Malazan Book of the Fallen

Haydaa. Bing dedik bağrımıza bastık, yaptığı tribe bak, söylediklerime bozulup muhabbeti sonlandırdı. :frowning:

Önceki resimlere birkaç büyücü eklemiştim. Son olarak bu büyücelere ellerinde kılıç ve baltalarla askerlerin saldırmasını çiz dedim. Uzuvlar havada uçuşsun, sokakları kan götürsün dedim. Bozuldu…

4 Beğeni

Camili darujhistan… hayır 6.kitaba geldim neredeyse sadece ilk kitapta gördük bir de :slight_smile:

1 Beğeni

Darujhistan’ın gördüğüm tüm çizimleri Arap esintileri taşıyor. Simonetti bile o tarz çizmişti yanlış hatırlamıyorsam.

1 Beğeni

Kubbeler tarif ediliyordu diye hatırlıyorum ben de. Bir de şehrin ismi -istan ile bitince sanırım herkesin aklı bir tık eski Bağdat taraflarına gidiyor :roll_eyes:

Aslında merak ettim, acaba adını kullanmadan şehri anlatsak, bir de hiçbir şey anlatmadan adıyla çizdirsek ne yapardı bing reyis :thinking:

3 Beğeni

Bunla ilgili daha önce sohbet etmiştik sanki, hatta bi kelime üzerinde tartıştık diye hatırlıyorum.

Simonetti çizimleri

image

Bu arada Midjourney bu konuda daha iyi iş çıkarabilir.

3 Beğeni

Kubbeler ve oryantal esintiler ilk kitapta tarif ediliyordu, minareler ve sivri kulelerse Toll The Hounds’da tarif ediliyormuş. Ben bunları ortaçağ İstanbul’uyla harmanladım. :slight_smile:

“Domes, minarets, and spires could be seen from outside the city’s walls.” TTH / Bölüm 22.

Darujihstan bende tipik bir Arap şehrinden çok bizdeki birçok dini unsuru ve mimariyi kaynaştıran Osmanlı şehirlerini çağrıştırıyor.

2 Beğeni

Bence de İstanbul çok makul bir analog(?) gibi duruyor hocam.

Diğer yandan bu bana yılankavi külhanbeyi Kruppe, keser Crokus vs. ile çekilen dönem filmleri hayal ettirdi. Bence olurdu :roll_eyes: Ali Atay’a bi çıtlatalım hahahah.

2 Beğeni

Daru atasözü: Kubbeler miğferimiz, minareler süngümüz.

İstanbul’da geçen bir Malazan filmi güzel olurdu. Benim aklım da Yeşilçam’a gitti hocam.

Zeki Alasya üçkağıtçı Kruppe’yi, Tarık Akan genç aşık Crokus’u, Cüneyt Arkın ağır abi Rallick Nom’u, Kartal Tibet Whiskeyjack’i, Edis Hun da başına uzun saçlı beyaz bir peruk geçirip Anomander Rake’i oynasaydı. Bence olurdu.

2 Beğeni

Bu seriye başlamamda ısrarcılığı ve katkısıyla başta @isos81 hocam olmak üzere tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Herkese başlaması yönünde de baskılarımı sürdüreceğime ant içerim:)

Tüm sorularımı eksiksiz cevaplayan @nefarrias_bredd hocama da ayrıca saygılar.

15 Beğeni

Heh. Kulübe hoşgeldin hocam. :roll_eyes:

kulüp, temsili:

3 Beğeni

Keşke şunları deve-cüce gibi değil de tek boy yapsalarmış. Üstüne de bir de dust-jacket, off tadından yenmezdi. :slight_smile: Keyifli okumalar. :+1:

Şu karga Crone mu yoksa ben miyim? :slight_smile:

3 Beğeni

O benim hatam ya. 2 tanesini hardcover söylemişim. Mesela high mage kitabının paperbackını bekliyorum.

1 Beğeni

Karga hepimiziz :disguised_face:

@Haplo hocam sizi second apocalypse batağına da bekleriz :roll_eyes:

3 Beğeni

İthaki’nin bastıkları daha güzel. :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Değil ya. Mass’lar aylardır elimde en ufak deforme bile yok.

@nefarrias_bredd o da ne? Yapma biteriz :frowning:

1 Beğeni

Tamam şu an fikrimi değiştirdim. :slightly_smiling_face:

Dayanıklılar ama kötü gözüküyorlar.

3 Beğeni

Şunu şöyle usulca bırakayım :roll_eyes:

2 Beğeni

Malazan sonrası için başla listelemeye şimdiden :smile:. Second Apocalypse, Osten Ard Saga, Wars of Light and Shadow.

2 Beğeni

İsmet lanetlemiş bu seriyi başlıkta :slight_smile:

1 Beğeni

Büyük umutlarla başlamış ama drop etmiştim ilk kitabı. İleride belki bir şans daha veririm.

Sen yine bi göz at. @nefarrias_bredd reyiz benden daha zevkli ne de olsa.

2 Beğeni