Malazan Book of the Fallen

Bu spoiler değil, hafif bir insight :slight_smile: ben spotifyda yedim spoiler…

2 Beğeni

Burada spoiler var. Alıntı yaptığın yer spoiler etiketi dışında dışı kalmış. Onu spoiler a al demek istiyor.

3 Beğeni

Dostum Duiker ile yazdığım yer spoilerın dışında kalmış. Çok büyük spoiler.

Not: Malazan 3 ciltsiz baskının kalitesi nasıl? İnternette kitap elimde dağıldı gibi yorumlar gördüm. Eğer öyleyse siparişi iptal edip ciltliye geçeyim. Okuyan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

1 Beğeni

Bende bir tek 3.ciltsiz yok ama 1-2 de vasattı ama dağılacağını sanmıyorum.

2 Beğeni

Sözünüze güvenerek siparişi iptal etmiyorum :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Hayatımda dağılan tek kitabım Oathbringer idi. Şansızlık diye bir daha alıp bir daha dağılınca çok sinirlenmiştim. Kitaplar o zaman ucuzdu, iade ile uğraşmamıştım :slight_smile:

3 Beğeni

Brandon Sanderson kitaplarının hepsi Aklıçelen Kitaplar tarafınca basıldığı için böyle bir sıkıntı çok dile geliyor. Şu ana kadar benim elimdeki kitaplarda böyle bir sıkıntı ile karşılaşmasam bile kitapları antik bir tarihi eser edasıyla sakladığım ama cidden her an parçalanabilir gibi gözüküyor. Sayfa düzeni eski basımlarına göre biraz daha düzelmiş bildirmek isterim. :grin: :vulcan_salute:t2:

2 Beğeni

6.kitap bitti. Sonu çok gergin ve bir o kadar güzeldi. Şu ana kadar serinin en oturaklı ve şahane kitabı buydu. Epiklik olarak 2-3 daha öndedir. 4.kitabın şahane setupluğu burada meyvelerini verdi. 7.kitaba geçmeden, 1 aylık aram olacak, umarım özlemeyiz :slight_smile:

6 Beğeni

Bir incelemenizi alırız hocam :roll_eyes:

1 Beğeni

İnceleme;

She half-believed this man [Karsa] could cut a swath through an entire pantheon of gods.

1 Beğeni

2 Beğeni

https://reddit.com/r/Malazan/s/6tE03MU7yO

Bunu buradan biri mi paylaştı diye düşünmüyor değilim :sweat_smile: :rofl:

2 Beğeni

Ben anca 6.kitapta kurtuldum, öyle diyeyim. Serinin dili ağır değil, ingilizcesi zayıf olanlara ingilizcesi ağır. Türkçe çevirisi de çok kötü. Ben 1.kitabı Türkçe okudum, sonra ingilizceye geçtim. Büyük pişmanlığımdır :slight_smile:

2 Beğeni

Benim kastetiğim serinin çok karmaşık ve okuması çok zor olduğu yönündeki yorumlar. Şimdilik her şey anlaşılabilir gidiyor. Ama insanlar 5. kitaptan sonra daha zorlaşıyor diyor. O yüzden kesin emin olamıyorum. Yoksa dili de ağır değil bence.

Malazan fanboyları seriyi çok abartıyorlar. Malazan okusam başka kitaplardan keyif alamasın gibi yorumlar pek doğru değil bence. Ben keyif alarak okuyorum seriyi ve başka seri okusam şu an ondan da keyif alırım. Yukarıdaki yorumları okuyorum millet tanıştığı kız arkadaşlarına bile Malazan anlatıyor :joy: Bence bu kadarı da abartı. Bu tarz yorumlar insanların beklentisini artırıp insanların seriden keyif almasını engelliyor bence.

1 Beğeni

Bu arada dil ağır değil ama takip etmek zorlaşıyor, ben mesela şu sitesiz adım atmıyorum, her bölüm sonu :slight_smile:

2 Beğeni

Buradaki ihtiyaç neden oluyor hocam okuduktan sonra netlesmesi gereken kısımlar mı bulunuyor? Böyle olunca okuduğun kısmın bir de özetini okuyormuş gibi olmuyor mu? Merak ettiğimden soruyorum muhtemelen bende benzer bir şey yapacağım

1 Beğeni

Burada ihtiyaçtan ziyade tercih söz konusu.

Sitede her bölüm için önce özet yer alıyor. Sonra seriyi ilk kez okuyan Amanda yorumluyor, sonra da daha önce okumuş olan Bill yorumluyor. Bu sayede:

1. Bir konuyu anlamadıysan sen mi anlamadım yoksa yazar henüz açıklamadı mı, bu durum netleşiyor kafanda. Böylece takılıp kalmıyorsun.
  2. Senle aynı anda okuyan birinin (Amanda) tepkilerini okuyarak sanki birlikte okuyor gibi güzel bir duygu oluşuyor. Forumdaki etkinlikler gibi bir nevi.
  3. Daha önce okumuş birinin (Bill) yorumları ile de kaçırmış olabileceğin bir sürü detayı fark ediyorsun

Dediğim gibi tercih, bana göre olmazsa olmaz ama bazıları da her şeyi kendi çözmek istiyor.

4 Beğeni

Detaylı açıklama için teşekkürler. Bende ilk seferi eğer anlamadığım kısımlar olursa Amanda ile beraber okurum o halde :pray:
Tercih kısmında da souls oyunlarını ps3 zamanından beri takip ederim oradaki gizemi de kendim keşfetmeyi severek oynadım ama suyunu çıkardıktan sonra geçtiğim bölgelerde kaçırdıklarım var mı diye kontrol ederim yine aynı yaklaşıma benzettim kesinlikle iki tarafı da değerlendirmek lazım :pray:

1 Beğeni

Çok ince detaylar var, kesinlikle kaçabilir, böyle olunca çok iyi oluyor, sadece özeti bile okusan olur. Yorumlarda foreshadowingler var, ama kesinlikle spoiler yok. Okuma kaliten artıyor. Mesela Zaman Çarkı olsa hiç uğraşmazdım.

2 Beğeni

Buraya da ekleyeyim. Belki görmeyen olur.

12 Beğeni