Bu hangi karakter ve bu kitaptan mı
Anomander Rake. Serinin ilk kitabından.
Terbiye yoksunları biz kaç k lık yapacak acaba…
Çok fazla olacağı belli. Hazırlıksız yakalanma.
Serinin özeti. Sanırım daha ilk chapterdan vermiş kral bu bilgiyi bize…
Whiskeyjack to Ganoes
“Every decision you make can change the world. The best life is the one the gods don’t notice. You want to live free, boy, live quietly."
Reaper’s Gale de bitti.
3 > 7 > 5 > 4(Karsa sahneleri) > 2 > 6 > 1 > 4
Çok benzer değiliz ama 8’e aynı anda geçiyoruz, iyi okumalar
Size de. Gerçi ben ara vererek okuyorum, gelecek ay başlarım.
Basılan ilk 4 kitabı aldım, şu an zaman çarkını okuyorum, malazan serisi tamamen basıldığında ona da başlayacağım. Gördüğüm kadarıyla özellikle ilk kitap için içine girmesi zor bir evren, ama sabredilirse altın değerinde bir evren sunuyor deniyor.
Tam anlamıyla öyle. 10 kitabın basılması yıllar alabilir, (basılmayabilir) vakit kaybedilmemeli İngilizce seçeneği var ise, Tor Re-Read kısmıyla beraber muhteşem bir deneyim sunuyor.
Basılmayabilir derken Türkçe çeviri mi basılmayabilir.
Bu ihtimal her zaman var. Geçmişi incelediğimizde neredeyse her seri yarım kalmış. Tek seferde aklıma gelen ZÇ ve Ölüm Kapısı var tamamlanan. Onlarda 2000’lerin ortasında.
Malazan da o durum olmaz bence.
Yarısı çıktı. Diğer yarısını da basarlar ama fiyatları cep yakacak orası kesin
Yarıya geldik. Bundan sonra bırakmazlar diye düşünüyorum. Belli de olmaz tabii, İthaki bu.
Zaman Çarkı gibi uzun uzuuun satmayı planlıyoruz demişti zamanında Bunny. Bu karar devam ediyorsa yılda 2 kitap olarak devam ederler bence.
Bir de şu var, bu kitapların (ilk 5) çevirisi hazır filan deniyordu. Eğer öyle ise, asıl kırılma 6. ciltte olur. 6 gelirse bam bam devam eder.
Ben de eşik noktası 6. kitap diye düşünüyorum. Yeni ekip eski hazırdaki işleri devraldı gibi meseleler vardı ama mutlaka yol alıp kendileri yeni işlere girilmişlerdir çoktan. 6. Kitap ile birlikte yayın politikası daha netleşir bence okurun zihninde.
Kitap iyi satıyor bu arada. Kar marjı tabii ki ilk çıkış yaptığı tarihteki gibi değil ama satıyor. Buna şahitim ben. Hatta insanlar kargo fiyatları o kadar yükseldi ki kargo ücreti vermemek için birkaç ithaki kitabı daha alıp kargoyu bedavaya getirmeye çalışıyor.
Amazon’da durumlar nasıl pek bilmiyorum ama sanki geçenlerde baya bir düşüktü fiyatı ve paylaşmıştım ve kitaplar bitmişti. Alan alıyor. Satmıyor, yarıda keserler gibi bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. Fiyatlar can yakack falan filan diyoruzda millet alıştı bence fiyatlara.
Geçen senelerde yanlış hatırlamıyorsam 6 kitabın çevirisi tamamlanmıştı. Büyük ihtimalle ya tamamen çevirisi bitmiştir ya da bitmesine çok yakındır diye düşünüyorum.
Ben de ilk 6 kitabın çevirisinin hazır olduğunu ,Cihan Bey’in 7.kitap üzerine çalıştığını okumuştum.