Ben şuradan seçiyorum.
Forumda da başlığı vardı ama atıl kaldı biraz. Wiki’den devam.
Ben şuradan seçiyorum.
Forumda da başlığı vardı ama atıl kaldı biraz. Wiki’den devam.
5.kitabı okumaya başladım, anlaşılan o ki kitap kocaman bir flashback olacak. İnşallah ana hikayeye etkisi çok kıymetli olur. Yalnız Erikson hâlâ yoruyor, sayfalar boyunca anlatıyor, anlatıyor ve anlatıyor sonlara doğru kimden ve neyden bahsettiğini anlıyorsun. Hayal gücüne fırsat tanımıyor herif.
“Hadi devam edelim.”
Ben okudukça bu yönünü daha çok sevmeye başladım Erikson’un. Boş sayfası yok gibi hissediyorum artık.
Ben 4.kitabin son 200 sayfasındayim ama terimsel olarak oturtamadigim bir sürü şey var. Bu yaşta çok yoruyor bu seri. mesela kovalar, haneler, kart destesi gibi terimleri halen oturtamadım. Onun harici çok beğendiğim bir seri oluyor. Bu kitap bitince kalanları sitesinden özetleri tekrar okuma yapmak istiyorum.
Anlamadığım konuları bana basitçe anlatacak olan var mı?
Not: Yüzeysel bilgi için bağlantıların açıklamaları bile yeterli. Spoiler hassasiyetiniz varsa şimdiden uyarayım.
Önce açıklayayım diye yazmaya başladım sonra kendimin de pek (açıklayacak kadar) bilmediğimi fark ettim.
Yukarıdaki bağlantılara göz atabilirsiniz.
Translate ile kullanabilirsin.
Y’ghatan kuşatması ve o bölümün tamamını soluksuz okudum. Bir kez daha hayran kaldım açıkçası. Corabb’ın aydınlanması ise paha biçilemez. Kuşkusuzluğun bedelini ağır ödedi ne yazık ki.
Evler ve haneler 7.kitapta tamamen oturacak. Kart destesi ile ilgili 6.kitabın sonunda çok acayip bir sahne var orada anlaşılır deste. Kovanların ne olduğunu zaten 3.kitapta öğrenmiştik, 9-10.kitapta onlarla ilgili çok değişik olaylar olacak.
O zaman bende çok hata yok diyeyim. Çünkü okuduklarımdan anladığım kadarıyla hepsinden yarım yamalak bilgilere sahibim, az çok serinin konusunda da hakim olmaya başladım. Çok güzel ama çok yorucu seri. Her sayfa, satır detay saklıyor.
Erikson’un yarattığı yaşlı + çatlak karakterler belli bir yerden sonra asıl güçlerini belli ediyorlar. Ve bu karakterler inanılmaz güçlere sahip oluyorlar. Bu zenginlik de olabilir, sihir de olabilir, zekâ da olabilir.
5. Kitapta da böyle bir karakter var gibi; Bugg. Altından bir güç çıkmasını bekliyorum ama bu kez çok daha uçuk olacak gibi hissediyorum ki okuduğum son kısımda bunu iyice hissettirdi. Sakat Tanrı’nın zoraki adamı olan Withal bölüm sonunda bir tanrıya dua ediyor. O tanrı Mael.
.
Bir sonraki bölümün başında Bugg kanalizasyona düşüyor ve çıkıp Tehol’ün yanına geldiğinde
“sanki birileri adımı seslendi ben de dengemi kaybettim” diyor. Bence kendisi de hafızasını kaybetmiş neler olduğunu pek bilmiyor. Bryss’in de Mael’i bulmak için gittiği yerde Mael’i bulamaması ve orada karşılaştığı kişinin “Mael uzun zamandır burada değil” demesi de bir işaret
Hadi devam edelim.
Merhabalar iyi forumlar herkese
malazan serisi ilk kitabını okudum daha önce Yüzüklerin efendisi
Hatta j.r.r. Tolkien külliyatını hepsini okudum Harry Potter, G.r.r Martin’in buz ve ateş serisini de okudum yanlız bana göre Malazan çok daha hayal gücü gerektiriyor bir türlü kafamda oturmuyor. Seriyi çok beğendim ilk kitabından derinlikli ve ince ince işlenmiş bir seri belli ediyor kendini yanlız okurken kafamın almadığı bölümleri bilgi sahibi olabileceğim site veya kitap kitap açıklaması var mı acaba ? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Bu konu size yardımcı olacaktır ilk kitap için.
Hocam ilk kitabı okudum bundan sonraki kitaplar için sormuştum.
Malazan Tor Reread ama ingilizce. Her bölümün detayı ve yorumları var.
4.kitap bitti çok şükür. Sonunu görünceye kadar neden bazıları tarafından sevilmediğini anlamıyorum ama neyseki anladım. Spoiler değil fakat sonu inanılmaz karışık. Resmen seriye ikinci başlangıç kitabı gibi oldu. Tabi yine kitabın yarısını anlamadım.
Anlamadığın yerleri spoiler konusunda sorabilirsin. Ya da daha önce çokça paylaşılan rehberlerden faydalanabilirsin. Neden tek başına mücadele ediyorsun ki?
Gel sen de bir Bridgeburner ol, Malazan dünyasında yalnız gezeni Hound kapar.
Aslında serinin gidişatı ufak ufak oturdu fakat spoiler yeme korkusu ile bazı şeyleri araştıramiyorum. Şimdi 4 kitabın özetini okuyacağım, 5.kitap öncesi. Chatgpt destek alıyorum o da çok yüzeysel cevaplar veriyor.
Bahsi geçen yerlerde spoiler yok. Spoiler konusunda da spoiler etiketi var. Yine de sen bilirsin tabii.
Uzun bir aradan sonra, evrene geri dönüyorum. Bugün Night of Knives ile dönüşün ateşini yaktım. Bitince yorumlarım.
Şahsen yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım, umarım bir gün TR de o yerlere gelirde okuyabiliriz🥰