4.Kitabın yarısına geldim, kitap tam yükselirken araya anlamsız bölümler giriyor ve bu durum okuma hevesimi kırıyor. İlk 230 sayfa yağ gibi aktı Karsa ’ yı okumak çok keyif verdi. Keşke 4. kitap sadece karsa’ ya ayrılsaymış.
Kilometrelerce öteden elinizi sıkıyorum hocam. 4. kitabı okuyalı birkaç ay oldu, aklımda sadece Karsa sahneleri kaldı desem yeridir.
Merhabalar ben bu kitap hakkında rçok şey duydum acaba başlasam kitap bana çok ağır gelir mi ? Şuanda zaman çarkı okumadım sadece fırtınaışığı serisinin 2 kitabını kralkatili güncesini locke la mora yalanlarını vs okudum ağır gelir mi alıp okusam yoksa zaman çarkından devam edip buraya sonra mı başlasam
Serinin daha yarısı basıldı, sonraya bırak.
Son kitap spoiler. Ulan ne yakalamışım he.
9.kitap 1000. Sayfadayım. Beklentimin çok üstünde bir kitap, çok sıkıcı kısımları var ama özellikle Barghast kısımları şok edici. Fiddler baba sen nasıl bir mevzusun ya…
Acısıyla tatlısıyla, inişleriyle çıkışlarıyla serinin sonuna gelmiş bulunuyorum. Kitabın son çeyreği kesinlikle tüm seriyi gözümde bir seviye yükseltti.
Hem sayfa sayısı hem de okuma sürem açısından okuduğum en uzun seri oldu. Zaten bir daha da bu kadar uzununa girişeceğimi sanmıyorum. Evrendeki diğer kitapları es geçiyorum, Erikson’un yeni serisi tamamlanınca ona bakarım yeter.
Edit: Son sıralamam 10 > 3 > 8 > 7 > 5 > 4(Karsa) > 2 > 1 > 9 > 6 > 4
- Kitabı bir ben sevdim herhalde ya. Karsanın olmadığı bölümlerde bence Kemancı reis boşluğu doldurdu.
Hayırlısı olsun hocam, biz 1-2 seneye anca yakalarız çevirileri beklerken .
Bugün itibari ile 9’u bitirdim. Güncel sıralamam;
6>3=8>7>2>9>5>4>1
Ben de kendi sıralamamı yazayım madem. 5 henüz bitmedi ama 4=3>5>2>1
Beşinci kitabın 620. sayfasındayım ve okuduğum her kelimeden keyif alarak ilerliyorum.
Bu kitapta yazarın karakter yaratma ve geliştirme becerisine bir kez daha -ve daha fazla- hayran kaldım.
Şu haliyle, kitap benim için fantastik edebiyatın en üst noktasını ifade ediyor.
Geceyarısı Gelgitleri’ni bitirdim. Kitap, ilk sayfasından son sayfasına kadar oldukça kararlı ve bir o kadar da keyifli bir okuma hissi verdi.
Fantastik evrenlerde büyü ile ilgili şeyleri görmeyi çok seven birisi olarak kitaptaki büyü savaşı kısımlarını okurken mest oldum. Aynı şekilde dövüş sahneleri de ustalıkla yazıya aktarılmıştı.
Değinmediğim ama belki yüzlerce farklı özelliğiyle beni kendisine hayran bırakan Geceyarısı Gelgitleri’ne 10/10 puan veriyorum.
Aklıma sonradan gelen bir eleştiri: Bölüm başlarındaki şiirler, anlamsız, okuması zor ve gereksiz gibi gözüküyor. Şiir çevirmenin zorluğu ve çevirmenin üslubu göz önüne alındığında anlayışla karşılıyorum. Ancak, kontrol ettiğimde -yetersiz İngilizce bilgime rağmen- şiirlerin orijinal hallerinin çeviri hallerinden daha anlaşılır olduklarını fark ettim.
Hocam sen bu seriyi İngilizce okuyabilseydin, emin ol aldığın keyif en az iki kat fazla olurdu. Yine de, buna da şükür demek lazım belki de.
Dediklerinizin o kadar farkındayım ki şu anda bir yanda Google translate açıkken The Bonehunters okumaya çalışıyorum.
Biraz nostalji yapıp Cry Me a River dinleyeyim dedim. Yorumlara birisi sözleri paylaşmış.
You were my sun
You were my earth
But you didn’t know all the ways I loved you, no
So you took a chance
And made other plans
But I bet you didn’t think that they would come crashing down, no
You don’t have to say, what you did
I already know, I found out from him
Now there’s just no chance
For you and me
There’ll never be
And don’t it make you sad about it?
You told me you love me
Why did you leave me all alone?
Now you tell me you need me
When you call me on the phone
Girl, I refuse
You must have me confused with some other guy
The bridges were burned
Now it’s your turn, to cry
Aklıma hemen burası geldi. Serbest çağrışım sanırım.
Erikson Facebook unda paylaşmış, Facebook um olmadığı için ve bakmaya çalıştığımda sürekli oturum aç uyarısı verdirdiği için başka bir detay var mı yok mu göremedim.
Şu an için Bauchelain ve Korbal Broach ın başından geçen yeni bir hikayenin geleceği haricinde bir detay yok sanırım . Novellaymış.
Birileri kızacak demiş. Heralde başka kitaplar beklenmesine rağmen bu seriye döndüğü için böyle düşünüyor. Bana fark etmez, yazsın da isterse yemek tarifi yazsın.
Ayrıca, bu kısa hikayeler çok eğlenceli. O karanlık atmosferden az biraz nefes almak ama yine de o dünyada kalmak için birebirler.