Zaman Çarkı ciltliye geçen baktım, dilim tutuldu. Kimin alacağını düşündüler de bastılar acaba ? Malazan şu an çıksa 900 TL. Kim alacak ? Zaten bu yüzden basmıyorlar, üzgünüm ama işi bitti gibi duruyor.
Dil tutulmayacak gibi değil, İthaki ve çoğu yayınevi fiyatları arşa çıkardılar. Bana da öyle geliyor ama işte bir umut bekliyorum. Seri çıkmaz ise bir daha herhangi başka bir seri tamamlanana kadar almam ama, bana ders olur Hem para kaybı, hem okuyoruz, zaman veriyoruz onun kaybı. Seriyi seversek ve devamı gelmezse üzülüyoruz bu sefer de. En iyisi seriler tamamlanınca almak gibi
Almazsak ve seri yarım kalırsa bu sefer, almadık ondan dolayı çıkmadı psikolojisi olur.
Seri yarım kalması ihanet gibi bir durum ama şirket ona bakmaz. Zarar kes yapar. Ama en büyük projem dediğin şeye daha 1/3’ünde zarar kes yapıyorsan oradaki herkesi kovman lazım ki öyle de olmuş gibi duruyor. O kişilerin sonunu bence Malazan getirdi (sadece tahmin) Ya da Harun’un suçudur. Bize neyi başlattıysa yarım kaldı, yazıklar olsun…
İyi de yapmış. Ben ilk kitabı Türkçe beklemek gibi vahim bir hata yaptım, pişmanım. Bir seri her kitapta, en iyi kitap buymuş, dedirtir mi ya… Çevirisi gerçekten çok kötü.
Dil bilsem ben de orijinal halinde okuyacağım ama ilk defa dil bilmediğime pişmanım
Bende bu durumlarda iyi ki diyorum Bu seri için bile sadece bilsem yeterli derim, sonra unutayım
Malazan’ın ilk 3 kitabı bile, tamamı basılmış birçok seriden çok daha üstündür. O yüzden pişman değilim.
Ben Can’ın aksine serinin tamamlanacağını düşünüyorum ama yılda 2-3 kitap işini zora soktular. Öyle olunca da hepsi basılmadan almam moduna girdi insanlar haklı olarak. Kendi kuyruğunu ısıran yılan hikayesine döndü olay.
16 tane bildirim görünce İthaki yetkililerinin kafasına saksı düşmüş de Malazan 4’ü mü basmışlar dedim
Ben de başladığıma pişman değilim. Tek pişmanlığım İngilizce bilmemek oldu
Ben de tam seni etiketleyecektim şimdi Malazan 4 ÇIKMADI koş diye
Hobi olarak Harun’u linç edelim bence, boşverin kimin hatası
Ahaha demek aynı şeyi düşünmüşüz
Bir dakika geç gelsen etiketlemiştim seni
Ben sana 4’ü hızlıca anlatayım istersen:) Çok güzel kitap ama ondan sonra 5 ile 6 çok daha iyi oluyor. Her kitabın sonunda en iyi bu demekten sıkıldım. Ama 4’ün ilk bölümünün sonunda bence şu ana kadar ki en acayip twistlerden biri var.
İthaki görebildiğim kadarıyla bunu başaramıyor ya da istemiyor, hangisiyse artık.
İlahi Kentler. Harika bir üçleme. Muhteşem bir dünya yaratımı, sağlam karakterler, akıcı ve güzel anlatım, gizemler ve olaylar, ne ararsanız fazlasıyla mevcut. Çeviri cillop gibi. Neredeyse 4 sene önce basılmış. Kitapyurdu’nda 146 adet satılmış. Forumda kaç kişi okudu bilmiyorum. İlk baskısı tükenmedi ama kitabın, her yerde rahatça bulunuyor. Yeterince satmamış. Instagram’da 69 gönderi var.
Fahrenheit 451. Kötü çeviri. Çılgınca reklam. KY satış rakamı 151.333.
Malazan’ın satış rakamları da yerlerde. Ciltsiz 1/2/3 → 212/189/134. Ki İsmet’in yaptığı reklamı İthaki yapmadı.
Malazan inşallah devam eder ama Türkçe edinme gibi bir amacım yok artık. Bekleyene bol sabır diliyorum.
Ahan da gümbürtüye gittim.
Katılıyorum buna Çekiliş bile yaptı İsmet Hocam ona rağmen çorba da bizim de tuzumuz olsun 1 kitap da bizden demedi İthaki
Ben en çok rıhtımda merak ediyorum yine birinci mi olacaklar diye. Ocak ayını iple çekiyorum
Sadece kitapyurdu dimi bu? İlknokta ve Amazon’dan daha ucuz olamayacağı için öyledir diye düşünüyorum. Bu arada Malazan reklam kampanyasını kim yönetiyorsa asıl onu bir değerlendirsinler. Haşhaş reklamı bile çok daha iyiydi, öyle ki aldım ama elimi sürmedim.
Haşhaş Savaşı ilk 2 kitap iyiydi ama son kitapta Rin’e daha fazla katlanamadım öyle okunmadan duruyor 3.kitap.
Zevklerimiz bir iki istisna hariç çok benzer.
Katılıyorum. Ben üçünü de okumuştum, üçü de dediğin gibi hem çok güzel hem de orijinal konulara sahip. Herkese tavsiye ederim.