Malazan Book of the Fallen

Aslında tam olarak öyle de değil ama bu da spoiler. :sweat_smile:

Neyse, pek önemli bir spoiler değil ama yine de isteyen açsın.

Sizin şu ana kadar gördüğünüz ejderhalar hep Soletaken idi, onlarda yumurtlama diye bir şey yok zira onlar aslen ejderha değil zaten. Bir de pure blood olan ejderhalar var, onlar yumurtluyor işte. :slight_smile:

3 Beğeni

O ejderhaların soletaken olduğu zaten belli değil miydi ilk kitapta? Bir de Rake de mi soletaken yoksa ayrıca Tiste Andii özelliği mi? Nedense Tiste Andii olduğu için diye varsaymıştım. :slight_smile:

1 Beğeni

@Artorias rica etsem bunları Malazan veya etkinlik başlığına taşır mısın? :slight_smile:

@ilydious Şu ana kadar gördüğümüz tüm ejderhalar, Rake de dahil, Soletaken. Bildiğim kadarıyla çoğu Andii Soletaken olsa da hepsi değil.

2 Beğeni

@Arqonquin Vrak vrak reyiz thx. Ben de taşımaya çalıştım fakat zaten taşındığı için hata veriyordu. Umarım siğil falan çıkmaz elimde…

2 Beğeni

Hemen bir büyü yaparız öyle olursa :buyucu:

1 Beğeni

Tam stok bitmeden idefixten sipariş veren şanssızlardan biri benim herhalde. Ayın 7sinden beri sipariş hazırlanıyor durumunda.

1 Beğeni

Üzgünüm ama seri grimdark değil.

1 Beğeni

İthaki bile okumamış seriyi düşün… sonra diyorsun ki seri 1 ay geç çıktı. Hiç yakıştıramadım…

1 Beğeni

Araştırmanı öneririm. İthaki’den daha mı iyi biliyorsun?

1 Beğeni

Editörü Emre reread yapmıyorsa yeni okuyordu.

Okuması da gerekmez ama basit bir araştırma ile öyle olmadığını görebilirlerdi.

30 saniyelik araştırma sonucu:

Seri Grimdark değilse nedir? Reddit’de yazanları okumaya üşendim. :smiley: Doğrusu neyse kendilerine ileteyim de düzeltsinler madem.

Hemen ilk cevapta yanıtı var aslında:

Steve has said that in various interviews that he doesn’t like his stuff being called grimdark because it isn’t what he is going for. He’s writing epic fantasy and all of his books have compassion and redemption as key themes, which disqualifies him from that qualification.

As to what it is? Epic fantasy, right in line with LotR etc. Using an imaginary world to comment on the one we live in.

3 Beğeni

Sadece ilk kitabı okudum ejderhaların da şu koca kuzgunla aynı aromayı paylaştığını düşünüyorum. Tabi ki spoiler şeysini açmayacağım. Bu benim kendi varsayımım.

Kuzgunlar ve Ejderhaların en ufak bir alakası yok. Kuzgunların esansı (aroması) major spoiler.

1 Beğeni

Uuuuuu beybi🤘heyecanlandım gece gece. Hemen başlamak istemiyorum 2.kitaba, çünkü unutuyorum araya zaman girince. İlk kitap bağımsız dursa bile re-read yapacağım mesela. Öküz gibi yumulunca tadı damağımda kaldı, sindiremedim. Sözde ağır ağır okuyacaktım.

1 Beğeni

İlk kitabı hatırlamak ve farklı yorumları görebilmek için Tor reread’te Ay Bahçelerini baştan sona okuyabilirsin. Sonrasında da DG’ye dalarsın.

Zaten 24 saat kaldı etkinliğin başlamasına. :slight_smile:

2 Beğeni

Bir şey daha sorayım o zaman. :slight_smile:

İkinci kitapta aynı anda birden fazla hayvan olacak şeklinde şekil değiştirenler var sanırım. Yanlış anlamadıysam tabii. Tektutanlara soletaken denmesinin sebebi aynı anda sadece bir vücutla sınırlı olmaları mı? Erikson’ın sole-soul hakkında konuştuğu röportajında söylediğine anlam verememiştim ama şimdi üzerine konuşunca aklıma geldi. Doğru muyum?

1 Beğeni

Doğru. Tek dönüşenler Soletaken, birden fazla olanlar D’ivers. Ayrıca nadir de olsa hem Soletaken hem de D’ivers olanlar da var.

1 Beğeni

Ben ikinci kitaba(etkinliğe) yetişemedim ya. Halen alamadım zaten. Yüzde 50 falan denk gelirse iki versiyonunu da alacağım. Bitmiş 50 sanırım.