu’nda da tükenmiş gözüküyor. Yüzde beş civarı kabul edince 2000 sayısına ulaşıyor, 400 de ciltli için. Aslında güzel bir durum. Malazan İthaki tarafından unutulmaz gibi duruyor.
Ikinci kitapta fark etmiş, dönüp değiştirmemiş ilk kitabı ya da vakti olmamış, bilemiyorum. Belki ikinci baskıda değiştirirler (Fahrenheit a bakınca pek mümkün değil ama umut fakirin ekmeği).
Ayrıca mümkünse Malazan’ın İngilizce okunması gerektiğini ben de düşünüyorum. Hatta belki de her kitap için geçerli bu.
Kidega da gördüm şu an ama tedarik süresi yazdıklarına göre ithaki den isteyip sonra iptal ederler. Ciltli şu an karaborsa olmuş Ama devam eden seri olduğu için yeni baskı yaparlar bence, yoksa ileride çıkacak kitapların ciltli edisyonlarını satarken sıkıntı yaşarlar.
Gerçi zaman çarkının son yapılan ciltli yeni baskıları gibi olursa yazık olur. Geçen penguen kitapta dolaşırken bir cilt zaman çarkı gözüme çok ince geldi. Elime alınca puntoların küçültülüp sayfa sayısının azaldığını ve sayfaların da eski baskılara göre ince kaldığını gördüm . Yazık olmuş, yeni alacak olanlara karton kapak önereceğim artık.
Youtube’a 2. kitabın ilk videosu geldi. Bu seriye olan ilgisizlik üzücü. Şimdiye kadar birçok video gelmesini beklerdim. Umarım yakın bir zamanda Malazan alanların ve youtube’da kitap alışverişi çekenlerin sayısı artar.
Zorla beni YouTuber yapacaklar.
Senin öyle bir sözün vardı sanki? Videolar hazırlayacağım diyordun diye hatırlıyorum. İllaki youtuber olmana gerek yok çek videoları community oluşturalım.
Malazan’a olan ilgiyi doğru kaynaktan direkt aktarırsın çok iyi olur. Edit işini de @nefarrias_bredd yapar.
Bu serinin genç yetişkin seviyesinde ilgi görmesini beklemek hata olur bence. YouTube yayını yapan pek çok kitapsever genç yaşlardaki arkadaşlar oluyor ve bu yaş grubu maddi olarak ebeveynlerine bağlı hareket ediyor. Serinin fiyatlandırması zaten malum. İthaki ise sponsorluk videolarına mesafeli duran bir yayınevi. Örneğin bu seri Pegasus’tan çıksaydı birçok yayıncının övgüsüne nail olduğunu görecektik. Sizin aksinize ben ilgiyi beklediğimin de üstünde buldum.
Sözüm yoktu da hayalim vardı. Ama bayağı yoğun bi iş tempom var, gerekli vakti ayırmam mümkün değil. 1-2 video çeksem bile sürekliliği sağlayamam. Hakkıyla yapabilmek için biraz daha zamana ihtiyacım var.
@Waxillium Youtube çerçevesi için ilgi az demiştim. Yoksa diğer platformlarda ortalama vaziyette. Takvime uyarlarsa ilginin daha da artacağına inanıyorum.
@isos81 Kanıt yoksa bile 2 dakikada oluşturabilirim. Neyse bekleyelim bakalım.
Yahu ikinci kitapla beraber okuyayım dedim fiyatları artmış ikinci el fiyatlarına baktım sağolsunlar sıfır fiyatlarıyla yarışıyor ortalama bir indirim ve ya kuponla daha ucuza geliyor.Prime day bekliyor olacağım güzel bir indirim olursa alıp başlarım.
Bende aynı şekilde ikinci kitapla birlikte alırım diyordum ama ilk kitabı bile şu an en uygun satıcı amazonda 70 liraya satılınca ikinci el bakmaya başladım. Dolapda indirim kuponum vardı onu kullanarak kargo parası dahil 47 liraya aldım yolda şu an. İkinci kitap içinde bu tarz ikinci el + indirim kovalayacağım. Durumum olsa da olmasa da bir kitaba bu kadar fahiş fiyatlar vermemeye kararlıyım. Kendi çapımda direniyorum
İkinci el için 47 yine çok hocam.1 hafta önceye kadar zaten 54 liraya inmiş .Amazon hayal kırıklığı yaratmazsa en az yüzde 30 indirim bekliyorum üstüne kampanya ile kombo yaparsam 40 lira civarına alabilirim.İndirim durumuna bağlı olarak ciltlisini alırım.Bu ikinci el fiyatları ya çok ölü ya da çok uçuk ortası yok…
Malazan’da da Ejderhalar var ya yumurtalar neyin üstünde konumlanacağını sezmiş gibi.
Onlar yumurtadan çıkmıyor.
Malazan’daki ejderhalar memeli mi?
Bundan sonrası spoiler.
Tam başlığa uygun şeyler yazmışsın. İsos81 bugün de spoiler üretti. Artık Ejderhaların yumurtadan çıkmadığını biliyoruz.