Malazan Book of the Fallen

3 Beğeni

Şu seriyi ingilizce okumak kitap okuma kariyerimin en doğru kararıydı.

Yorumlarında sadece kapağı için alanları gördükçe sinirim zıpladı. Birisi şey yazmış ciltli alınca şömizi atarız demiş. Gerçekten sadece dışı için alanları gördükçe kitap okuduklarından şüphe etmeye başlıyorum sadece gösteriş peşindeler.

2 Beğeni

Ben de sizin yazdıklarınızdan ötürü ingilizce toplamıştım seriyi ama okumaya yeltenemedim bile. Kaldılar öyle. :d

1 Beğeni

Valla ben Türkçesini anlamakta çok zorluk çekiyorum, İngilizce denesem aman aman aman…

1 Beğeni

Kitaplar içerikleri kadar görsel yönleriyle de tüketiliyor. Kitaplıkta dekoratif olarak nasıl görünüyorun hesabı da yapılır. Ben mesela kırmızı renkli edisyonu olan kitabı tercih ederim. Hoşuma gidiyor ve de kime ne? Sadece dışı için alan kısım zaten çok azdır, muhtemelen yaşları da küçüktür. Ama bırakın alsınlar, bırakın kitap edinsinler. Bugün olmazsa yarın okurlar ne olacak ki!

3 Beğeni

Kapaktaki Muad’dib mi Can. :blush:

1 Beğeni

Kitapları bir nesne/obje olarak da seviyoruz. :slight_smile:

2 Beğeni

Neden sinirleniyorsunuz ki? İsterse soba tutuşturmak için alır bunu da ifade eder, kime ne :smile:

Ingilizce okuyun demeye çalışıyorsunuzda 10k+ sayfası olan anlaması zor bir seriyi yabancı dilde okumak şahsen benim harcım değil. Demek istediğim yabancı dil ile ana dil arasında okuma hız farkı. Ingilizce okuyanlara helal olsun da benim öyle 2x harcayacak vaktim yok :laughing: varsın kemik paçacılar desinler :rofl:

8 Beğeni

https://www.instagram.com/p/DCoKS8JNBjU/?igsh=MW1mc2Z5Mjk2bHVubQ==

Ciltsiz : 420
Ciltli : 550

diyecek bir şey yok…
ilki Ocak 2022, altıncı kitap Kasım 2024

1 Beğeni

Ucuzken ikinci kitabını almadığıma hala çok pişmanım. İlk çıktığında 200 tlye yaklaşan bi fiyatı vardı sanırım ciltlisinin

1. kitabın daha ilk sayfalarında iki tane imla hatası ile karşılaştım. Editoryal süreç biraz baştan savma yapılmış diye düşündürdü bu durum ama kitabın ilerleyen bölümlerinde umarım daha az hata ile karşılaşırım.
3 Beğeni

Şöyle bir şeye denk geldim ayrıca. Daha önceki 5 kitapta tek bir hataya bile denk geldiğimi hatırlamıyorum. Bütün hatalar bu kitaba mı saklanmış acaba :d

2 Beğeni

Gözlerim neler görüyor. Tüm kitap böyle değildir umarım. :frowning:

İthaki X son paylaşımında çok büyük spoiler vermiş. 5.kitabi okumadım ve artik muhtemel sonu öğrendim. Helal olsun maşallah böyle admine.

Hocam, 5.kitapla ilgili hiçbir spoiler yok. 4.kitap demek istediysen evet ama o da ingilizce kapağın arkasının çevirisi.

1 Beğeni

O zaman okuduğum kitap için spoiler yedim. :confused:

1-3-8 / 2-4-6 / 9-10 birbiriyle bağlantılı, 5 ise 4’te biraz gördüğümüz bir karakterin hikayesi ve tüm kritik olayların geçeceği kıtayla alakalı. Benim en sevdiğim kitap 6 idi ama yediğin spoilerın hikayeyi bozma yüzdesi 1 falan. Üzülme ondan.

1 Beğeni