Malazan Book of the Fallen

Umarım :slight_smile: ilk kitap bayağı vasatmış gibi gördüm ama dayanırsam güzel bir seri. Tabi ki ana seri havası veremez ama olsun.

1 Beğeni

Kharkanas serisi 3.kitap mayısta editöre teslim ediliyormuş. Witness serisi 2. Ve 3.kitap ise bu sene çıkıyor. Malazan’da sona hiç olmadığımız kadar yakınız… :))

5 Beğeni

Kafası biraz rahatlarsa belki bu kez bilim kurgu yazar. :slight_smile:

2 Beğeni

Witness serisi kaç kitap olarak planlanmıştı?ayrıca I.C.E’un PA serisinin yeni kitabı hakkında bir gelişme var mı? Bu gidişle bende seriyi İngilizce okuyacağım öyle gözüküyor, Malazan’ın daha ana serisini bitiremedim, Malazan 7 yi de uzun zamandır bekler olduk😅 Bu aralar BS dan gidiyoruz, evreni de hoşuma gitti keyif veriyor yani, Sissoylu era 1 in son kitabındayım, bitsin Malazan evrenine tekrar dalasım var xD

3 Beğeni

Witness önce 3 kitap olarak planlanmış ama o kadar uzun olmuş ki 2.kitap 2 ve 3 olarak piyasaya sürülecekmiş. 4.kitap son olacak. PA kitabını bitirmek üzereymiş bence o da seneye çıkar.

Ben de FI bitirdim Wind and Truth ile sonra Night of Knives okuyacaktım ama Sissoylu rereade girdim. Sonra da tüm yan kitapları okurum gibi.

Malazan 7 hala çıkmadı mı ya :slight_smile: Son kitap ne zaman çıkmıştı?

@isos81 inşallah valla ya…

3 Beğeni
  • Maalesef daha henüz çıkamadı😔son çıkan kitap olan Kemikavcılar 2024 Kasım ayının son haftasında çıkmıştı, o gün bugündür Malazan 7 bekliyoruz…
  • Yan serilerin her biri birbirinden değerli, bu evren elbet birgün kapanacaktı, o da bu son gelecek kitaplar ile olacak sanırım, bilgilendirme için size teşekkür ederim. Malazan’ın ilerleyen yan hikayelerinde yorumunuz ve incelemeniz olursa merakla bekliyor olacağım😊
1 Beğeni

SE resmi Facebook hesabında yaptığı son gönderide az çok önemli şu haberleri paylaştı:

• İlki yazarın Kharkanas serisinin üçüncü romanı olan “Walk in Shadow”u yazmaya devam ettiğini ve eserin biraz yavaş da olsa iyi gitmekte (ilerlemekte) olduğunu, anlatılacak çok hikayenin olacağına yer verdi (sanırım kalın bir kitap daha geliyor :sweat_smile:). Gerçekçi olmak gerekirse diye de bu yıl sonbaharda, kesinlikle Noel’den önce tamamlamayı umduğunu dile getirip, en azından planının bu olduğunu belirtmiş oldu.
  • İkinci haber ise biraz farklı. Broken Binding MBotF serisinin ilk üç romanını yayınlamıştı ve serinin diğer kitapları için bu özel baskılar daha çıkmamıştı. Yazara bu konuda iyi iş çıkardıklarını ve yakında geri kalan yedi kitabında çıkacağı söylendi (resmi olarak).
2 Beğeni

6.kitap konusundaki tepkilerimde abartılı mıyım ? Okumamış olanlar tıklamasın.

Neden 37. defa Kalam’ın birilerine arkadan bıçak saplamasını okuduğumu biri etraflıca anlatabilir mi ? Çeviri zaten kelimeleri, çekim eklerini yutmasıyla, karakterleri karıştırmasıyla ayrı bir garabet ama sanrım yazara güvenimi zedeleyen başlıca olay gerçekleşti.
Malaz Kent kısımları bir faciaydı. Birkaç pejmürde asalığı doğrayan T’iann Imass sahiden şöyle bir kitabı noktalayacak bir sahne mi ?
Kitabı bitiremedim, 24. bölümdeyim. Hararetimi atmamışken aklımdan geçenleri, serzenişlerimi yazayım dedim.
Artık Erikson’un ‘‘daha büyükleri gelecek’’ edasıyla Yahşi Batı’daki çatlak mahpusa bağlamasını çekemeyeceğim. ‘‘Anti-climax’’, '‘anti-climax’. Her kitaba ‘anti-climax’ notası vurursan yalnızca okuyucuyu yıldırırsın. Koskoca kitabın sonu iki üç çapulcuyla daracık bir alanda kapışan üç-beş mangayla bitti. Seleflerinden farklı bir yapısı yok ama o kitaplarda zirveler zirveydi. Hatta bir kıyameti müjdeleyip saniyelerle karara bağlanan düelloyla bir yandan afallatıcı bir yandan durgun sonuyla Zincirler Hanesi’nin yanında Kemikavcılar amatör kalmış.
Mızıkçılık yapmazdım ama yazar ‘‘sondan önemlisi yolculuk’’ temasını da kurmuyor. Beş yüz sayfa boyunca üç kıta katettiler, okyanusları aştılar. Biteviye bir ‘‘kavuşum’’ vurgusu yapılıyor. Ne yazık ki kavuşamıyoruz. Icarium, Karsa Orlong, Trull, Rhulad, Imasslar, Rake, Sakat Tanrı yetişin. 24. ve bitiş bölümleri kaldı. Icarium ayı yörüngesinden koparıp yere çalmadığı müddetçe içim rahatlamaz.
Zorunlu bir ara girecek. İyi ki giriyor. O sırada ağzımdaki ekşi tat kaybolur. Bazı noktalara yanıyorum. Kemancı’nın şu telleri ağlatırken, iyilik yapan bir Tanrı istiyorum vaveylası bıkkınlıktan dolayı çarpamadı.
Özetle herhalde Malazan yakalamak istediğimi veremeyecek ya da sadece bir tükeniştir. Arka arkaya üç Malazan kitabını okumanın yorgunluğudur.

3 Beğeni

Ben daha yeni başladım kitaba da acayip tahrik etti koskoca paragraf. :smiley:

1 Beğeni

Wickanlar şehirde soykırıma uğruyor. Amma son anda takıştırılmış bir hikaye gibi hissettiriyor. Mesajımızı aldık Erikson. Komşularım göçmenleri karalama, ‘‘dehumanize’’ etme eylemlerine katılmayacağım Erikson, sözüm söz. Keşke kamu spotu gibi kafamıza dikilmeseydin. Daha memnun olurduk. Soğuyamıyorum. Belli ki epey kapılmışım dünyana Erikson yoksa böylesine hayal kırıklığı yaşamazdım. İllaki sebep vardır. Laseen’in yaptıklarına pek anlam veremedim. Ne mümkün herkes sır küpü kesilmişken. Kesin tanrılarla anlaşmıştır ya da tanrıların savaşına daha otoriter ve hakikati bile eline geçirmiş bir imparatorlukla girmek istiyordur. Bekle de açıklansın. 3 kitap sonra Bir tanrı perdeyi çeker. Hınzırca kıkırdar, diriltilmiş Kalam sırtından şişler. Malazan böylece biter.
Yghatan’ı mumla aradım. Tekrardan yakacaktım ki hatıraları geri getirsin. Ne güzeldi tünellerden sürüne sürüne gitmeler her üyesinin kişiliğiyle damga vurduğu, hülyalara kapılmaları, Corabb’ın dönüşümü. Bir aksaklık olmalı. Malazan alimleri probleme ışık tutacak bir bilgi var mı? Sanki yazar isteksiz bir şekilde klavye karşısına oturmuş. İnanılır gibi değil.

2 Beğeni

Büyük beklentiler büyük hayal kırıklığı yaşatır. Serinin gizemi de oldukça etkili bence.

Buraya da kahkahayı bastım desem yeridir. :joy:

Bu kısımlar benim de severek ve soluksuz okuduğum yerlerdi.

Kendi açımdan diğer kitapları bekleyip görelim diyorum ben. :slight_smile: Umudunuzu kaybetmeyin. Zaten çok sevdiğinizden kaybetmeyeceksiniz gibi görünüyor.

2 Beğeni

RAFO hocam, aksiyona doyacağınız ve hızı bir an olsun hiç durmayacak bir kitap sizi bekliyor, Son Y’ghatan Kuşatması ve Malaz Kent’ten kaçış gibi birtakım epik olaylar mevcut, sonu ise serideki birçok parçayı güzel bağlıyor diyebilirim. Altı kitap içerisinde görece en beğendiğim kitap oldu, bakalım siz ne düşüneceksiniz🤔

1 Beğeni

Malazan 6.kitap, 2.bölümdeki kotilyon ve 3 ejderha buluşması yapay zeka ile görselleştirildi.
Forumda bunun için bir sayfa var mı çok eğlenceli bu iş. Acayip keyif aldım.

1 Beğeni

Gölge Zincirlerine bağlı bir Eleint (Ampelas, Kalse veya Eloth)

Otataral Adası’ndaki Heboric Hayalet Eller
Ganoes Paran ve ölüler
Sinn Y’ghatan’da

• Noah Bradley’nin çizmiş olduğu Kemikavcılar’a özel Subterranean Press versiyonu sanat eserleri…
2 Beğeni

Benim bildiğim yok ve yapay zeka harika bir iş çıkartmış, çok güzel gözüküyorlar, dahası olursa tadından yenmez🤭

1 Beğeni

Gereksiz bir suikastçı bolluğu var. Neyse ki birçoğu hikayeden postalandı. Erikson çocukluk kahramanların olabilirler ama tekrara binince albenisini yitiriyor. İlk seferinde soluk kesiyordu ama gitgide birbirini yankılayan, esneten benzerlerine evrildi. Kesinlikle seri 2. ve 3. kitaptaki destansı ve büyüleyici niteliklerini yakalayamadı. 5.kitap suikastçılardan ari olması sayesinde başından sonuna oturaklı bir okuma keyfi vermişti. Galiba başat sorun suikastçılar ve Erikson’un hikaye arklarına yedirmeden duramaması. Biri mani olsun ve teskin etsin ileriki kitaplarda biraz duruluyor mu ? Artık başa baş ve göğüs göğüse ikili mücadeleler lazım. Nerede devasa orduların çarpışması, taktikler, stratejiler. İki denk ordu ne zamandır kapışmıyor ? 24.bölümü okuduktan sonra nasıl hayıflanmayasın ki ? Maalesef, öncelikle 200 sayfa merceğini kelimenin tam anlamıyla çamurda, hendeklerde, dumanda, tozda, varoşlarda emsali olan kovalamacaya dayıyorsun.
3.kitabı bitirip kapağını kaparken herhalde Zaman Çarkı’nı unutturacak bir eserle karşı karşıyayım, -oldukça olgun, temelleri sağlam atılmış bir evrenin sadece ufacık bir parçasına 'tanık oluyorum- dedirtmişti fakat yazar üçlemeyi takiben bambaşka yönlere kaydı gitti. Düşünmeden edemiyorum, neden hep bir okuyucu yanıltma kaygısı, mevcut olmayan bir epikliğe çağrı var. Gökten meteor yağıyor, Paran iki kelam ediyor. Bir anda etkisizleşiyorlar. Epiklik arayışım beklentiden güç almıyor ve birilerinin dünyaları yıkması da değil.Zaman Çarkı’nda bir karakter dağın başında bulutlara öfkeini kusarken dört dönüyordum. Gece yarısı Gelgitleri’nde Rhulad ve Brys’in, Ceda ve Monnag’ın koz paylaşması şu kitabın hakkından kolaylıkla gelir veya ağızdan çıkan bir kelime Brood’un çekiçiyle toprağı çatlatması, Ay tohumunun uçan yaratıkları, Chain Che’meller nereye gittiler ? Malaz Kent’teki çatışma reva mı ?Hatta kapılar ardında dönen dalavereleri bile ilgiyle takip ediyordum ama her komplonun sonu Kalam’ın kılıçlarıyla, Tez Ben’in büyüleriyle başarısızlığa mahkumsa ne diye derinlerine ineyim ya da yoktan var olan bir ilk çağ öncesi mağara kadınının dokunuşuyla yere serilecek bir Icarium olacaksa güç dengelerini nasıl aklımda bir anlama kavuşturayım ?
Yghatan bölümleri ve manganın kendi halinde birbirine takılması, sataşması gayet yerindeydi ve kitabın parlayan noktalarıydı ama kurtaramadı. Çoğu insanın serideki gözde kitabı olarak Kemikavcıları üst sıralara koyması veya övgüyle bahsetmesi kuşkulandırdı. Fikrimce şu ana kadarki en zayıf halkaydı ama sebep onarılabilir. Suikastçıları hikayeden tamamıyla defetmek.
Ayrıca insan karakterler bilhassa büyük '‘agency’'leri olan karakterler bayağı iç bayıcı ( Kemancı sen de dahilsin) Tipleme olduklarında göze batmıyorlar.
Düzeltiden sorumlu çalışanlar az kahve için de gözünüzü çok ekranda tutun. Fazlaca eleştiri gelmiş ama sağır sultan bile duysun. Masraflı bir işin sorumluluğu üzerinize yüklenmiş. Telif alınmış. Hedef kitle bir elin parmağı kadar. Şu baştan savma sonuç okuyucuları pes ettirir. Hali hazırdaki müşterileri de kaçıracaksınız. Bari şu demirbaşlarınıza gereken ihtimamı gösterin.
Ay Bahçeleri 7/10
Ölühane Kapıları 10/10
Buzun Anıları 10/10
Zincirler Hanesi 8/10
Gece Yarısı Gelgitleri 9/10
Kemikavcılar 7/10

Sizin sıralamalarınız nasıl oluştu ?

1 Beğeni

Hocam tabii ki her kitap herkese hitap etmez, 6. kitap çoğu Malazan fanının ilk 3’ünde olsa da sizi açmamış olabilir. Ama açıkçası probleminizi tam olarak anladığımdan emin değilim. Problemleriniz sanırım özetle şöyle:

• Suikastçı dövüşlerinin var olması. Ve yahut sizce çok olması.

• Her zaman epik şeyler olmaması.

• Epiklik beklentisi yaratıldığında bazen epiklik verilmemesi.

• Güç ölçütünün skaler olmaması.

• Her gizemin çabuk açıklanmaması.

• 10 Kitaplık serinin hikayesinin 6. kitapta bağlanmaması? Yahut beklediğiniz hızda bağlanmaması? Tam anlayamadım.

• Bazı karakterlerin yorgun olması? Fiddler ile probleminizi hiç anlamadım bence :sweat_smile:

• Yazarın bazen mesaj vermesi?

Ne yazık ki bunların bir çoğu serinin fanları tarafından serinin güçlü yanları sayılan özellikler. Serinin buraya kadar olan kısmını beğendiğinizi anlıyorum. O halde bunlardan şikayetçi olmanızı pek açıklayamadım. Belki de gerçekten yorulmuşsunuzdur hocam :sweat_smile: Dark souls oyunları da arka arkaya çok fazla oynarsanız yıldırıyor insanı hahah.

Ya da ben yanlış anladım probleminizi. :thinking:

2 Beğeni

Kısacası kitap dağınıktı. Zaten sonuna gelindiğinde tamamına yakını sonraki kitaplara aktarılıyor. 5.kitap dümdüz, yalın iki cephenin görkemli bir “kavuşum"uydu. Ilkelin ve modernin temsilleri. Erikson 6.kitabi baslangicta iki ayrı kitap olarak düşünmüş fakat tek bir kitapta toplamak zorunda kalmışlar. Şimdi arkada yatan sebepler açığa çıktıkça neden hazzetmedigim belli oluyor. Kimin ne haltlar yediği belirsiz, Orlongun bir hedefi yok. Amaçsızca dolaşıp duruyor. Hala gizli planlar anlaşılmıyor ve hepten kentte yaşanan iki üç sokak dövüşüne kayıtsız kalınıyor. Ne olursa olsun suikastçılar tempo düşürüyor. Kesinkes gitmeliler.
Sorun daima epik olmasıydı. Her yandan bir olay patlak veriyor ama büyüklüğünü anlayamıyoruz. Göktaşı niye yağdı, eller nedir, heboric sahiden ne sayikliyor? Bir kenara bıraktık, yazar 300 sayfa arka sokaklarda üç kişinin kaçışını anlatıyor. Daha kısa tutulabilirdi. Kasıtlı bir tercih yapılmış ve memnun değilim. Malaz Kentte kitabi bitirecekmis ve fikir kıtlığı çekmiş hissiyatı aldım. Ne yapsınlar? Hadi sokak sokak kacsinlar. Tek başına hiç kuvvetli bir kitap değil.
Kemancı içlerinden en ilginci Edurlarin yanında soluk kalmasına kalıyor ne edersin? Aynı kaderi paylaşmaktan geri kalamıyor.
Dizi izler gibi reklam kuşağı izliyoruz bazı bazı. Heyecanlı anında kesiliyor. Pek taraftarı değilim. Kitapta sıkça karşılaşıyoruz. Velet Kurtçuk sonunda hepsi kötü olacak dedi. Pençe kadroları tasfiye edilecekmis. :grinning:Ulkemizdeki tansiyon, kaos, dönen dolaplar, ifşalar, sirttan bıçaklamalar, güç mücadeleleri nasil bir Malazan kitabının sonundaki ihtişamlı finaline üstün çıkar?
Diğerlerine cevap veremiyorum. Benzer minvalde ilerlerler. Elbette yorumlar yapacak, işlenen suçlara ışık tutacak, kafamıza dank edene kadar rahatsız edecek ama damdan düşer gibi soykırım işledik, wickanlari evlerinden kovduk epey suni geldi. Setilerle wickanlar birbirlerine komşu değiller mi? Kıtayı paylaşıyorlar? Bir anda wickanlara dokundurtmam diyor?[Koryk] aralarında bir kan davası husumet yok mu? Kaç kitaptır kabilelerin arasında çözülemez dusmanliklar var dersin. on dördüncü Ordu’da bir sağduyulu yok mu? Galeyana gelenler sihirle galeyana getirilmis. Itidalli olalım. Hemen ekipmanlara sarılıyorlar>Erikson liberal goruslu bir insan ve ilk defa boylesine saf bir biçimde kendini açık etti. Nefretinden dusunememis. Hikaye ham kalmış. Açık görüşlü, okumuş bir insan bittabi ayrimlara pek takilmayacak. Kötüye gidişin hesabi gocmenlerden sorulmayacak. Biz anlayabilecek kapasitedeyiz. Eriksondan fazlasını umardım. “Siz vandallik ettiniz sağ kesim, muhafazakar, göçmen karşıtı insan artıkları alın size bomba” Dur yazar bey onlar da aldatiliyorlar, hayatlarindan memnun degiller. Az “merhametli” mi olsak?” Resmen Eriksonun hayal gücüne ve hikaye anlaticiligina yönelik güvenim sakat kaldı.

Ay Bahçeleri 7/10
Ölühane Kapıları 8/10
Buzun Anıları 10/10
Zincirler Hanesi 7/10
Gece Yarısı Gelgitleri 9/10
Kemikavcılar 10/10
Bakalım 7.kitap nasıl bir etki yapacak🤔

4 Beğeni

Malazan 6.kitapın başlarındaki Karsa Orlongun, İblis ile dövüşünü baya detaylı anlatarak chatgptde görselleştirdim. 2li arasındaki boy farkı hariç gayet güzel olmuş. :smiley:

3 Beğeni