Almayalım mı şimdi 10 küsür yıl olmuş. ![]()
26 tane Drizzt’ten 24 tanesini eng buldum, malazan 24 kitabı da eng temin ettim, 2 aydır ilknoktaya bile girmedim, kafam rahat ![]()
Kralkatili çıksa da okumam, çok kalitesiz olur.

Güldürdün. Hayat bu işte. ![]()
Merhabalar üstteki postlara hafiften göz gezdirdikten sonra göremediğim için yazıyorum. İthaki’deki son gelişmelerden sonra Malazan Serisinin geri kalan kitapların basım tarihleri ilgili bir bilgisi olan var mı acaba? Alakasız olacak ama Kral Katili Güncesi için herhangi bir konu başlığı var mı acaba ?

Basım tarihi ile ilgili bilgi yok.
Kralkatili başlığı var evet.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Keşke kesin bir tarih verseler de böyle bir soruyla sizi sıkmak zorunda kalmasam. ![]()
Herkes aynı durumda hocam, sıkıntı yok.
Bizde bekliyoruz Malazan’ı ama ses yok maalesef ![]()
O kadar Duiker’e laf ettik ama sonunda bir hüzünlenmedim değil
Hak etmemişti böyle bir sonu
Flood için özür dileyip alta ikinci kitap ile ilgili bir kaç yorum daha yazmak istiyorum.
Arkadaşlar benim büyük bir problemim var. O da hissedememek. Nedense herkesin duygulandığı şeylere ben duygulanamıyorum. Mesela Last of Us oyunun oynarken başlangıcı hariç hiç duygu hiss etmedim. Herksein sevdiği Ellie karakteri ile bağ kuramadım. Şimdi bunları bize niye anlatıyorsun diyeceksiniz. Hiç geciktirmeden cevap vereyim çünkü ilk kez fantastik roman okurken bir duygu hissetim. İlk kez içim cız etti. İlk kitabı okurken Erickson’un karlaterlerle bağ kurma olayını çok iyi yaptığını söyelmiştim. Bu kitpta artık zirveye çıkmış. Ulan ben Mappo ve icarium olayına çok üzüldüm ya. Millet Duiker diyor ama bence Mappo kısımları daha üzücü. İlk gördüğüm de yok artık orc benzeri karakterlerin hikayesini mi okuyacaz kesin çok sıkıcıdır, bunların kellesini uçurmak lazık dediğim karaktere kitabın sonunda Mappo reis sen çok yaşa diyerek okuyordum.
Herkesin öve öve bitiremediği Kral Katili Serisinin ilk kitabını sevmemem bu yüzden işte. Sözde çok duygusal bir kitap sözde Kvothe’nin başına çok duygusal şeyler geliyor. O kitapta arayıp bulamadığım her şeyi Malazan serisinde buldum. Gerçekten de Erickson en iyi fantastik seriyi yazmış gibi duruyor. Helal olsun vallaha. Forumdaki diğer arkadaşlar gibi Malazan fanboyu olmasamda seriyi okumsktan büyük keyif duyuyorum.
6.kitabın sonuna geldim, hala Mappo’nun sefil halleri çok üzüyor ya
Icarium/Mappo en hüzünlü 2 karakter olabilir çünkü çileleri bitmiyor. Coltaine ile Duiker’in hikayesi de ayrı bir yıkıcıydı. KKG vasat bir seri, karşılaştırmam bile.
Zaman Çarkı okumayan kesinlikle açmasın; E’nin ölümü dışında çok yıkıcı bir sahne yoktur. (Benim için) O karakteri de hiç sevmezdim.
Okuyorum, açıyım mı ![]()
Sakın ama sakın, biteriz. Sildim.
Açmadım zaten. Okumayan açmasın deyince kitabı okuyorum ya ben espri yaptım öyle ![]()
Mappo resi adamdır. Allah korusun ölürse filan çok üzülürüm. Duiker bu şekilde ölmeyi hiç hakketmedi. Resmen hain olarak bilinerek öldü.
Bugün hemen 3. kitabı sipariş ettim. Bakalım o nasıl. Bu arada bugün internete biraz araştırma yaptım. Gördüğüm kadarıyla House Of Chain, Midnight Tides ve Boundhunter, Deadhouse Gates’ten daha fazla seviliyor. Bunu görünce şaşırdım. Internete Deadhouse Gates’i overrated olarak gören bayağı bir kesim var. Beklemiyordum böyle bir şey. Malazan gerçekten çok bölücü bir seri. Okuduğum hiçbir seriye benzemiyor.
İlk 6 kitap için naçizane yorumum;
Chain of Dogs’dan dolayı 2 en güzel demiştim ama kararım değişti.
3=6>2>5=4>1.
House of Chains çok güzel kitap ama sakinliği ve setup kitabı olması nedeniyle geride kalıyor. 1 en kötüsü ama o bile bence çok güzel.
Hocam, dereyi görmeden paçayı sıvama. Bu tüm seri için geçerli ![]()
Bir de internetteq bu seri ile ilgili araştırma yapma, feci spoiler yersin. Ben 1 tane yedim ve çok üzmedi Allah’tan ![]()
Öncellikle ne yazık ki alıntıladığınız yeri silmenizi rica etmek zorundayım
Alıntılayıca blur ortadan kalkıyor ve spoiler herkes tarafından okunabilir oluyor ![]()
Spoiler yerim korkusu ile illustrasyon çalışmalarına bile bakmıyorum. Baktığim Reditt sayfalarını da özenle seçtim. Özellikle “No Spoiler” yazanlara baktım.