Detta’yı unutmayalım. Flagg’ın tüm King kurgusuna yedirilişine ayrıca şapka çıkarıyorum aklıma geldikçe. Ben benzeri bir esere denk gelecek kadar şanslı olamadım henüz. (Tılsım var tabii ve kalbimde yeri apayrıdır. )
@isos81 Sonu başka türlü olamazdı ama hoşuma gitmeyen tek şey olabilir seride.
Az, çok az dostum. Yeni yazdıklarını o kadar beğenemesem de King’in gerçekten kral olduğunun ilanıdır bu seri. Bir gün fırsat bulup İngilizce de okumam lazım, çevirisiyle bile bu kadar güzelken aslı kimbilir nasıldır.
Kara Kule her şeyi o kadar iyi yapıyor ki her şeyi aynı anda çok iyi yapmaya çalışınca saçmalıyor, ortaya uyumsuz bir şey çıkıyor. Fantastik yönü çok iyi, felsefi yönü afallatıcı derecede iyi, bilimkurgu yönü mükemmel, western yönü şaheser, post apokaliptik yönü dillere destan ama bunların hepsi bir arada olunca insanın edebi damağı uyuşuyor, neyden hangi tadı alacağına karar veremiyor.
Yazdıklarım bana göre tabii. Seriyi yarım bırakma nedenim de muhtemelen o dönemde okuduğum şeylerde tutarlılık aramamdı. Şimdi devam etmeyi düşünüyorum ama hangi kitapta kaldığımı unuttum birisi hatırlatırsa sevinirim. Roland ve Eddie gerçek zaman Amerika’sına geri dönüyorlardı, bir benzinlikte bazı kötü* adamlarla çatıştıktan sonra nehir kıyısındaki evinde yalnız yaşayan bir adama misafir oluyorlardı.
Ayrıca İthaki, çıkar şu 4. Malazan’ı da bu başlıkta Malazan konuşalım artık.
Susannah’nın Şarkısı’ndan söz ediyorsunuz sanırım. 1977’de Amerika’nın Maine şehrine gidiyorlar. Epey önemli birini ziyaret ediyorlar. Yalnız yaşamıyor ama o sırada evde yalnız. Eğer tanımınıza uyan başka bir kitap/bölüm vardıysa hatırlayamadım.
Zaman Çarkı nedir ki, Gediksavaşları’nın ilk 22 kitabını basmışlardı. Telifsiz yazarları saymazsak İthaki’nin rekoru hala bu sanırım. Bir günde küsmedik biz.
Keşke… Ama irbis’e hak verdiğim az sayıdaki durumdan biridir devamının basılmaması. 10 yıl önce bastığımızın bile baskısı bitmemiş depolama masrafı baskısından bile pahalı dediydi. O gün ülkemizde -en azından uzunca bir süre- büyük bir fk/bk çeşitliliği olmayacağını kabullenmiştim. Hâlâ da satmıyor yeterince.
Ne eserler var basılması gereken, koca bir dünya ve biz anca kırıntılarla beslenmeye çalışıyoruz.
@MelihAntepli Güldürdün hocam, teşekkürler. İçimden de olsa öyle vaylıyorumdur.
O zamanlarla bu zamanlar bir değil ama hocam. Sosyal medya ile çok geniş kitlelere ulaşılabiliniyor artık. En azından yine sosyal medya üzerinden tanıtım yapsalar tutar o seri ve niceleri
Misal vereyim; Saramago İş Bankasındayken Can’a geçmiş. Daha sonra Can kaybetmiş telifi Kırmızıkedi almış ve hala daha reklam yaparak bence iyi satış yakaladılar.
Gediksavaşları ve Ejderha Mızrağı tutması zor. Ama söz verip basmamalar :)) bir de geçen sene başında Drizzt basamazsak (gecikirse) Ejderha Mızrağına boğacağız falan demişti Ben Malazan’ın da çok tuttuğunu sanmıyorum, burada biz yangın yapıyoruz. Çok tutan seriye 1 sene ara verilir mi ?
Tutar aslında Malazan ama sadece fiyatı yüzünden tutmazsa tutmaz. Ciltsizleri bile pahalı. Ben şu an Zaman Çarkını topladım ama canım çıktı ki ciltsiz olarak aldım. Çoğu kişi nasıl alacak? Alamıyor da zaten 90’ların serileri tutmayabilir tabi ama nostaljik olur basılırsa alırım ben mesela