Aslında tam olarak öyle de değil ama bu da spoiler.
Neyse, pek önemli bir spoiler değil ama yine de isteyen açsın.
Sizin şu ana kadar gördüğünüz ejderhalar hep Soletaken idi, onlarda yumurtlama diye bir şey yok zira onlar aslen ejderha değil zaten. Bir de pure blood olan ejderhalar var, onlar yumurtluyor işte.
O ejderhaların soletaken olduğu zaten belli değil miydi ilk kitapta? Bir de Rake de mi soletaken yoksa ayrıca Tiste Andii özelliği mi? Nedense Tiste Andii olduğu için diye varsaymıştım.
Steve has said that in various interviews that he doesn’t like his stuff being called grimdark because it isn’t what he is going for. He’s writing epic fantasy and all of his books have compassion and redemption as key themes, which disqualifies him from that qualification.
As to what it is? Epic fantasy, right in line with LotR etc. Using an imaginary world to comment on the one we live in.
Sadece ilk kitabı okudum ejderhaların da şu koca kuzgunla aynı aromayı paylaştığını düşünüyorum. Tabi ki spoiler şeysini açmayacağım. Bu benim kendi varsayımım.
Uuuuuu beybi🤘heyecanlandım gece gece. Hemen başlamak istemiyorum 2.kitaba, çünkü unutuyorum araya zaman girince. İlk kitap bağımsız dursa bile re-read yapacağım mesela. Öküz gibi yumulunca tadı damağımda kaldı, sindiremedim. Sözde ağır ağır okuyacaktım.
İkinci kitapta aynı anda birden fazla hayvan olacak şeklinde şekil değiştirenler var sanırım. Yanlış anlamadıysam tabii. Tektutanlara soletaken denmesinin sebebi aynı anda sadece bir vücutla sınırlı olmaları mı? Erikson’ın sole-soul hakkında konuştuğu röportajında söylediğine anlam verememiştim ama şimdi üzerine konuşunca aklıma geldi. Doğru muyum?