Bunu ben de yaptırmayı düşünüyordum. Çok güzel olmuş
Teşekkür ederim. Bence yaptır hocam. Güzel oldu, odanın havasını değiştirdi.
Başlamaktan hep korktuğum bir seriydi ama korkunun ecele faydası yok İlk kitabın 100 sayfasını bitirdim, şimdilik iyi gidiyor bakalım.
Dust of Dreams okuyorum. Yarısında kadar geldim, açık ara en tek sevdiğim kısımlar Khundryl, Perish, Balkando olayları oldu. Kitap o kadar akmıyor ki seri boyunca ikinci kez gördüğümüz karakterlerin ilk kez gördüğümüz karakterlerle etkileşimi kitabın en heyecanlı yerleri. Bonehunters ekibinden de illallah ettim artık. Tamam anladık Bottle sıçanlarla röntgencilik yapıyor, Helian içiyor, Stormynin de kırmızı sakalı var, geri kalan 670 tane random askeri unuttum bile. Her şeyi Pores’un gözünden anlatın da bari gülelim.
Not: Başlangıçtaki birkaç Tehol&Bugg sahnesi hariç tabi.
Zaten seriyi bitirenlere göre açık ara serinin en berbat kitabıymış, diren:))
Benim çok hoşuma gitmişti ya. Sonu biraz meh, alışageldiğimiz Malazan sonu gibi değil ama bir kitabın introspection ağırlıklı olması da hoşuma gitmişti benim çokça. Bonehunter tayfasına kanım ısınmıştı benim, sevmeyeni sarmayabilir
Zaten sonu cliffhanger sanırım çünkü aslen kitap crippled god olmalıymış, sonra 2’ye bölünmüş. Ama çok gereksiz yeni karakterler ve bölgeler varmış. Seriyle ilgili tek endişem her kitap kendince çok iyi sonuçlanmasına rağmen, serinin güzel şekilde bağlanmayacağı korkusu. Sonu kötü seri tüm güzelliği alıp götürebilir.
Öyle bir şey yok, takma kafanı bunlara. Trust me and read.
İlk kitabı bitirmek üzereyim baya sardı beni, ikinci kitabı da sipariş ettim.
Sonunda 9 bitti, en azından finali iyiydi. Sıralamam biraz değişti, 1. kitap gözüme daha iyi görünmeye başladı.
3 > 8 > 7 > 5 > 4(Karsa) > 2 > 1 > 6 > 9 > 4
Bugün itibari ile 8’i bitirdim. Yeni değerlendirme sonucu.
6>8=3>7>2>5>4>1
Kitapları sonlarının epikliği ile değerlendirecek olursak
3=8>6=2>7>5>1>4
Broken Bindings mock-ups.
Ön
Arka
Şömizsiz
Kenarlar
Birinci kitap son sayfa
İkinci kitap son sayfa
Üçüncü kitap son sayfa
Takip ediyorduk bu görseller her geldiğinde ama, sonlara doğru kaçırdıklarımız olmuş 2. kitap endpaper da baya efso.
Alasım var ama bilemedim. Gümrük filan da çıkabilir. Gerçi EU üyesi ülkeler için gümrüğe takılmasın diye 1-2 ayrı 3 ayrı sipariş imkanı getirmişler. Ama bu sefer de kargo ücreti ikiye çıkıyor. O yüzden kararsız kaldım. Fiyatlar şöyle:
Tek parça: 150 Euro
İki parça: 100 Euro + 50 Euro
Bir ara kitaba gümrük vergisi yoktu sanki, son durum ne acaba? Ulan zaten kitaba gümrük vergisi mi verilir Allahsızlar.
Kitapta yok diye biliyorum, üstünkörü google da yok diyor. Benim de içim gitti ama çok pahalı.
Ticaret Bakanlığı’na göre vergi yok.
1.Soru: Posta/hızlı kargo eşyası için muafiyetin kapsamı nedir?
Cevap:. Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 150 Avro’yu geçmeyen kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayına muafiyet tanınmaktadır.
2.Soru: Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya nedir?
Cevap: Her bir sevkiyat için kıymeti 150 Avro’yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları, eşyanın
Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %20,
- Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %30,
- Kitap veya benzeri basılı yayın için %0,
- 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara ilave %20,
oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilir.
Söz konusu eşyanın,
- Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
- Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
- Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,
gerekmektedir.
Öffff. Çok iyiymiş, özellikle çizimlere bayıldım ama çok pahalı.
@Vordue biz Özer ile cama ekmek banmaya devam
Maalesef alıyorum
Al hocam, fotoğraf eklediğinde tablet ekranına ekmek bandırcam.