Malazan Book of the Fallen

3’ü de mi okumadın :dizzy_face: Bu haftasonu 3’ü, önümüzdeki hafta ise 4’ü bitirmelisin. Kimse olmazsa ikimiz yaparız etkinliği :sweat_smile: Aha @SJack 'i de yakaladım. Olduk mu 3 :joy:

2 Beğeni

Ben 5 için varım. :slight_smile: Halihazırda bir kitap okuyorum ama Malazan’a da başlayacağım yarın.

2 Beğeni

Ben de Dune okuyorum ama ara verir Malazan’a geçerim. Yeter ki etkinlik olsun :slight_smile:

2 Beğeni

Ben hâlâ 4.kitabı okuyorum 15 gün oldu. Diğerleri gibi değil sürüklemiyor. Fakat bu kitap biraz kilit bir yapıda, evrenin dinamiklerine dair bir sürü şeyi de bu kitapla beraber anladım/öğrendim. Bu yüzden atlatma da yapamıyorum.

1 Beğeni

Toll the Hounds da bitti.

3 > 8 > 7 > 5 > 4(Karsa sahneleri) > 2 > 6 > 1 > 4

Anlaşılacağı üzere çok beğendim, o yüzden beğenmediğim kısımları sayacağım:

• Erikson’un çenesi aşırı düşüktü. 8 yaşındaki çocuğa da tanrı felsefesi yaptırma be adam. Karakterin biri at gördü hemen atlarla ilgili felsefe yapmaya başladı. Bundan önceki hiçbir kitapta rahatsız etmemişti ama burada dozu kaçırmış. Şu 1200 sayfayı çok rahat 800’e indirebiliriz.

• Nimander, Clip ve o ekibin başından geçen tüm olaylar. Yancıların adlarını hatırlamıyorum bile, şirinler gibi geziyorlar. Biri şakacı, biri atarlı, biri şirine vs.

• Seerdomin ve Salind sahneleri de fazla uzamış. 1000 sayfa boyunca birbirini izlediler.

4 Beğeni
  1. Kitap bence serinin yapısını oluşturan bir kitap, aksiyon kısıtlı ama ilerisi için çok önemli olaylar oluyor. Ben çok beğenmeme rağmen yapısı gereği muhtemelen 1.kitap ile beraber sonda olacak. (Denilene göre bir de 9.kitap)

Bu arada, bence, bu seride atlanacak kadar sıkıcı hiçbir kısım yok. En zorlandığım kısım 5.kitap ilk 80 sayfa idi. (Prologue hariç)

4 Beğeni

Amazon’la görüştüm kart olayını. Özür dileyerek değişim yapalım dediler. Sonra sistemlerinde bir hata olduğu için “İlk gönderdiğimiz kitap sizde kalsın. Bir tane daha gönderelim.” dediler. Fakat yine kartsız geldi. :frowning:

2 Beğeni

Kara mizah diyeceğim ama…

1 Beğeni

Amazon’a iade ettim kitabı. Sonra ilknokta.com’dan sipariş verdim. Siparişten önce kendilerine mail attım kitaplardan kart çıkıp çıkmadığına dair. Beşinci kitapta bazen çıkmıyor olduğunu ama diğer kitaplarda çıktığını söylediler. Sipariş notuna hiçbir kitaptaki kart ve haritayı unutmamalarını yazdım. Bugün siparişim geldi. Bütün kitapları ayrı ayrı poşetlemişler. Tüm kitaplardan kart çıktı. Ayrıca ikinci kitaptan kuşe kağıda basılı harita çıktı. 10 kitabın da Türkçe basımı çıkınca okuyacağım seriyi inşallah.

5 Beğeni

Çok hızlı bitirmişsin, ben 400’e gelebildim anca. Ama diğer kitaplardaki gibi başta zorlanmadım. Güzel akıyor. Durav, Endest, Traveller karakterlerini sevdim. Seerdomin nötr. Nimander acayip sıkıyor :))

2 Beğeni

İlk kitabın ilk 200 sayfasını yani ilk kısmını bitirdim. Beklediğimden çok üstünde hoşuma gitti hatta aklıma 10 kitapta neler olabilir ki diye derin derin düşündüm. Her bölüm için re read yaparak telefona not aldim. Şimdilik harika gidiyor.

4 Beğeni

İlk kitabı sevdiysen gerisi gelir hocam :slightly_smiling_face: İlk kitapla ben ne oluyoruz demiştim, direkt olayın içine giriliyor :sweat_smile:

4 Beğeni

Yani tam olaylara direk bizi sokuyor ama çok kafa da karışmıyor açıkçası. S tier fantastik serileri okuyanlar türü seviyorsa çok takılmalar bence. Hatta eser neredeyse tam istediğim gibi yazılmış. İçinde aşk yok, vıcık vıcık duygusallık yok. Taş gibi gediğine oturuyor her olay. Yarin bayram için erkenden köye gidip inzivaya çekileceğim orada daha hızlı okurum nasipse.
Aklıma zaman çarkına başladığım gün geldi. Hey gidi…

5 Beğeni

Aboo boşa özet çıkartmışim, ilk mesajda slayt hali varmış. Telefondan bakıyorum da acaba tüm kitap var mi slaytta. Çok ilerlemedim spoiler çıkmasın diye. Ona göre özet yapmayayım. Zaman kaybettiriyor. Ayrıca sadece ilk kitabın mi böyle slayti var?

1 Beğeni

İkinci kitabın da vardı galiba, okuma etkinliği sayfasının ilk mesajında duruyor olabilirler.

1 Beğeni

Romence kapaklar bayağı ilginç.

6 Beğeni

Haritayı çerçevelettim :slightly_smiling_face:

17 Beğeni

Yanına bir de Yüzüklerin Efendisi yakışır.

1 Beğeni

Haritalı olan bulursam onu da alacağım bir ara :slight_smile: Kiminin içini yırtıp alıyorlar sanırım, jelatini yırtık oluyor. Haritasız çıkmıştı benim mesela :sweat_smile:

1 Beğeni

Bunu ben de yaptırmayı düşünüyordum. Çok güzel olmuş

1 Beğeni