Sonunda çıkarmışlar. Senede 1 kitap gelecek sanırım. Ben fiziki olarak ingilizce kitaplarını almaya başlayacağım. Bunları da alırım ama yarıda bırakırlar mı bilmediğim için en azından uygun buldukça ingilizce olanlar elimde olsun. Gözü karartıp cebelleşirim. :d
Bence yarıda kalması kesin olan bir seriyi herkes umutları kesmiş iken devam ettirmezler bence. Yıllar sürer ama seri tamamlanır bence
Bitecekse sorun değil yıllar sürmesi. Elimde okunacak çok fazla kitap var. Kendi dilimde okumayı tercih ederim doğrusu. Ama yıllar sürse de bitirmezler bence. Belli de olmaz. Peş peşe ekim, kasım, aralık patlatabilirler. :d
Dostlar meseleyi ıskalıyor olabilir misiniz? Bu kitap sene başından beri hazır olan kitap. İşten çıkarılan ekibin zaten halihazırda sıraya koyduğu kitaplar basılıyor şu an. Sonra ne olacağı meçhul zaten aslen.
https://x.com/goktugcanbaba/status/1703729237469933576?s=46&t=NHptrXaHZpHcQ9PnyBxcFg
- kitabın kapağı bu olacak büyük ihtimalle.
Not: Malazan 3’te bitti. Bu sefer sonu 2. kitap kadar etkilemedi. Yine sevdiğim bir sürü karakter seriye girdi. En sevdiğim Hırıltı oldu(adam koskoca tanrıya kedi bıyıklı dedi ya la😂)
Bu kitapta en sevdiğim şey Malazan lorunu genişletmesi oldu. Yıllar önce ZÇ okurken yaşadığım duyguları yaşadım, evrenin büyüklüğü karşısında seriye bir kez daha aşık oldum.
Hayal kırıklığı olan yer ise capusta kuşatması oldu. Daha epik bir şey bekliyordum. Ama son savaş çok epik. Her karakterin ölebileceğini hissetiriyor. Sevmediğim başka şey ise Duiker’in dönmesi oldu. Anladığım kadarıyla Whiskyjack’de bir şekilde geri dönecek. Fantastik eserlerde ölen karakterler geri gelince hafiften sinirleniyorum. Ölüm sekansının etkileyeciliğini alıyor.
Hoşuma gitmeyen bir başka yerde Anaster karakteri oldu. Sanki potansiyeli harcanmış gibi hissetim.
İkinci kitapta en üzüldüğüm karakter mappo’du bu sefer Mhybe oldu. Her ne kadar sona doğru biraz fazla abartığını düşünsemde. Öyküsü acı vericiydi bence.
Uzun lafı kısası ben sevdim kitabı. Ekim ayında 4. kitap çıkıncıa onunla devam edecez seriye. Keşke sonu biraz fazla tahmi edilebilir olmasaydı. Hangi malum karakterin ölüm sahnesi hem önceden belliydi hem de çok ani oldu.
Duiker için
Bilmemekle beraber bence onu bir daha görmeyeceğiz, anlık enstanteneydi.
Umarım öyle olur. Hatta Köprüyakarları bile son kitap hariç göremeyebiliriz.
- Kitap çıkıyor sanırım sonunda.
Aynen ithaki instagram hesabını gördüm az önce, geliyor gibi sonunda ![]()
Yılda 1 kitap politikasıyla 6 yıl sonra seri tamamlanmış oluyor, kalan kitapların çevrileceğini de düşünmüyorum.
Forumdaki tüm bu malazan süreci kitaplaştırılsa malazandan çok satar Bekleyenlerin Kitabı
İlk kitabın çıktığı gün ingilizce öğrenmeye başlasak şu an portekizce bile öğrenmş olurduk. Neyse ki tercihimi başlamamaktan yana kullandım. ilk kitabı hediye edeceğim nefret edilesi bir insan arıyorum xd
Tam yılda 2 kitap basmıyorlar mı diyecektim, bir kontrol edeyim dedim Buzun Anıları Kasım 2022’de çıkmış ![]()
Güncel çıkan kitapları okuyarak seriyi takip eden arkadaşlar Game of Thrones’un sezon aralarının da 1 yıl sürdüğünü düşünerek kendinizi teselli edebilirsiniz ![]()
Gece ciltlisi ön satışa açılır umarım. ![]()
Aslında ilk yıl 3 kitap, sonraki yıl 1 kitap çıkarttıkları için ortalama 2 yapıyor.
Bundan sonra ben 2-2 devam edeceklerini düşünüyorum. Hatta muhtemelen bu yıl da 2 kitap çıkaracaklardı ama depremdi, istifalardı derken teke düştü. Ama bunlar hep varsayım, İthaki de sözler konusunda pek itimat edilecek bir şirket değil. Bekleyip görelim.
Umarım hem ciltli hem karton açılır.
Bu arada ben ön satışa açacaklarını düşünüyordum ama Tüyap Kitap Fuarı sebebiyle direkt satışa açacaklardır.
Valla ucuzken kapalım.
Ben hediye edeceklerimle birlikte topluca alacağım. Umarım geçen yaşadığımız gibi şömizinde ne bileyim sayfalarında hata olmaz. ![]()
Fiyatlar daha belli olmamış mı ya
.

![]()
Ucuz olacağını sanmıyorum. Dün fiyatlara baktım da çok çok iyimser bir tablo çizmişim ![]()
İndirimli satılır. Alır keyfime bakarım.
![]()
%50 yapacaklarını sanmıyorum ama bakalım.